Skocz do zawartości

Śmigłowce

michal1514

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzisiaj o godzinie 14:40 nad Lubinem (dolnyśląsk) przeleciały 2 śmigłowce wojskowe wyglądem przypominały apacze, były 2 osobowe i tak się zastanwaiam co to były za śmigłowce i skąd dokąd leciały ? wiem, że leciały z południa na północ, może ktoś z Was je widział jeszcze ?
Napisano
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Mi-24_1.jpg&filetimestamp=20060113121917
moze to widziałeś? wszak z daleka i z przymrużeniem oka podobny trochę do apacza;) Albo widziałeś mi28 ale my tego na uzbrojeniu raczej nie mamy

PZDR
Napisano
Od kilku lat śmigłowce Lotnictwa Wojsk Lądowych (w tym i Mi-24) po remontach otrzymują jednolite ciemnooliwkowe malowanie. CASY są szaroniebieskie.
Pozdrawiam - Szarubek
Napisano
pewnie Mi24, bo wątpie aby to był Sokół(choć podobny do Mi24), pewnie akurat tak pomalowany, kiedyś widziałem około 5 takich śmigłowców lecących w szyku a w środku szyku rządowy śmigłowiec

PZDR
Napisano
Sokół podobny do Hinda?
Nie ma co bić piany. Kto mieszkał 20 lat temu w okolicach Legnicy i widział je - lecące w szyku na horyzoncie,nie może ich z niczym pomylić.
pzdr.
ps.To byli czasy.
Napisano

A może coś takiego widziałeś ? :-] W lecie u brata na działce ustawiliśmy lunetę o słusznym powiększeniu i filowaliśmy na czterosilnikowe pasażery [ blisko działki przebiega korytarz powietrzny ] W pewnej chwili usłyszeliśmy klepanie " śmigłowca , gdzieś z boku , bardzo wysoko . Ja , stary fan śmigłowców , od razu zacząłem filować na boki i dostrzegłem małą , ciemną plamkę wysoko na niebie . Luneta w tamtą stronę i... Huey " z niemieckimi znakami na kadłubie pomyka na jakieś 1300 m. pułapu .Działka jest parę kilometrów od Wawy , i nie jest to raczej częste spotkanie w tym rejonie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie