Skocz do zawartości
  • 0

Dekiel , przykrywka?

Ostoja

Pytanie

Napisano

W ogole nie zajmowałbym sobie tym czasu ale wyszlo to tuz przy ziemiance. I stad przypuszczenie ze to moze byc cos wojskowego.

Srednica 13,5 cm, chyba z blachy cynkowej. Czesc srodkowa chyba aluminium , mozna ja obracac choc prawdop. nie do tego zostala stworzona.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W poblizu lezało jeszcze cos takiego: zatyczka" z miekkiego aluminium. Moze sie Wam zczyms to kojarzy? wysokosc ok. 5 cm, srednica na dole ok. 3 cm. Brak sygnatur.

Napisano

witam

Czy to dekiel od tuby po pocisku art.? Wszystko stalowe. Srednica 19 cm, rączka po reanimacji WD-40 chodzi jak w zegarku" :)
Moim zdaniem naczynie od ktorego jest ta pokrywka sluzyło do noszenia czegos lekkiego, bo raczka jest z dosc cienkiego drutu ( ok. 5mm sred.). Widziałem wieko od tuby po niemieckim pocisku art. 7,5 cm , mniejszej srednicy i rączka grubsza (chyba drut ósemka").

Napisano
Dzieki Erwin! To sie nazywa wiedza.!

Przypomne jeszcze inne niezidentyfikowane moje rupiecie:

http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=635757#646863
Napisano

W ogole nie zajmowałbym sobie tym czasu ale wyszlo to tuz przy ziemiance. I stad przypuszczenie ze to moze byc cos wojskowego.

Srednica 13,5 cm, chyba z blachy cynkowej. Czesc srodkowa chyba aluminium , mozna ja obracac choc prawdop. nie do tego zostala stworzona.

Napisano

Dziekuje Wam za odpowiedzi.
Kolejne...
Pudełeczko stalowe, powlekane najprawdop. warstwa niklową. Co moglo byc w nim przechowywane?
Znalezione przy drozce do dawnej lesniczówki.
Wymiary: szerokosc ok. 4,5 cm x ok. 1,7 cm x wys. ok. 1,3 cm.
Zamykane na zatrzask.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie