lew_1988 Posted February 2, 2010 Author Share Posted February 2, 2010 Panowie, proxima juz trochę czasu jest na rynku słyszało się na forach co jakiś czas o nowej większej cewce do niej i jakos temat jakby ucichł. Mam więc Pytanie do Pana Arkadiusza wykrywacz jest dla mnie świetny jednak przydałaby sie ta cewka czy będzie ona w końcu czy nie? Resztę kolegów prosiłbym też przy okazji o opinię na ten temat czy też odczuwacie lekki niedosyt i czekacie na nowa cewkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eastlegion Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Witam.Ja nie narzekam. Sonda spisuje się świetnie na wąskich leśnych duktach i krzakach. Na polu również świetnie sobie radzi. Poza tym większa sonda waży więcej. Proxima i tak już do najlżejszych nie należy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lew_1988 Posted February 2, 2010 Author Share Posted February 2, 2010 Ja do karzełków nie nalężę 190 cm, 90 kg więć mi cieżar nie przeszkadza i kopanie dużych dołów ;)a w lesie chciałbym siegnąć jednak nieco głębsze żelastwo niz teraz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eastlegion Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Wzrostu mam mniej o 4 cm, ale za to z 5 kilo więcej he he. Nie jest problemem masa cewki, tylko jej gabaryty. W zakrzaczonych okopach z dużą sondą zbytnio nie poszalejesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lew_1988 Posted February 3, 2010 Author Share Posted February 3, 2010 Widzisz u mnie jest jeden okop w srodku lasu wcale niezakrzaczony ostatnio fanty były( głownie drobnica łuski, nakretki od granatów),ale mam pewien niedosyt zwłaszcza,że o większej cewce juz dawno było słychać. Wykrywacz mi bardzo pasuje i wzrost srednicy cewki o kilka-kilkanaści cm wcale mi nie przeszkadza, nie chce kupowac narazie niczego innego do kopania żelastwa a zasieg chciałbym zwiększyc. czy jezeli cewka by sie nie pojawiła to jest jakas możliwośc jej dorobienia we własnym zakresie lub zamowienia u kogos zrobienia takiej cewki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzieci3 Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 Obawiam się że ta cewka to tylko nowa baśń.Pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lv426 Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 Może testy nie są zadawalające pod względem zwiększenia zasięgu. MXT/DFX 300 mają standardowo wielkie cewki i zasięg nie jest większy od mniejszych w które wyposażano je poprzednio. Test większej cewki do tejona, również zerowy wzrost zasięgu http://www.garysdetecting.co.uk/tesoro_web.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
lv426 Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 Pomyliłem linki. http://www.findmall.com/read.php?17,1117728Na Tejonie, niestety, nie widzę żadnego wzrostu w głębokości w porównaniu do stadardowej cewki" Link to comment Share on other sites More sharing options...
sid30 Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 wiec stanęło na tym ze nowa większa cewka z większym zasięgiem to taka sama bajka jak nowy hs 4 :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiskars Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Własnie,szumy o hs4 juz 4 lata temu słyszałem na forum,a z cewka jak piszesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lew_1988 Posted February 10, 2010 Author Share Posted February 10, 2010 Oby tak niebyło. Wciąż czekam aż się cos w tej kwestii wyjaśni. Odpowiedzi wciąż nie otrzymałem od producenta poczekamy chyba jeszcze trochę, aż sie odezwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brodkasz Posted February 22, 2010 Share Posted February 22, 2010 Chodzą plotki o nowym Rutusie na wiosnę,o cewce pewnie w najbliższym czasie przyjdzie zapomnieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnemyofGod Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 A możesz podać jakieś źródło tych plotek? Bo coś nie chce mi się wierzyć. O cewce plotki chodzą już prawie 2 lata. Producent zupełnie milczy zarówno w temacie ceki jak i wykrywacza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lv426 Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 Na forum thesaurus Rutus wypowiada się o nowej wykrywce i cewce.http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewtopic.php?p=31418&sid=5dd91f792df1a213d26da45ee091d163#31418 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnemyofGod Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 Bardzo mnie raduje ta informacja. Z niecierpliwością czekam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sid30 Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 Witam Minęło kilka ładnych miesięcy i cisza :( czyżby ta cewka to był tylko faktycznie mit bez pokrycia ?? Może ktoś coś słyszał ??;) a może producent by uchylił rąbka tajemnicy jak idą prace nad nową cewką i czy można jej się spodziewać jeszcze w tym roku ??Proxa jest całkiem fajna ale przynajmniej ja mam lekki niedosyt głębokości :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eastlegion Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 Producent ja na razie na urlopie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eastlegion Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 jak na razie" być miało Link to comment Share on other sites More sharing options...
krank Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 Pisałem jakiś czas temu z producentem rutusa i zdradził mi że pod koniec wakacji ma się ukazać nowy rutus podpasowany pod kolorek... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samgnus Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 A co ta informacja ma Kolego krank3 do zasadniczego tematu postu,tj.większej cewki ?! Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.