Skocz do zawartości
  • 0

ASSMANN-prawda czy fałsz? Ruszamy.

leonard17

Pytanie

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ten ryngraf ze zdjęcia Kolegi Thomsona. ma jakiegoś innego , bardziej zbliżonego do policyjnego orła.Raz tylko coś takiego widziałem na jakiejś norewskiej stronie poświęconej poświęconej chyba rekonstrukcji
Napisano
Jeśli którykolwiek z Panów Szanownych miałby 15- 20 lat praktyki, to nie wypisywałby głupot o profesjonalnych ekspertyzach w muzeum". Powiem z żalem że poziom wiedzy pracowników Muzeów historycznych, czy archeologicznych na temat militariów z II WŚ w ogóle a militariów niemieckich w szczególności można przyrównac do wiedzy słonia o porcelanie- owszem kiedyś przysiadł na tej lub innej karafce, ale nic z tego nie wynikło.
Wydaje mi się że z pewnością ryngraf Leonarda 17 ma pewne cechy, które pozwalają tak całkowicie nie skreślać oryginalności przynajmniej niektórych jego elementów.
Za to ryngraf pokazany jako wzór przez thomsona... hmm... Powiem szczerze- w życiu takiego nie widziałem, no chyba że za 150 zeta na stoisku bazarkowego handlarzyka w moim miasteczku.
Teraz się rozpęta...
:)
Pozdrawiam
Napisano
napisałem że:osoby znające temat mogą się na ten temat wypowiedzieć,uważam że szukanie eksperta w sprawie jest bez celowe,jeszcze w muzeum,kiedyś przeglądałem muzeum w kołobrzegu stwierdziłem kilka kopi przy umundurowaniu.też na podstawie fotek ,jeszcze słabej jakośći.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie