Jump to content
  • 0

Dekiel , przykrywka?

Ostoja

Question

W ogole nie zajmowałbym sobie tym czasu ale wyszlo to tuz przy ziemiance. I stad przypuszczenie ze to moze byc cos wojskowego.

Srednica 13,5 cm, chyba z blachy cynkowej. Czesc srodkowa chyba aluminium , mozna ja obracac choc prawdop. nie do tego zostala stworzona.

Recommended Posts

witam

Czy to dekiel od tuby po pocisku art.? Wszystko stalowe. Srednica 19 cm, rączka po reanimacji WD-40 chodzi jak w zegarku" :)
Moim zdaniem naczynie od ktorego jest ta pokrywka sluzyło do noszenia czegos lekkiego, bo raczka jest z dosc cienkiego drutu ( ok. 5mm sred.). Widziałem wieko od tuby po niemieckim pocisku art. 7,5 cm , mniejszej srednicy i rączka grubsza (chyba drut ósemka").

W ogole nie zajmowałbym sobie tym czasu ale wyszlo to tuz przy ziemiance. I stad przypuszczenie ze to moze byc cos wojskowego.

Srednica 13,5 cm, chyba z blachy cynkowej. Czesc srodkowa chyba aluminium , mozna ja obracac choc prawdop. nie do tego zostala stworzona.

Dziekuje Wam za odpowiedzi.
Kolejne...
Pudełeczko stalowe, powlekane najprawdop. warstwa niklową. Co moglo byc w nim przechowywane?
Znalezione przy drozce do dawnej lesniczówki.
Wymiary: szerokosc ok. 4,5 cm x ok. 1,7 cm x wys. ok. 1,3 cm.
Zamykane na zatrzask.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information