Skocz do zawartości
  • 0

Ogniwo gąsienicy

Autsajder68

Pytanie

Napisano

Może ktoś rozpozna w tym strzępie ogniwa jakieś sensowne wyjaśnienie...? Szerokość 39cm, średnica otworów około 2cm. Jak widać na załączonym rysunku ", gąska " chodziła na pojedynczym kole zębatym. A więc co to ? Czołg ? Tankietka ? Działo samobieżne ? Koparka ? Czy spychacz...? Ja już nie mam inwencji, a wiele widziałem...

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No, brawo vis, i dziękuje, śledztwo zostało zamknięte :-).Na moim zdjęciu powyżej jest chyba jednak ten właśnie typ pojazdu i gąsienicy. Pochodzi z Finlandii. Zapewne takie szerokie gąsienice były idealne na ich terenie. I na każdym innym leśnym, podmokłym, torfowiskowym itp. O'key., temat zamknięty.Dziekuję jeszcze raz za rozwiązanie zagadki i pozdrawiam.
Napisano
Ja szukałem jeszcze dłużej i też nic :-( . No, Panowie, poszliście na łatwizne, ale chyba pudło "... Hebda, te ogniwo, które znajduje sie w linku podanym przez Ciebie, jest właśnie tym, które posiadam,ale nie jest to ogniwo od Stalińca.KALIST się chyba myli, bo Staliniec i jego gąski" wyglądały tak : http://www.dws-xip.pl/LWP/bron/wp74.html
Napisano

A DT-75 wygląda tak jak na rysunku " obok, wiec od tego ruska " moje ogniwo raczej nie jest... Chyba, że od jakiegoś podrodzaju tego ciągnika. Tak więc Panowie szukajcie dalej, bo na drugie mam Tomasz i gdy nie zobacze na wlasne oczy, to nie uwierzę :-) Dzięki i pozdrawiam.

Napisano
cholera,nie mam już pomysłu,ale poczekajmy na dzień,ludziska kulturnie z kościółka wrócą,spałaszują obiad i siądą do forum,może coś powiedzą:)
Autsajder,koszmary nocne masz że spać nie możesz?:))
pozdr
Napisano

Hebda...pytaj się mnie, a ja Ciebie od czego to jest :-) Kompletnie nie mam pojęcia, przejrzałem już ponad setkę różnych maszyn i nic. Może to od tego DT obok, ale zdjęcie jest niewyrażne, poza tym myśle, że ten DT ma wysunięte ogniwa z dwóch stron, a nie z jednej tak jak moje.

Napisano
No, powoli już pada mi na mózg ztym ogniwem ;-), ale trza się opamiętać i iść lulu. A wiec poczekajmy dnia, skoroś rzekł,ze nadzieja w ludziskach, to end na dziś.Pozdrawiam i Amen.
Napisano

DT-75,było parę rodzajów gąsienic.Wystarczy wam to zdjęcie czy jeszcze mam dać namiar na budowe gdzie takim pracują cobyście mogli pomacać" dla pewności?
Pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie