DIGITALMEN Napisano 27 Grudzień 2009 Napisano 27 Grudzień 2009 ja myślę że to może być skrzynka na jakieś akcesoria do ckm-u wz30 , gdzieś na forum coś było o tym i była skrzynka o ile pamiętam to podobna do twojej a czy ma jakieś oznaczenia pozdrawiam.
Faku Napisano 25 Grudzień 2009 Autor Napisano 25 Grudzień 2009 No właśnie czy to aby na pewno niemiecka?? i czy aby na pewno na dwie taśmy?? Powinna być przegródka, w niektórych takich skrzynkach są przegródki a w niektórych ich nie było (więc na co służyły?? dwie taśmy by się tam plątały)Tu moja skrzynka w malowaniu typowo niemieckim i rączki też są typowe niemieckie. I też nie mam śladu po przegrodzie.
tadekniejadek Napisano 25 Grudzień 2009 Napisano 25 Grudzień 2009 Taka jak z linku z alegro widzialem na fotkach z lat 14-18 przy maksiu na podstawie fortecznej lub jakiejs zmocie do strzelania z umocnien ziemnych. Przegrody wywalili powojenni wlasciciele przerabiajac je na nosidelka dla kota itp...Ja tez sciagalem ta skrzynke z nadzieja ze to moze cos naszego.
Faku Napisano 24 Grudzień 2009 Autor Napisano 24 Grudzień 2009 I nikt nic nie wie o tej skrzynce?? nikomu nic nie świta??
Faku Napisano 27 Grudzień 2009 Autor Napisano 27 Grudzień 2009 Oznaczeń brak, przynajmniej się nie mogę ich doszukać, a na pewno pomogły by wiele.Pozdrawiam
MK Napisano 27 Grudzień 2009 Napisano 27 Grudzień 2009 Faku kolego zajmij się identyfikacja we własnym zakresie, bo po kształcie rączki nie dojdziemy do niczego - równie dobrze może być to Polska jak i Prusy jak i inny kraj. Kierowanie się bezpośrednio w stronę skrzynki na 2 taśmy jest co najmniej śmieszne, i koledze tadekniejadek na pewno chodziło o uzmysłowienie technicznego wykorzystania kształtu rączki.Ja nie jestem w stanie powiedzieć, od czego jest ta skrzynka, ani nawet z jakiego kraju, choć swoje typy mam, ale kształt rączki nie mówi na absolutnie nic - co najwyżej oddala nas od kierunków Peru - Antarktyda - Grzybiarz Dolny ;)
Faku Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Napisano 17 Grudzień 2009 Patrząc na rączkę wydaje się ze polska ale sam nie wiem...
8total4 Napisano 24 Grudzień 2009 Napisano 24 Grudzień 2009 podawaj prosze na przyszlosc wymiary, bo nikt ich nie wywróży.pozdrawiam.
Faku Napisano 27 Grudzień 2009 Autor Napisano 27 Grudzień 2009 Po pierwsze dział identyfikacje jak sama nazwa jest do identyfikacji...Po drugie Nikt nie zaprzecza nikomu w tym wątku tylko są przypuszczenia...Po trzecie kształt rączki mówi już wiele, tak samo jak rodzaj zamykania itp. i każdy taki element przybliża do identyfikacji...Jeśli nie masz nic nowego do wniesienia do wątku to go nie zaśmiecaj.
8total4 Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 w.g. mnie przedwojenne WP, tłoczony uchwyt identyczny jak w polskich skrzynkach od CKM wz.30 !niestety nie wiem od czego, ale obstawiał bym naszą.pozdro.
Faku Napisano 5 Marzec 2010 Autor Napisano 5 Marzec 2010 Odkopałem temat może się komuś przewinęła taka skrzynka..Z góry dzięki za odpowiedzi.
Faku Napisano 24 Grudzień 2009 Autor Napisano 24 Grudzień 2009 Byłem pewny że podałem wymiary.. no ale jak widać ich nie podałem..wiec..70 x 13 x 11 cm
tadekniejadek Napisano 25 Grudzień 2009 Napisano 25 Grudzień 2009 Nie oceniajcie po aczce" bo sie kiedys oszukacie. Identyczne raczki jak nasze maja niemieckie skrzynie na 2 tasmy. Jak nie wyjda jakiekolwiek odbiory, to bym nie podejmowal sie djagnozy.
Faku Napisano 25 Grudzień 2009 Autor Napisano 25 Grudzień 2009 a jesteś pewien że ta na dwie taśmy z taką rączką jest niemiecka...??
Pytanie
Faku
...
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.