Skocz do zawartości
  • 0

Krzyżyk, bagnet oraz łyżki.

Sekal

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A foty się nie pojawiły? A wiesz, wyjechałem na całe ferie i neta nie miałem wcale. U mnie spoko, a u ciebie? :)
Napisano
jakoś żyje na zaśnieżonej wyszyńskiego:)
krzyżyk biżuteria patriotyczna,stawiam lata 20-30
nie kasztanie Ci dłużej w wątku,jak cos to na gg:)
pozdrawiam
Napisano
zaraz się zacznie nagonka i psioczenie na userów proszących o wycene...
jakby nie można by było założyć ku temu specjalnego podforum:(
Napisano
aj tam - Hebda, zamiast narzekać, pomóż koledze i spróbuj wycenić łyżeczkę. Nie mam nic na przeciw :)

a to, że inni będą psioczyć.....popsioczą i przestaną
Napisano
no właśnie, nie wiem czy każdy wie ale ja nie sprzedaje nic z mojej kolekcji, chodzi mi tylko o głupią wartość. Wydaje mi się że to nic złego :)
Napisano
no widzisz Sekal - nie do końca tak jest.
często takie przedmioty lądują na serwisach aukcyjnych, gdzie żywcem skopiowane jest ID, nie wspomnę o cenie.

poza tym, wycenianie przedmiotów nie jest proste, a większość z nas nie ma patentu rzeczoznawcy - nasze wyceny mogą byż błędne i wtedy miałbyś żal i pretensje do kogo ?

przy niewielkim trudzie można samemu poszperać w internecie i mniej więcej określić wartość.

jeżeli chodzi o twoją łyżeczkę, jest to wyrób posrebrzany.
takie łyżeczki mogą mieć większą wartość, jeżeli stanowiłyby komplet. można podnieść cenę jeżeli jest oryginalne pudełko, etui.
Oczywiście wpływ ma też datowanie przedmiotu.

może się mylę, ale twoja łyżeczka raczej nie ma większej wartości - oprócz sentymentalnej :)

podobne, pojedyncze łyżeczki możesz znaleźć :

http://www.allegro.pl/listing/search.php?p=1&sg=0&string=norblin

a na marginesie : większość uważa nasze Forum, za Forum pasjonatów, kolekcjonerów i zbieraczy a nie giełdę.
i nie dziwi mnie, że trochę psioczą :)

teraz mogą na mnie popsioczyć :)

-pozdro-
Napisano
Teraz już wiem o co tu chodzi :) Dopiero się uczę więc mam prawo nie wiedzieć, nasz naród przegina...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie