Skocz do zawartości
  • 0

cyrkiel, guziczek ?

maku955

Pytanie

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kolego Kamiljan, po to powstał ten dział, aby identyfikować. Wiele rzeczy uznanych za złom, okazało się sensownymi artefaktami, więc proszę o powstrzymanie tego typu tendencyjnych wypowiedzi.
Jeżeli zamieszczone przedmioty nie łamią regulaminu, będą tolerowane pod każdym względem.

pozdrawiam.
Napisano
to jak wstawiane odłamków do IDI i pytanie od jakiego ogórka...
bez przesady z tymi cyrklami,widać że tandetne wykonanie PRLu,
guzik to rozumiem,ale może niedługo zaczniemy wstawiać aluminiowe sztućce rodem z Misia Bareji i pytać jaki kraj i lata...
Napisano
Oczywiście z tym cyrklem to przegięcie, widac że PRL itd. Mógłbym tak krytykować i krytykować, ale jak sobie przypomnę mój pierwszy post http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=649234#805190
to szybko się gaszę";-)
Napisano
Mam na myśli, że w dziale identyfikacja mnożą się kretyńskie zapytania; blaszka, kółeczko, kawałek gwincika itp, ludzie powinni opamiętać się nieco bo później w wyszukiwarce trzeba przerzucić setki nijakich tematów. Każdy karykaturalnych kształtów kawałek metalu wygrzebany z ziemi czy szuflady trafia tutaj i w 90 procentach odpowiedz jest nijaka bo temat jest nijaki. Podobnie zakwalifikowałbym ten cyrkiel który aż śmierdzi współczesnością.
Pozdrawiam.
Napisano
aha ;) stock84 nie nie kolekcjonuje cyrkli ale z tego co mi wiadomo mój dziadek był kartografem i kimś kto robił wszelaki rysunki techniczne , może to z tąd wzięło ;d
pozdrawiam !
Napisano
chętnie bym Ci Kamiljan teraz pojechał ale nie chcę mieć karteczki , więc dlaczego Tylko tobie się to nie podoba?
Ps. chcę wiedzieć co mam w kolekcji .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie