Skocz do zawartości

Sygnatura guzika i datowanie pierścionka

Wyro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pierwyj sort - mam takich kilka i rozumiem to nie jako nazwę producenta tylko pierwszą jakość", ale może się mylę? nad tym jest też napisa (nazwa producenta?). Jest taki na pugovizie?

Guzik carskiiej artylerii, oficerski, pozłacania zostały niestety tylko na spodzie.

Pierścionek srebrny. Czy można datować? W środku coś jak koral. Czy można to potwierdzić po zdjęciu?

Dzięki za do-ID-owanie.

Napisano

Dzięki Total. A tutaj daje punce. Dużo tam nie ma... ale może dla speców wystarczy. To chyba litera A" ale na oko to róznie wyglada.

Napisano
Może, ale chyba nie. Nie chwaliliby się tym, poza tym wygląda jak srebro i alpakę zazwyczaj do sztućców, instrumentów i takich tam wykorzystywano.

No i to nie koniecznie A". Jakbys dał radę coś znaleźć byłbym wdzięczny!!!!!!!!

Może cytrynką potraktować?
Napisano
Zrób w jednym miejscy trochę cytrynką zobacz co się będzie działo, jak srebro będzie się błyszczeć, jak alpaka to się chyba brązowe zrobi, a jak słabe srebro to wyjdzie miedź.

Szukałem ale nie znalazłem według mnie alpaka, możesz sobie poczytać wątek

http://www.odkrywca-online.com/pierscionek-z-duzym-czerwonym-kamieniem,658544.html

zwłaszcza to co napisałem ja i traper :)

oczywiście bez urazy nie twierdzę, że się upierasz że srebro itd:) po prostu podobny przypadek z id pierścionka i srebrem!

może wejdzie traper to coś tam skrobnie

pozdro!
Napisano
Musze znaleźć pierwszy srebrny pierścionek, bo widzę u kolegów dużą wiedzę:)

Ten srebrny bądź alpakowy cytrynkuję. Boję się, żeby tego korala" mi nie zżarło i staram się głóki nie moczyć, ale średnio mi idzie. No a na razie w miejscu próby tylko cytrynkowałem i na scierce została czarna patyna jak przy srebrnych monetach. Nic nie poczerwieniało, przeciwnie, odsrebrzyło się. To chyba dobry znak, co? Wrzucę fotki zaraz jak zdążę przed wyjściem na bal sylwestrowy bo zona po 3h strojenia chyba finiszuje. Ja założyłem garnitur i po 5 minutach jestem gotowy, hehe
Napisano
No to ta punca nie wygląda raczej na oznakowanie srebra. Przejdę się do jubilera. Poleje odczynnikiem i będę wiedział na 100%, bo patyna i na oko srebro. Wtedy teoria puncowania dla niektórych nieco by upadła, ale pewnie to ja pobłądziłem:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie