Skocz do zawartości

Przesiadka na SPECTRE V3 Warto?

panzerkris

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
W USA wielu ludziom się z powodu kryzysu świat zawalił i pozbywają się wszystkiego co ma większa wartość a nie jest im obecnie bardzo potrzebne.
Ale trzeba uważać, bo jak nigdy dotąd mi się nie zdarzyło, teraz na ebay.com pojawiają się oszustwa. No próby sprzedania niesprawnego sprzętu i potem wmawianie ze się musiał zepsuć po drodze". Sam tak miałem z urządzeniem za prawie 2000$ i dopiero musiałem postraszyć służbami eBay, żeby facet przestał się głupio tłumaczyć i oddał pieniądze.
Ale to dla nas tutaj to nic zaskakującego. Takie oszustwa na Allegro to był zawsze chleb powszedni, bo kultura operacji na Allegro to wstęp do cywilizacji w porównaniu z eBay.
Napisano
panzerkris - jest mnóstwo (także i w Polsce) poszukiwaczy-gadaczy, którzy kupują ciągle nowinki, bez końca o tym dyskutując aby wkrótce sprzedać nowy nabytek gdy na horyzoncie pojawi się kolejny święty graal;-) Wtedy można dostać coś ciekawego w okazyjnej cenie..

Pozdrawiam

VW
Napisano
Zapewne i tak. Problem jest tylko kto jest oszustem a kto znudzonym kolekconerem".
Kolega Brzęczyszczykiewicz podesłał mi link to sklepu gdzie za 1600$ mozna go nabyć. Już jestem po wstępnych rozmowach z człowiekiem który tam handluje.
Problemu z zakupem nie ma. Moja rodzina może mi do Polski przysłać tylko jak potraktują go nasi celnicy...
12% cła + 22% vat-u = cena sklepowa
Niby jako gift by mozna było, tyle ze gift za 1600$chybasie jest trochę podejrzany. A deklarowac wartośc trzeba do ubezpieczenia, więc sie z ceną nie nakombinuje...
Napisano
panzerkris - jeśli dopłacisz cło i vat to razem wyniesie Cię (przy obecnym kursie dolara) ponad 6tys. zł. W tym wypadku nie bardzo się to opłaca, bo np. u naszych południowych sąsiadów kupisz Spectre V3 z dodatkami (słuchawki, torba, pinpoint) za 39000 koron, co w przeliczeniu daje tę samą sumę!!! No i masz torbę i pinpoint razem wart ponad 400zł.
Napisano
Nie ja Ci podesłałem link.
Jeśli rodzina pójdzie na pocztę i wyśle wykrywacz do Polski, to zapłacisz podatki na 99%. Żeby to ominąć trzeba wysłać jakimś PolAmerem albo czymś takim. Wtedy dla odmiany prawdopodobieństwo że zapłacisz, jest małe. Ale poczekasz dłużej na przesyłkę, bo to płynie a nie leci. No i zapakować trzeba solidnie :)
Napisano
Bez problemu kupisz ten wykrywacz w USA w b.dobrej cenie z dostawą do domu...wystarczy poszukać na Alle...i wybrać odpowiednią osobę.Pozdrawiam !
Napisano
Oczywiście, że podlegają ale realia są takie, że najczęsciej nie są sprawdzane;) Nawiasem mówiąc w UK można V3 dostać za ok. 1000funtów z pełną gwarancją w znanych sklepach, co przy dzisiejszym kursie daje nam 4800zł, razem z przesyłką kurierską do Polski.

Pozdrawiam

VW
Napisano
To samo we wloszech,u glownego przedstawiciela WHITES na wlochy kosztuje 1290euro (z mozliwoscia malej negocjacji)+ sluchawki bezprzewodowe,pinpointer i pokrowiec.
Napisano
Jak nadaleś lotnicza to sprawdzą i przyślą upowaznienia do oclenia,paczke otworza,jak zabacza ze elektronika to 100% nalezności celne bedą.Odprawią i zapłacisz wszystkie opłaty przy odbiorze jak kurier dowiezie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie