Skocz do zawartości
  • 0

Nieśmiertelnik SS

pawel888

Pytanie

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak wiec ma ktoś jakis pomysł która z tych zapasowych dywizji mogła walczyć pod WARSZAWĄ w Sierpniu, Wrześniu 1944 roku?Bo mniej więcej w tym okresie miały miejsce walki w tym rejonie
Napisano
I tak to jest polagać na forum, blaszka była wystawiona na swego rodzaju test z mojej strony.Szanowne blaszkowe grono które stwierdziło że to lipa nie wie praktycznie nic. Blaszka została znaleziona przezemnie, nie została podrzucona na milion procent, znaleziona była z medalem i monetami, założyłem wątek na Id odnośnie tego medalu http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=660922#938677
Napisałem w nim z czym był znaleziony medal i to właśnie o tą blaszke chodziło.
Dowodzi to tylko twierdzenia ze nie wiedząc zupełnie nic odrazu twierdzicie że lipa, szkoda tylko ludzi którzy żetelnie pytają i odrazu sie dowiadują ze posiadają lipe bądć będą posiadali:) ja co do swojej jestem przekonany, a sprawdzenie i dowiedzenie sie czegoś od was odnośnie identyfikacji oryginału graniczy z cudem.
Szkoda innych.
P.S

Zdjęcie blaszki nie było jeszcze w necie:)
Jeszcze raz szkoda
<pozdrawiam
Napisano
Trafiona w okolicach Warszawy, prawa strona Wisły,w miejscu stacjonowania V SS Wiking i III SS Totenkopf, przypuszczalnie pochodzi z Wikinga ze względu na duńskie monety i papierośnice duńską która była znaleziona niedaleko tej blachy
<pozdrawiam
Napisano
Szkoda, że nie poczekałeś jeszcze na innych znawców" z forum. Pewnie jeszcze ze 3 osoby by się odezwały, że lipa bo już ktoś tak wcześniej napisał. Tylko czekałem, aż ktoś wstawi blaszkę z pewnego źródła i zapyta o oryginalność. Przewidywałem podobny efekt.

Pozdrawiam
Napisano
http://i715.photobucket.com/albums/ww152/pawel888/S7305620.jpg lepszy widok na herb.
A z ciekawostek tego rejonu powiem jeszcze że wychodzą łuski do mausa z biciami LD 40 czyli Litewskie:)
I czy tak,jak to jest napisane na forum wspomnianym przezemnie ta blacha to taki ''rarytas''
<pozdrawiam
Napisano
Do ˝Wikinga˝ w poł.1944 trafiło jako uzupełnienie nawet kilkudziesięciu Ukraińców z Grenadier Ausbildungs und Ersatz Regiment 14,ta dywizja stanowiła niezłą zbieraninę narodowości.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie