jack18 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 jak w temacie, zdaje się że raczej lwp, ale jaki model? chawtka pod szyją, raczej szeregowca? brak pagonów, brak guzików, w kieszeniach były reszki gazet z końca 50 lat jeżeli ma to w czymś pomóc w identyfikacji.
steell Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 na dole podszewki powinna być pieczęć zachowało sie coś
jack18 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 witam, niestety nic się nie zachowało na podszewce muduru,mundur znalazłem na strychu chałupy - ancza" mojego teścia, po mimo że stych odwiedzałem dziesiątki razy, to zawsze coś znajduję, mundur leżał w sieczce która przypomina raczej trociny, i leżał on tam właśnie w nich - te pseudo trociny słuąą jako ocieplenie stropu, dach był zmieniany około 40 lat temu a pewnie mundur tyle czsu tam leżał, chałupa jest z 1920 roku albo i wcześniejsza.
pawel.kot Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 W jednym z numerów pisma , które kupuję od lat czyli MMS Komandos znalazłem takie właśnie zdjęcie.
pawel.kot Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 I jeszcze takie chyba wojenne.Tylko na tym maja zwykły wykładany kołnierz.
jack18 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 jak w temacie, zdaje się że raczej lwp, ale jaki model? chawtka pod szyją, raczej szeregowca? brak pagonów, brak guzików, w kieszeniach były reszki gazet z końca 50 lat jeżeli ma to w czymś pomóc w identyfikacji.
jack18 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 oraz żeby nie zaśmieceć forum, dodję fotkę rodzinną teścia, czy to mundu junaka? (orzeł na nakryciu głowy)- płaszcz coś jakby starszy model?pozdrawiam i dzękuję z góry za wszelkie info.
pawel.kot Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Jak dla mnie jest to mundur wyjściowy LWP.Jakaś wersja przejściowa z wykładanym już kołnierzem ale posiadającą jeszcze mozliwość zapięcia go pod szyję.Tak jak było to w polowym moro.Lata może sześćdziesiąte ?I myślę , że obecnie chyba rzadki fant.Szkoda tylko , że w takim stanie.
kowalinho Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Jack18 - powiem Ci tylko, że kurtka przedwojennego WP to nie jest.
jack18 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 panowie naprawdę nic więcej nie wiecie, na temat tego muduru? Prośbę ponawiam - wszystkie sugestie mile widziane.ps. odnosnie fotki też proszę o info.ps 2. dziękuję i pozdrawiam.
Question
jack18
jak w temacie, zdaje się że raczej lwp, ale jaki model? chawtka pod szyją, raczej szeregowca? brak pagonów, brak guzików, w kieszeniach były reszki gazet z końca 50 lat jeżeli ma to w czymś pomóc w identyfikacji.
18 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.