dominiczeq Napisano 20 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2010 Witam.Najnowsza znajdka od zaprzyjaźnionego kowala z podlasia. Zarzeka się, że to po naszej armii wrześniowej. Ktoś ma jakiś pomysł?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 klucz od roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krymek13 Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 Witam. Podobne klucze są w z zestawi przy butlach spawalniczych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 A co to jest butla spawalnicza?Pierwszy raz słyszę takie określenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Szczepaniak Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Kolega miał zapewne na myśli butle z acetylenem i tlenem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 Domyślam się,co kolega miał na myśli,jednak nie mogłem się powstrzymać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominiczeq Napisano 31 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2010 Taaa dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi. Tryska od nich wiedzą i wyobraźnią odpowiadających. Pan MarekA na przykład jeździ rowerami posiadającymi same kwadratowe śruby. Panie Marku niech Pan je tylko te grzyby które Pan zna! Bo się Panu coś innego zrobi kwadratowe albo od roweru! O utlach spawalniczych" już nie wspomnę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominiczeq Napisano 31 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2010 Klucz jest duży i ciężki. Waży tyle co pół dobrego roweru :) więc nie jest od roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EAGLE11 Napisano 31 Styczeń 2010 Share Napisano 31 Styczeń 2010 Jeśli nie od roweru ani nie od utli spawalniczej" to na pewno od czołgu.PS:Widziałem podobne klucze od drzwi do lasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 Taak, to my dziękujemy za wyczerpujące informacje potrzebne do identyfikacji, a zwłaszcza za dokładne dane :wielkość-jest duży"waga-ciężki, waży tyle co pół roweru"I nie miej złudzeń-po obszczekaniu próbujących identyfikować klucz, przy następnych identyfikacjach kilka osób po prostu Cię oleje.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominiczeq Napisano 1 Luty 2010 Autor Share Napisano 1 Luty 2010 Catadero - jeśli TY zaliczasz sie do tych MY, którzy próbowali identyfikować klucz w sposób czytaj wyżej to ja wolę żebyście WY omijali moje wątki. Nie wiem ile Masz lat, ale jeśli byłby to klucz od roweru, to JA jestem za stary żeby o ten niesamowity fakt pytać na forum Odkrywcy. Do Szurkowskiego bym pisał.EAGLE11 - chyba jesteś najbliżej z tymi drzwiami do lasu...W starym lesie klucz został znaleziony. drzwi nie było-pewnie przyjechali na rowerach i utlami spawalniczymi" je pocięli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 Jaki ma być klucz do roweru na kwadratowych kołach? http://static.playmobile.pl/blog/144335/327766.4.jpgSkąd w Tobie tyle złośliwości? Wyluzuj, czegoś się już dowiedziałeś, nie jest to klucz do roweru czy butli gazowej. Skoro uważasz, że nadaje się jedynie do kwadratowych śrub, czyli dość prostych, to poszukaj starej maszyny rolniczej, do której pasują. Ja tam i tak obstawiam rower pancerny Afrika Korps :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 Nie podadałeś wielkości tego klucza ani rozmiaru jego oczek" na śruby, to że są kwadratowe wcale nie świadczy o tym że nie można nim odkręcać śrub sześciokątnych, a faktycznie wygląda to tak jak pisał krymek13 na klucz do palników spawalniczych tylko na troszkę starszą wersję.Pozdro i troszeczkę wyluzuj, bo ie uchodzi". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominiczeq Napisano 1 Luty 2010 Autor Share Napisano 1 Luty 2010 Może i tak.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART30 Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 kocham to forum....Czytam sporo wątków,mam już nawet wypracowany podział kolejności-najpierw wątki interesujące tematyką potem szukam określonych osób/nicków i czytam ich wypowiedzi....zawsze jest miło wesoło i cynicznie...a licznik bije.Z kluczem może nie pomogę ale mam trop.Mam w domu pozostałości narzędzi hydraulicznych i ogólnie ślusarskich od przedwojennych do lat 70tych(pare ręcznie robionych) gdzie jest kilka takich kluczy na kwadratowe śruby.Od osoby która mi to dała wiem że te klucze były popularne w czasach gdzie sporo maszyn i uządzeń miała kwadratowe nakrętki a wiele było wykonanych przez kowali ślusarzy i stąd ich prostota.Po prostu klucz sześciokątny nie chwytał"całej nakrętki i lepiej się sprawdzały kwadratowe.Od człowieka który je używał wiem że niektóre miały spore rozmiary jak na dzisiejsze standardy.To chyba tyle i nie ma co się rozpisywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 dominiczeq-nie będziemy się wiekiem przerzucać, ale byś się zdziwił, bo ślady moich stóp znaleziono w pokładach węgla brunatnego w Bełchatowie. I nie masz co liczyć na to, że zamieszczone pod Twoim nickiem fanty kiedykolwiek będę próbował identyfikować. Nie chce mi się. C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wonpiotrus Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 Panowie próbujcie odgadywać dalej co to moze być za klucz:) jeszcze z żadnego tematu sie tak nie ośmiałem:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.