haubica Napisano 18 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2009 http://www.youtube.com/watch?v=nie0gA1yjGInieśmiertelna grupa S.H.R.Śląsk Cieszyński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z157 Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Myślę,że to jest lepsze:http://www.zory24.pl/filmy/odlamkowy,41.htmlproszę wytrwać do końca,naprawdę trzeba to zobaczyć.. i popłakać...ze śmiechu?niedowierzania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 ha ha ... ale miny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulski Napisano 28 Grudzień 2009 Share Napisano 28 Grudzień 2009 to drugie to jakis gniot wiadomo,ludzie z takim ryjem do tego w okularach na pol gemby powinni grac debili z kgb a nie opowiadac o pilsudskim.,ale do tego pierwszego linka to nie wiem dlaczego szczekacie?jak dla mnie to lepiej zrobine niz twierdza szyfrow,a widac ze jedna miuta tu kosztowala pojemnosc na karcie pamieci czyli nic, a w twierdzy szyfrow 2,300 zlotych za miniute,wiec chyba czlopaki z tego pierwszego linku maja talent co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Grudzień 2009 Share Napisano 28 Grudzień 2009 „…wiec chyba czlopaki z tego pierwszego linku maja talent co…”Talent to może i mają, ale kostiumów i wyposażenia zgodnego z epoką, którą w tym dokumencie pokazać zamierzali, niestety nie do końca i tego się czepiają zapewne koledzy – z czym się w pełni z resztą zgadzam!PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 Pierwszy film gniot na maksa.Ja poprostu nie rozumiem VW fajny a za nim stado rokokoko K-750.Kiedy to sie skończy.Rozumiem jeszcze M-ka po lakierniczej a nie upodaniajacej do Sahary ,nie obwieszona jak choinka co u nas sie czesto zdarza i przywołuje o zgroze.Jeśli to ruscy nakręcili to u nich to ok wali mnie to nie nasze podwórko .Przywalamuy sie do pasków od garnków ,szwów na spodniach czy do odcieni materiału a takie gnioty lataja po naszych rekonstrukcjach czy w naszym kraju nie ma naprawde BMW r35 r12 DKw czy Zundappow 600.Kiedy beda imprezy w których sie bedzie dofinasowywało kolekcjonareów z takimi maszynami czy dalej bedzie sie brneło w tandete...patrzac tylko na oporzadzenie osobiste.Zostaje chyba tylko pomarzyć..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 W tym wypadku odpowiedz jest prosta Pewnie jeszczen długo nie wyjadą oryginały na pole bo nikt takimi w bloto nie wjdzie jak zacznie padać bo kosztują grube tysie i nikt ich nie chce katować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horhe Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 Mnie osobiście uderzył chłopiec z HJ na warcie pod zamkiem uzbrojony w MP40, poza tym urokliwy zamek i okolica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 31 Grudzień 2009 Share Napisano 31 Grudzień 2009 Radek piszesz że nikt nie wyjedzie w błoto...Jestem co roku na pewnej imprezie wterańskiej w Polsce żebys widział co kolekcjonerzy robią ze swoimi mszynami i po czym jeżdzą zmienił bys zdanie(piszę tu o militarnych motocyklach typu R12 R35 DKW NSU;)Motocykle militarne to nie chromy i powłoki lakiernicze.To chodzi o ludzi jak ktos sie zna na weteranch i umie sobie sam z nimi poradzic to dla niego nie problem gorzej z Panami którzy wywala kupe kasy w gniota o którym zielonego pojęcia nie maja bo zapłacili i odebraliu maszynke pod kluczyk takiemu to i błoto miedzy szprychami to zgroza.Uważam że tak jak z umundurowaniem tak i z pojazdami trzeba isć ku lepszemu.Miałem przyjemność zgromadzić na rekonstrukcji którą po cześci organizowałem 2 Sokoły 1000 BMW R12 R35 Polskiego Fiata z 38r szczerze czuło sie wtedy realizm była tez M-ka tyle że nioblepiona gadzetami" ale schludnie pomalowana tyle że ze znaczkami BMW które były przykrecone na czas inscenizacji tak samo jak tablice rejestracyjne.Poprostu nie ma co robic festynu.Trzeba zarażać posiadaczy zabytkowych motocykli do rekonstrukcji tak było i w moim przypadku.Najpierw były motocykle potem dokupiłem mundur etc.Najbardziej mnie rozbawiła sytuacja na jednej z lepszych" imprez w Polsce nie będe pisał jakiej bo nie istotne przyjechał chłopaczek pieknie zrobioną BMW R12 WH z początku produkcji jako zwykły widz.Zapytałem sie czy chciałby uczestniczyć w inscenizacji byłem skłonny oddac mu swoje umundurowanie zgodził sie od razu.Organizator jednak miał to w d..e i wolał kundle" to wtedy człowiekowi naprawde ręce opadły.Jednym słowem jak dbamy o drobnostki tak wiec dbajmy o wszystko co związane z rekonstrukcją.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 31 Grudzień 2009 Share Napisano 31 Grudzień 2009 Apropo tej imprezy ktorą opisujesz wiem o ktorą chodzi ( z tego co pamietam człowiek odpuścił sobie w końcu uczestnictwo w niej) a ,jeżeli w tym wypadku nie chodzi o przysłowiowe bloto na maszynach ? to chyba sa jakies inne powody ?ja jako niezmotoryzowany nie potrafie na to pytanie odpowiedzieć.Które pojazdy są zakwalifikowane na impezę a ktore nie to decyzja organizatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 31 Grudzień 2009 Share Napisano 31 Grudzień 2009 Panowie - ale tu nie ma co się kłócić tylko trzeba zadziałać na inscenizacjach. Jadę przez pół Polski żeby wziąć udział w fajnej inscenizacji, ma być koszernie" a tu widzę gostka z ładownica mosinowską, innego w mundurze garnizonowym (inscenizacja walk) oraz inne drobne błedy. (okres wrzesnia 1939).Dlatego to TAM generalnie należy zgłosić to że coś nam sie nie podoba.Poza tym jak doradził mi kiedyś pewien kolega - czesto takie imprezy sponsoruje samorząd lokalny. Można wysłać do nich zapytanie jaki cel miało dofinansowanie imprezy która nie wnosi nic w zakresie edukacji a jedynie promuje dana osobę bądź grupę - skoro odtwarzają np. 1944r. a używaja samochodów SKOT lub innych dziwadełek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 31 Grudzień 2009 Share Napisano 31 Grudzień 2009 Samorząd czy Gmina i owszem często sponsoruje ale jest jeszcze Organizator Wykonawczyktóry dba o takie własnie szczegóły (samorzadowcy nie muszą być przecież specjalistami od uzbrojenia i umundurowania np.wrzesniowego wiec zatrudniają fachowców) i jakieś uwagi i spostrzeżenia to chyba raczej pod ten drugi adres powinny byc zgłaszane. Dla laika wspomniany wcześniej mundur garnizonowy i polowy to jedno i to samo nie widzi przewaznie róznicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART30 Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 @haubicaMieszkam na Śląsku Cieszyńskim,znam i twoją imprezę i chłopaków z GRH i tak mnie zastanawia twoja postawa na foru.Jaki masz cel zakładając ten wątek?Podajesz link i co?Zadnych pytań,opini,początku dyskusji......Zakładasz sobie konto na forum,zapraszasz do Żor-twoja sprawa.Dla mnie to wygląda jak jakiś akt desperacji,sądze że grupy rekonstrukcyjne odmawiają uczestnictwa w Żorskiej imprezie a termin na karku......Chcesz pochwalić chłopaków z S.H.R Ś.C czy ośmieszyc bo co? i oni odmówili......?Wchodzisz na forum i zaczynasz jakieś przepychanki........Żenada chłopie,żenada.Pozdrawiam.Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haubica Napisano 20 Marzec 2010 Autor Share Napisano 20 Marzec 2010 Żenujące są twoje pseudofilozoficzne wywody.Do jakiej to niby GRH należę i o jakiej to imprezie mowa ?Aktem desperacji jest twoja wypowiedź na forum ,to że grupy odmawiają przyjazdu do Żor to nie moje zmartwienie .Niech się martwią chłopaki z Ż.G.O i muzeum.S.H.R. Ś.C odmówili ich sprawa a szkoda świetnie pasowaliby do lublitza". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 W tym filmie na samym początku z Kdf 82 wynoszą skrzynki jebitnie ciężkie chyba ołów tam mieli ;)Jakbym żółwia pod nie włożył to bym dwie takie na klate przyjął ;):):)Film w deche klozetową!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 klasyka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 Zaprawdę dziwny wątek.Jeden wrzuca linki, żeby się pośmiać z drugiego, a trzeci krzyczy.Załóżcie trzecią część rekonstrukcyjnych dziwadeł, bo zanosi się na to, że z dyskusji w tym wątku nic dobrego nie wyniknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 http://www.odkrywca.pl/zaproszenie,667807.html#667807Haubica ... ty aby nie cierpisz na rozdwojenie jazni ?W jednym wątku zapraszasz do Żor ... w drugim sie dystansujesz od calej imprezy ??? nie potrzebujesz pomocy specjalisty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haubica Napisano 20 Marzec 2010 Autor Share Napisano 20 Marzec 2010 Nie przejawiam opisanych przez Argonautę syndromów,w tamtym wątku umieściłem tylko link z zaproszeniem. Z całym przedsięwzięciem nie mam nic wspólnego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART30 Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 I tak to z zagubionego zefirka,dmuchnięcia a raczej.... niepotrzebnego pierdnięcia rodzi nam się wątek który za chwilę przemieni się w forumowy huraganem.@haubicapiszesz:....w tamtym wątku umieściłem tylko link z zaproszeniem....A ja dalej pytam,jaki miałeś cel zakładając ten wątek?Pozdrawiam.Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART30 Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 Jeszcze nie tak dawno orędownikiem poczynań Ż.G.O.był forumowy kolega DRK/WH/BDM ,on też raz zapraszał kolejnym razem podsyłał linki związane z tą grupa by po chwili odcinać się od jakiegokolwiek związku z tymi ludzmi.Może w końcu wypowie się ktoś,kto ma zamiar popełni to Żorskie show a nie jacyś kibice-absztyfikanci.Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.