Ostoja Napisano 28 Listopad 2009 Autor Napisano 28 Listopad 2009 W ogole nie zajmowałbym sobie tym czasu ale wyszlo to tuz przy ziemiance. I stad przypuszczenie ze to moze byc cos wojskowego.Srednica 13,5 cm, chyba z blachy cynkowej. Czesc srodkowa chyba aluminium , mozna ja obracac choc prawdop. nie do tego zostala stworzona.
euro_sabre Napisano 3 Grudzień 2009 Napisano 3 Grudzień 2009 hak mundurowy - niemiecki - zdaje się podtrzymywał pasek
stock84 Napisano 3 Grudzień 2009 Napisano 3 Grudzień 2009 Hak nie mundurowy a z chlebaka niemieckiego M 31.pzdr
Ostoja Napisano 3 Grudzień 2009 Autor Napisano 3 Grudzień 2009 W poblizu lezało jeszcze cos takiego: zatyczka" z miekkiego aluminium. Moze sie Wam zczyms to kojarzy? wysokosc ok. 5 cm, srednica na dole ok. 3 cm. Brak sygnatur.
Ostoja Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 witamCzy to dekiel od tuby po pocisku art.? Wszystko stalowe. Srednica 19 cm, rączka po reanimacji WD-40 chodzi jak w zegarku" :) Moim zdaniem naczynie od ktorego jest ta pokrywka sluzyło do noszenia czegos lekkiego, bo raczka jest z dosc cienkiego drutu ( ok. 5mm sred.). Widziałem wieko od tuby po niemieckim pocisku art. 7,5 cm , mniejszej srednicy i rączka grubsza (chyba drut ósemka").
Ostoja Napisano 4 Grudzień 2009 Autor Napisano 4 Grudzień 2009 Dzieki Erwin! To sie nazywa wiedza.!Przypomne jeszcze inne niezidentyfikowane moje rupiecie:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=635757#646863
Ostoja Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Napisano 1 Grudzień 2009 Kolejny przedmiot z tej samej lokalizacji. Pokazany od lewej: dół, profil i góra.
Ostoja Napisano 28 Listopad 2009 Autor Napisano 28 Listopad 2009 W ogole nie zajmowałbym sobie tym czasu ale wyszlo to tuz przy ziemiance. I stad przypuszczenie ze to moze byc cos wojskowego.Srednica 13,5 cm, chyba z blachy cynkowej. Czesc srodkowa chyba aluminium , mozna ja obracac choc prawdop. nie do tego zostala stworzona.
Ostoja Napisano 3 Grudzień 2009 Autor Napisano 3 Grudzień 2009 i kolejne nieznane ustrojstwo do identyfikacji. Napis, jedyny na tym krazku: Magura". Nic mnie to nie mowi...
euro_sabre Napisano 3 Grudzień 2009 Napisano 3 Grudzień 2009 Magura - to firma od części motocyklowych o ile dobrze pamiętam
euro_sabre Napisano 3 Grudzień 2009 Napisano 3 Grudzień 2009 chyba dekielek tzw. rolgazu montowanego na kierownicy - poszukaj BMW DKW PUCH...
wander Napisano 3 Grudzień 2009 Napisano 3 Grudzień 2009 rol gaz? raczej nie 13,5cm kierowca musiał by mieć łapę jak bochen chleba .
wander Napisano 3 Grudzień 2009 Napisano 3 Grudzień 2009 a przepraszam chodzi o coś innego. w tym wypadku euro sabre ma racje .
Ostoja Napisano 3 Grudzień 2009 Autor Napisano 3 Grudzień 2009 Dziekuje Wam za odpowiedzi.Kolejne... Pudełeczko stalowe, powlekane najprawdop. warstwa niklową. Co moglo byc w nim przechowywane?Znalezione przy drozce do dawnej lesniczówki.Wymiary: szerokosc ok. 4,5 cm x ok. 1,7 cm x wys. ok. 1,3 cm.Zamykane na zatrzask.
stock84 Napisano 3 Grudzień 2009 Napisano 3 Grudzień 2009 To ostatnie to prawdopodobnie pudełko na pieczątke...
płetwal Napisano 4 Grudzień 2009 Napisano 4 Grudzień 2009 to ostatnie to mogą być pojemniki na żywice
Pytanie
Ostoja
W ogole nie zajmowałbym sobie tym czasu ale wyszlo to tuz przy ziemiance. I stad przypuszczenie ze to moze byc cos wojskowego.
Srednica 13,5 cm, chyba z blachy cynkowej. Czesc srodkowa chyba aluminium , mozna ja obracac choc prawdop. nie do tego zostala stworzona.
26 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.