Skocz do zawartości

Wesprzyj www.bagnety.pl

revolt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pierwszemu polskiemu portalowi o bagnetach www.bagnety.pl grozi zamknięcie. Powodem jest brak środków na opłacenie domeny oraz serwera. Dla wielu odkrywców" portal jest cennym źródłem wiedzy. Poniżej przedstawię maila jakiego otrzymałem od właściciela strony.
Myślę że każdy może przesłać parę groszy (równowartość browara lub paczki fajek)
Ja już to zrobiłem zrób i ty!!

Witam serdecznie !
Piszę do Ciebie jak i innych osób w celu pozyskania funduszy na dalsze prowadzenie serwisu Bagnety.pl

Potrzebujemy funduszy na opłacenie serwera domeny oraz dalsze funkcjonowanie i zabezpieczanie pracy serwisu.

Zbiórka jest całkowicie dobrowolna, nie musisz nic zrobić z tą wiadomością jedyną konsekwencją może być tylko zamknięcie serwisu.

Jeśli jednak się zdecydujesz na wsparcie nas kwota zależy tylko od Ciebie i każda nas ucieszy.

Jeśli nie możesz wspomóc nas finansowo a chcesz pomóc zrób to informując znajomych o tej zbiórce.

Więc jeśli zdecydujesz się nas wspomóc możesz to zrobić za pośrednictwem:

Paypal : bagnety.pl@gmail.com

Konto bankowe :

Inteligo
50102055581111143331300056

Mbank
76114020040000300239232229

Pekao

97124015901111001028191035

Przekaz pocztowy / wysyłka listem wartościowym:

Arkadiusz Karkut

Ul. Kanafojskiego 1 DS2 p.302A

10-722 Olsztyn
Napisano
sory ale utrzymanie domeny to koszt 50 netto rocznie a serwera ok 100-150. Mozna nawet taniej jesli chodzi o serwer. Tego typu koszta zwróca sie wlascicielowi jak wrzuci reklame google adsense na strone.
Napisano
Jak widać gość jest studentem więc dla niego wydatek min. 300 zł to dość spora kasa. Mnie osobiście wkurzają reklamy na stronach.
Napisano
Storna jest dobra. Parę razy się przydała i pewnie przyda się jeszcze nie raz. Trzeba podesłać parę groszy od których nie zbiedniejemy.

pozdrawiam
Ejo
Napisano
Podzielam zdanie jak kolega Ejo, jeżeli wpłynie więcej środków będzie można rozbudować stronkę...!!!
osobiście wsparłem stronę...mam nadzieję że nie zniknie...!
Napisano
Wielką szodą dla nas wszystkich jest widmo zamknięcia tej strony. Wielu z nas czerpie z tej strony wiedzę której nie dają polskojęzyczne albumy.
Napisano
Nigdy nie korzystałem z widomości umieszczonej na tej stronie,to strona służąca raczej do identyfikacji bagnetów,takich stron w necie jest mnóstwo,ale ta jest pierwsza polska i dlatego ją wesprę.(dziwne słowo)
Napisano
Szanowny Edgarze. Poproszę właściciela strony, by zwrócił Ci Twój datek. Obiecuję też, że nadal niczego na tamtej stronie robić nie będę, czekając na efekt pracy takich, którzy to potrafią zrobić lepszą stronę od takiej, co to ich „w necie jest mnóstwo”…
Napisano
Zukuri powstrzymaj się od gwałtownych komentarzy.
Owszem na necie jest sporo stron o bagnetach tylko że:
-są w obcych językach
-są słabej jakości i nie funkcjonalne
- ilość eksponatów jest strasznie mała.

Wkład pracy kilku osób tworzenie opisów, robienie fotek to wszystko może zniknąć z sieci.
Napisano
zukuri chyba musisz przeprosic Edgara bo nie dośc że wsparł to pochwalił że strona po polsku i chocby za to należy jej sie wsparcie
Napisano
No fakt - stwierdzenie, że strona napisana jest po polsku automatycznie staje się komplementem …
Jeśli mam za coś przepraszać, to tylko za zaśmiecenie internetu czymś (czego jak się dowiedziałem) i tak jest w nadmiarze…

Wszystkim tym, którym zależy i wsparli tamtą stronę DZIĘKUJĘ w imieniu jej właściciela…
Takich, dla których ona jest niczym proszę, by wstrzymali się ze swoimi wpłatami i zbędnymi uwagami …
Napisano
http://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=www.bagnety.pl&ws=txt&id_forum=all&forum=on

Jak widać strona przydała się wielokrotnie patrząc tylko na linki wklejane na odkrywcy.A przecież nie każdy kto zaczerpnął wiedzy go wklejał...a oprócz tego mnóstwo pasjonatów, kolekcjonerów i innych głodnych wiedzy".Sam często korzystam ze strony i robi to tysiące osób w Polsce.Dla autorów należą się szczere gratulacje i podziękowania za ten wkład.Strona Super.Po niedzieli wespre portal.Pozdrawiam
Napisano
Nie rozumiem dlaczego dysponuje Pan wpłatami na konto właściciela strony,zwraca mi Pan pieniądze,chociaż nie należą do pana.Właściciel przyjął darowiznę,nawet nie dziękując.
Napisano
Nie wiem, czy to ostatnie pytanie było do mnie adresowane, ale sądzę, że istnieje taka ewentualność, więc na wszelki wypadek odpowiem:

Jako, że moja praca poświęcone tamtej stronie przez Pana została oceniona w sposób niejako upokarzający dla mnie, poprosiłem właściciela strony o zwrot tej ewentualnej Pana darowizny…
Ja nie dysponuję wpłatami na cudze konta, ale mam jakieś tam prawa do czegoś, co sam stworzyłem… Poprosiłem więc właściciela tamtej strony o zwrot Pańskiej wpłaty, lub usunięcie z niej wszystkich moich wpisów.
Bardzo proszę o zidentyfikowanie swojego przelewu w prywatnym emailu z właścicielem tamtej strony, a wtedy on zdecyduje co dalej…
Napisano
A ja znam kilku takich (a właściwie chyba jednego, co to ukrywa się pod różnymi nickami) którzy (ry) niejednokrotnie już z sobie tylko znanych powodów demonstrowali swoją niczym nieuzasadnioną wyższość ponad wszystko co do tej pory napisano …
Takim panom już dziękujemy ……
Napisano
Tak, to pewnie te urojenia i te głosy w mojej głowie ……

Moim błędem było to, że nieopatrznie odpowiedziałem na pomysł utworzenia tej polskiej „bagnetologicznej” strony...
Ciekawy jestem, czy znalazłby się dzisiaj jakiś inny IDIOTA, który bez żadnego wynagrodzenia poświęciłby tamtej stronie tyle czasu co ja …
Gdyby nie ona siedziałbym sobie pewnie teraz w wygodnym fotelu, piłbym zimne piwko oglądając jakiś fajny film na DVD… W zamian za niepotrzebnie poświęcony czas mam „polemikę” z takim co to „i tak wszystko lepiej wie” oraz zbędny stres w samym środku nocy…

Skoda gadac .......
Napisano
Tia...

Miało być pięknie, wyszło jak zwykle.

I dlatego mam skromną propozycję- może Zukuri z kubkiem gorącego kakao ( i my wraz z Nim ) będzie oglądał przecudnej urody i super merytoryczną stronę, której twórcą jest Edgar?
Nie ma znaczenia o czym będzie- choćby o etykietach z serków topionych*. Inaczej uznam ( zapewne nie tylko ja ), że Edgar zasnąć nie mógł i tak sobie dywagował...

Pozdrawiam.

* Przepraszam wszystkich urażonych kolekcjonerów etykiet z serków topionych.
Napisano
trzeba po prostu napisać prosto z mostu że ta strona jest jedyną dobrą stroną w języku polskim dotyczącą bagnetów . I NIE MA TAKIEJ DRUGIEJ . W cale nie dziwię się wzburzenia koledze Zukuriemu , a może jednak trzeba na jakiś czas zamknąc stronę aby co poniektórzy zrozumieli o co chodzi . ...a kiedyś była też taka fajna stronka o polskich bagnetach agnety.pol.pl"
Napisano
zukuri - wyluzuj i rób swoje nie jednemu z nas pomogłeś w identyfikacji a że zawsze znajdzie się ktoś co ci kozik wsunie pod łopatkę -to ja już wiem najlepiej :):):):) zawsze mają najwięcej do powiedzenia - pozdro
Napisano
Nie pojmuje co złego napisał Edgar , by wywołało to taką burze... Dwukrotnie wracałem do jego postu - i nic !
Wydaje mi się że kol. Zukuri niewłaściwie odebrał intencje kol. Edgara ... I tyle.
Napisano
Panowie dajcie spokój! Koniec!!!

Admina proszę o danie mi żółtej kartki za stworzenie tak kontrowersyjnego wątku jakim jest pomoc dla bardzo potrzebnej w naszym społeczeństwie stronie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie