trufelhunter Napisano 3 Luty 2010 Autor Napisano 3 Luty 2010 Mamy problem z identyfikacją munduru (jeśli to wogóle jest mundur). Czy to Wrześniowe czy raczej LWP? UWAGA: Czołg w tle to fałszywy trop - lepiej się nim nie posługiwać, bo w identyfikacji raczej przeszkodzi, niż pomoże ...
trufelhunter Napisano 7 Luty 2010 Autor Napisano 7 Luty 2010 Herman,No właśnie sęk w tym, że nie ma żadnych dowodów na to, że to Szczecin. Ani że to 1945 albo 1939 rok - dlatego tak ważne są mundury - NIE czołgi, bo te mogły zostać sfotografowane tak we Wrześniu jak i wiosną 1945.
trufelhunter Napisano 6 Luty 2010 Autor Napisano 6 Luty 2010 Trochę niedźwiedzia przysługa bjar_1 :) Specjalnie nie zamieszczałem lika, by naród kombinował przy mundurach, a nie przy czołgach. Hebda nawet z nazwą zdjęcia kombinował, ale to kolejna ślepa uliczka. A tak sprawa mundurów się rypła definitywnie :) Ale może ktoś jeszcze cuś dojrzy lbo wymyśli!
steell Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 chodzi mi o klamrę,sam taki miałem, wprawdzie zdjęcie nie ostre ale chyba się nie mylę co do bojówek no może radosna twórczość a moze nie? jeżeli to lata 60 to nic innego by do tego pasa nie pasowało no chyba że to zbieranina.
steell Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 to współczesna podróba tego o czym myślę http://www.allegro.pl/item910868719_skorzany_pas_pasek_wojskowy_oficerski_nowy.html
Hebda Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 7tp_stettin_ha_ha_1.jpg"to może nazwa foto i jego pochodzenie coś wyjaśni?
bjar_1 Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 http://www.odkrywca.pl/nowe-zdjecia-7tp-cz-v,664997.html#664997:]
Hebda Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 szczecin polskie 7mki,LWP,rok 44w góre..nie mam innych pomysłów ale stawiam że na 99% jakieś LWP,ale nie wiem jakie..
Pytanie
trufelhunter
Mamy problem z identyfikacją munduru (jeśli to wogóle jest mundur). Czy to Wrześniowe czy raczej LWP?
UWAGA: Czołg w tle to fałszywy trop - lepiej się nim nie posługiwać, bo w identyfikacji raczej przeszkodzi, niż pomoże ...
34 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.