Skocz do zawartości

Proxima większa cewka

lew_1988

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie, proxima juz trochę czasu jest na rynku słyszało się na forach co jakiś czas o nowej większej cewce do niej i jakos temat jakby ucichł. Mam więc Pytanie do Pana Arkadiusza wykrywacz jest dla mnie świetny jednak przydałaby sie ta cewka czy będzie ona w końcu czy nie? Resztę kolegów prosiłbym też przy okazji o opinię na ten temat czy też odczuwacie lekki niedosyt i czekacie na nowa cewkę?
Napisano
Witam.
Ja nie narzekam. Sonda spisuje się świetnie na wąskich leśnych duktach i krzakach. Na polu również świetnie sobie radzi. Poza tym większa sonda waży więcej. Proxima i tak już do najlżejszych nie należy...
Napisano
Ja do karzełków nie nalężę 190 cm, 90 kg więć mi cieżar nie przeszkadza i kopanie dużych dołów ;)a w lesie chciałbym siegnąć jednak nieco głębsze żelastwo niz teraz.
Napisano
Wzrostu mam mniej o 4 cm, ale za to z 5 kilo więcej he he. Nie jest problemem masa cewki, tylko jej gabaryty. W zakrzaczonych okopach z dużą sondą zbytnio nie poszalejesz.
Napisano
Widzisz u mnie jest jeden okop w srodku lasu wcale niezakrzaczony ostatnio fanty były( głownie drobnica łuski, nakretki od granatów),ale mam pewien niedosyt zwłaszcza,że o większej cewce juz dawno było słychać. Wykrywacz mi bardzo pasuje i wzrost srednicy cewki o kilka-kilkanaści cm wcale mi nie przeszkadza, nie chce kupowac narazie niczego innego do kopania żelastwa a zasieg chciałbym zwiększyc. czy jezeli cewka by sie nie pojawiła to jest jakas możliwośc jej dorobienia we własnym zakresie lub zamowienia u kogos zrobienia takiej cewki?
Napisano
Może testy nie są zadawalające pod względem zwiększenia zasięgu. MXT/DFX 300 mają standardowo wielkie cewki i zasięg nie jest większy od mniejszych w które wyposażano je poprzednio. Test większej cewki do tejona, również zerowy wzrost zasięgu http://www.garysdetecting.co.uk/tesoro_web.htm
Napisano
Pomyliłem linki.

http://www.findmall.com/read.php?17,1117728

Na Tejonie, niestety, nie widzę żadnego wzrostu w głębokości w porównaniu do stadardowej cewki"
Napisano
Oby tak niebyło. Wciąż czekam aż się cos w tej kwestii wyjaśni. Odpowiedzi wciąż nie otrzymałem od producenta poczekamy chyba jeszcze trochę, aż sie odezwie.
  • 2 weeks later...
Napisano
A możesz podać jakieś źródło tych plotek? Bo coś nie chce mi się wierzyć. O cewce plotki chodzą już prawie 2 lata. Producent zupełnie milczy zarówno w temacie ceki jak i wykrywacza.
Napisano
Na forum thesaurus Rutus wypowiada się o nowej wykrywce i cewce.

http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewtopic.php?p=31418&sid=5dd91f792df1a213d26da45ee091d163#31418
  • 5 months later...
Napisano
Witam
Minęło kilka ładnych miesięcy i cisza :( czyżby ta cewka to był tylko faktycznie mit bez pokrycia ?? Może ktoś coś słyszał ??;) a może producent by uchylił rąbka tajemnicy jak idą prace nad nową cewką i czy można jej się spodziewać jeszcze w tym roku ??
Proxa jest całkiem fajna ale przynajmniej ja mam lekki niedosyt głębokości :))
Napisano
Pisałem jakiś czas temu z producentem rutusa i zdradził mi że pod koniec wakacji ma się ukazać nowy rutus podpasowany pod kolorek...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie