Skocz do zawartości

Słonina i schab, spod serca kap kap,do tego ....


Arbi1000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Arbi, w mojej wypowiedzi nie było żadnych podtekstów, tylko szczerze pytanie. Bo o ile pewnym wysiłkiem można sobie uruchomić i obsłużyć taką domową wędzarnię, to już przygotować półprodukt nie każdy przecież potrafi. Ciekawi mnie skąd bierzecie surowe kiełbasy, szynkę już uformowaną i w siateczce, itd. Pytam szczerze. I poniejako zazdroszczę :)

M.
Napisano
beaviso: przygotowuje się mięso, maszynke do nabijania flaków i rura..

proporcje u każdego są różne, jak i rodzaje użytego mięsa, więc nie będę się rozpisywał na ich temat..

nie mniej jednak zapachy przy wędzeniu to jest to.. :)
Napisano
No właśnie total.
Te zapachy i inne sprawy związane z wędzeniem", to jest super odskocznia od codzienności.
Jeszcze raz zachęcam do eksperymentowania.
Napisano
Oczywiscie ze to co sami zrobicie z polowki tuszy czy innego w calosci kawalka zwierzaka bedzie normalnym jedzeniem.
ALE, na ile mi wiadomo to postep i tak zrobil swoje. Dawne gatunki swin odeszly. Dzis sa miesne, sloniny na nich na cztery palce nie znajdziesz. Ale przynajmniej mieso nie bedzie nastrzykiwane fosforanami i masowane w maszynie aby zyskalo wody i wagi w koncowym produkcie.
Obrzydzenie mnie bierze jak w sklepie z wedzonego boczku wyplywa jakas maz... kielbasy smakujace jak trociny.
Wedze ryby i sa wspaniale!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie