gudziak Napisano 22 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2009 ... oto jest pytanie.http://www.p...o.pl/Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 22:33 22-12-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 wytłumacz o co chodzi, bo jak narazie jest to jawna reklama i zmuszony jestem wyciąć link.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Totalku- a ja, chyba wiem...Czy komuś normalnie ogarniętemu w historii na poziomie choćby Potopu jako patriotyczny symbol kojarzy się HUZAR walący Szweda i innego zaprzańca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 dobrze ale link do strony koncernu naftowego niczego nie wyjaśniał w temacie :)wystarczy kilka słów wyjaśnienia i od razu jest inaczej..pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Husarz" to najnowsza zabawka PKP Intercity, czyli wielosystemowa lokomotywa Eurosprinter ES183-601, produkcji Siemensa. Już wkrótce 10 tych cacek będzie smigać po wybranych trasach na sieci PKP. Info specjalnie dla bjara ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 O to jest pytanie xD hahahhaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Danieloff, zdaje mi się że widziałem takową, w stolycy, na jakże przepięknym dworcu zachodnim, tylko w wersji przerobionej na jakiś krótki pociąg czy szynobus..całkiem fajnie się prezentowała, zwłaszcza po 6 godzinach czekania na zachodnim, aby jak się okazało złapać nie ten pociąg, którym powinniśmy wracać..pozdrowienia dla 41pp, matikb i adek_wawa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Daniel - wiem, wiem. Śledzę temat na bieżąco ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 8total4 - najprawdopodobniej widziałeś ED-74, czyli Edytkę". Husarz" nie jeździ w składach zespolonych. Na razie najłatwiej zobaczyć go ciągnącego BWE (Berlin - Warszawa Express). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Edytka", tak dla jasności;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 bingo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 a ja mam pytanie czy ta nowoczesna lokomotywa, nie ciągnie czasem towarówek? Ponieważ taką, albo podobną widziałem jak ciągnie właśnie zestaw 30 paru węglarek(trasa Warszawa-Skierniewice)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Mruk - zapewne widziałeś którąś z PKP-Cargo'wskich EU43http://ogk.cal.pl/details.php?image_id=1195 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Mruku, nie mogłeś widzieć Husarza" - Eurosprintera ze składem towarowym, ponieważ jako jedyna w Polsce lokomotywy tego typu posiada spółka PKP Intercity, która realizuje wyłącznie przewozy pasażerskie. Na razie jest 3 sztuki, do końca 2010 roku ma być 10 szt. Do tego w planach zakupu jest kilka niemieckich składów zespolonych typu ICE. Małymi krokami, ale idzie ku lepszemu w taborze, a wszystko oczywiście zależy od kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 24 Grudzień 2009 Share Napisano 24 Grudzień 2009 dzięki za oświecenie mnie, ponieważ trochę interesuję się koleją ale dalej dla mnie to czarna magia;) to jest ta ze zdjęcia które podał Kol. Bjar, fakt faktem, trochę podobne są(z daleka..;)PZDR i Wesołych Świąt! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 24 Grudzień 2009 Share Napisano 24 Grudzień 2009 A jakby zmiksować Huzara z Husarzem?http://pl.wikipedia.org/wiki/Koczkodan_rudyhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Huzarzyhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Husaria#Historia_husarii pzdr._______po co zamiast jednego posta tworzysz cztery, minuta po minucie.. ?to się nazywa SPAM.scaliłem po raz ostatni.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 00:37 25-12-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 25 Grudzień 2009 Share Napisano 25 Grudzień 2009 Dziekuję.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.