foni1969 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Napisano 4 Styczeń 2010 Witam.Trafiła mi się taka gwiazda.Nie mogę znaleźć nic na jej temat.Proszę o pomoc.Pozdrawiam.
filipe75 Napisano 4 Styczeń 2010 Napisano 4 Styczeń 2010 Ładne trafienie Romeczku. Dla mnie to jakiś krzyż weteranów by się przydał na niej . A czy te zagięcia to nie fantazja jakiegoś manipulatora co ją w swoje łapy dorwał i ją powyginał tak fikuśnie ?
foni1969 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Napisano 4 Styczeń 2010 Witam Filip.Głęboko było ,to może czas zrobił psikusa.Ale ładne to i ciekawe.Brak czegoś w środku.Pozdrawiam.
foni1969 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Napisano 4 Styczeń 2010 Witam.A jednak proszę!!Dziękuję za identyfikację.Hubert pamiętam o tobie.Jeszcze tydzień jestem zajęty [remanent].Jak co roku w grudniu mnie niem na tym świecie!!Potem się odezwę.Coś tam znalazłem na ten temat.A dokładny opis był chyba w książce którą kiedyś ode mnie kupiłeś.Sprawdź i daj znać.Pozdrawiam wszystkich!!
Catadero Napisano 4 Styczeń 2010 Napisano 4 Styczeń 2010 Gwiazda z pickelhauby jednorocznego ochotnika-zakup prywatny- któregoś z regimentów saksońskich. Na gwieździe zamocowany był czarny krzyż a na nim w owalu złocone godło Saksonii. W wersji z przydziału" na gwieździe było tylko godło Saksonii. C.
foni1969 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Napisano 4 Styczeń 2010 No ale chyba nie tak to wyglądało.?Mam z PIKI. Gwiazdę Saksonii ale zwykłą z herbem.Ta gwiazda jest mniejsza.Czy jesteś pewien,że to to??Pozdrawiam.
HU13ERT Napisano 4 Styczeń 2010 Napisano 4 Styczeń 2010 A ja obstawiam gwiazdę z czaka Gwardii Landehryhttp://www.kaisersbunker.com/pt/tschako.htmNa dole strony.Gwiazda z orła była chyba bardziej wypukła i nigdy nie widziałem motywu z krzyżem rezerwistów. :) Ale może ktoś mi pokaże.Pozdrawiam.HubertP.s. Romku chcę się przypomnieć przy okazji w mojej sprawie ;)
Catadero Napisano 4 Styczeń 2010 Napisano 4 Styczeń 2010 Pewnym być nie mogę. Taką pickelhaube widziałem ostatni raz z 10 lat temu na flumarkcie w Niemczech i od Niemca-wydaje się, ze kolekcjonera-te informacje.C.
Catadero Napisano 4 Styczeń 2010 Napisano 4 Styczeń 2010 Porównałem-fakt, Twój krzyż na gwieździe musiał być mniejszy, więc to chyba nie to.C.
8total4 Napisano 4 Styczeń 2010 Napisano 4 Styczeń 2010 z pewnoscia gwiazda gwardyjska z EK, albo któregoś z pułków - prywatna..pozdro.
foni1969 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Napisano 4 Styczeń 2010 Dziękuje za podpowiedzi.Czyli reszta do tej gwiazdy zostaje w strefie marzeń??!!Pozdrawiam
HU13ERT Napisano 4 Styczeń 2010 Napisano 4 Styczeń 2010 Była jednak i takahttp://www.pickelhauben.net/pickelhaube/GdPioneerLandoff.htmale proporcje i wypukłość, o której wspominałem pasowałyby do czaka Landwehry mimo wszystko.H.
Pytanie
foni1969
Witam.
Trafiła mi się taka gwiazda.
Nie mogę znaleźć nic na jej temat.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.