michal16 Posted January 30, 2010 Author Share Posted January 30, 2010 Witam. Proszę o informację na temat tego pasu . Z jakiego okresu pochodzi ,wojskowy ?, jakiej armii . Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal16 Posted January 30, 2010 Author Share Posted January 30, 2010 Witam. Proszę o informację na temat tego pasu . Z jakiego okresu pochodzi ,wojskowy ?, jakiej armii . Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal16 Posted January 30, 2010 Author Share Posted January 30, 2010 Klamra . Wymiary pasa długość : 122 cm , szerokość : 5,5 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal16 Posted January 30, 2010 Author Share Posted January 30, 2010 Hak Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal16 Posted January 30, 2010 Author Share Posted January 30, 2010 1922 r. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal16 Posted January 30, 2010 Author Share Posted January 30, 2010 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal16 Posted January 30, 2010 Author Share Posted January 30, 2010 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal16 Posted January 30, 2010 Author Share Posted January 30, 2010 Z góry dzięki za odpowiedz i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Pas brytyjskiego oficera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal16 Posted January 30, 2010 Author Share Posted January 30, 2010 Wielkie dzięki za odpowiedz . A okres II wś ? Bo obawiałem się że może być wydrapana data w innych latach . Jednak dobry interes bo jedyne 5 zł od gościa pod sklepem . Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Pewnie że dobry interes, kawał dobrego pasa skórzanego za 5 pln. Brytole do dziś chodzą w tych paskach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Zerknij czy nie ma sladow po wycieciu/odpruciu, bowiem brak 2 zaczepow, po obu stronach haka.np: http://mpmuseum.org/ww1ofr2.htmlhttp://www.kaisersbunker.com/cef/tunics/ceft15.htmPas brytyjski, lub wzorowany na takowym (jak np wczesne przedwojenne pasy polskie).Sa roznice w porownaniu z brytyjskim, ale ze pasy byly produkowane na prywatne zamowienie, zawsze sa.W tym wypadku jednak brak zaczepow do zaby szabli, co jest duzym odstepstwem.Data jak najbardziej moze byc dobra, uzywano tego wzoru w okresie 1 wojny, w Polsce WP uzywalo tez brytyjskich pasow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Jak najbardziej, może to być polska przeróbka brytyjskiego pasa, niekoniecznie z resztą regulaminowa..pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal16 Posted January 30, 2010 Author Share Posted January 30, 2010 O to jeszcze lepiej jak mógł być używany przez WP. Cieszę się bo na początku myślałem że może być produkcji powojennej , ale zaryzykowałem i kupiłem i się opłacało . Jeszcze mam pytanie żeby nie zakładać nowego wątku jak go zakonserwować ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalinho Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Ładna rzecz - przejrzyj sobie zdjęcia z wczesnego WP, aż do lat trzydziestych widać takie pasy, z charakterystyczną klamrą.Ale chłopaki, ja tu widzę ślady na skórze po koluszku od szabli - wybrzuszenie przy nicie i pozostałym koluszku. Po prostu ktoś się ich pozbył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalinho Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 A po co ci konserwacja? Przyszły nabywca się tym zajmie.Ech, dość tego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal16 Posted January 30, 2010 Author Share Posted January 30, 2010 Cześć.Nie zajmie się tym nikt bo nikt go nie kupi. Na allegro wystawiłem go żeby z ciekawości dowiedzieć się ile jest wart. Aukcja jest z wysoką ceną minimalną żeby nikt nie przebił. Na forum nie chciałem pytać ile warty bo wiem że nie których to denerwuję . Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sobiepan Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Przy okazji i ja swoją zagadkę rozwiązałem:http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=658859#915481 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
michal16
Witam. Proszę o informację na temat tego pasu . Z jakiego okresu pochodzi ,wojskowy ?, jakiej armii .
17 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.