woytas Napisano 19 Marzec 2011 Napisano 19 Marzec 2011 Zostawilem dyskusje bo ufam uzyszkodnikom. Jak widac nie mozna tak robic. :(
zielony. Napisano 19 Marzec 2011 Napisano 19 Marzec 2011 Bardzo dopracowany ten sprzęt, podoba mi się, uniwersalny, duże mozliwości, tylko drogi trochę, dużo skarbów, pozdro.
kris303 Napisano 21 Marzec 2011 Napisano 21 Marzec 2011 Wszystko wygląda ok ale te słuchawki bez spiralnego kabla to jakies nieporozumienie.
kempa Napisano 21 Marzec 2011 Napisano 21 Marzec 2011 Sylwek ale nie płaciłeś chba 2 tysi rzeby kombinować samoróbke:)?
kris303 Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 Dokładnie czemu kombinować?! skoro już są w zestawie to powinny to być typowe słuchawki do wykrywacza.A co s osłonką na elektronike?jest w zestawie ?
armand Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 W wykrywaczu Dominator jak również w wykrywaczu Anticus w komplecie jak poza kompletem nie ma osłonki, gdyż jest ona nie potrzebna. Uzwojenie cewki tworzy z żywicą MONOLIT, w przeciwieństwie do techniki wykonania sond wykrywaczy innych firm. Nie produkuję przedmiotów zbędnych, nie ma takiej potrzeby, pomimo mody jak i konieczności stosowania osłonek, w wykrywaczach innych firm. Również nie produkuję pokrowców na koła do samochodów, jak również gumowców na buty wizytowe :)
dariusz.01 Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 Koledzy,Pytaliście o osłonkę na elektronikę w Dominatorze 2.Tak wygląda panel sterownika z przyciskami ,pokrętłami i przełącznikami.Jest bardzo solidny i wydaje mi się,że szczelny.Myślę więc,że osłonka na niego nie jest potrzebna.Armand też nie oferuje jako dodatkowego wyposażenia, takowej osłonki- co wg. mnie wskazuje na to że szczelność całości jest dobra i gwarantuje ochronę elekktroniki przed deszczem...
dariusz.01 Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 Spodnia strona panelu sterowania posiada otwory głośnika. Są one zrobione (nawiercone)pod kątem , aby zabezpieczyć spód przed dostaniem się wody.Jeśli chodzi o górę panelu - to można się zastanawiać czy krople wody (deszczu) nie przedostaną się do środka przez otwory np.przy przełącznikach.Myślę,że Armand nie wypuściłby sprzętu do klienta, bez zabezpieczenia w tym temacie...Ale jak to jest zrobione od wewnątrz - przyznam się - nie wiem.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 Ludzie są zabawni. Z jednej strony dyskusje który wykrywacz lżejszy a jednocześnie ci sami zakładają osłony na sondy, z których każda waży dobre kilkadziesiąt gramów. Kilkanaście % wagi całej sondy, które powoduje że sonda z lekkiej staje się ciężkawa a z ciężkiej staje się kotwicą. A wszystko po to żeby się SPÓD NIE PORYSOWAŁ :)Pamiętam z dzieciństwa domy moich krewnych na wsi, gdzie wszyscy siedzieli w kuchni a pokojach dywany stały pozwijane w kątach, gdyby tam ktoś musiał już koniecznie wejść :)Jeszcze bardziej bezsensowym pomysłem jest pokrowiec na panel sterujący, szczególnie gdy są na nim POKRĘTŁA a nie przyciski. Zresztą w przypadku paneli cyfrowych" jest podobnie bez sensu, ponieważ wtedy widoczność na wyświetlaczu spada drastycznie.
pawcion123 Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 Każdy człowiek ma inny pułap" śmieszności.
dariusz.01 Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 Też nie widzę potrzeby zakładania osłony na panel sterujący-stąd właśnie moja odpowiedz na pytanie z zamieszczeniem zdjęć, zarówno panelu- jak też wcześniej samej sondy.Nawet nie bardzo wiem, jak mógłaby być zrobiona (osłona) aby dało się go(panel i przełączniki na nim) obsługiwać. A może wypowiedzą się koledzy,którzy mają już za sobą choć jeden sezon poszukiwań przy użyciu Dominatora 2 - ?
jacho Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 A ja widzę. Nie syfi się, nie rysuje i łatwo wymienić na nową. A najlepsza osłona to woreczki strunowe zaklejone przy rączce taśmą (dowolną).Jak pole zabłocone albo pada deszcz to nic szczególnego się z wyświetlaczem nie dzieje. A gałki to kwestia zdjęcia, przebicia worka i założenia ponownie.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 Jak sięgam pamięcią na swoje początki detektorystyczne, a w końcu całkiem niedawno to było, największy koszt oprócz wykrywacza to był dobry drewniany szpadel. Wszystko pozostałe z podstawowego wyposażenia zamknęło się pewnie w 150zł. Dużo większy koszt to odpowiedni strój, nie bojący się ziemi i nadający się na zmienne warunki. Ale tego z żadnym wykrywaczem nie dają ;)Osłona na panel się przydaje, nie powiem. Ale tylko podczas transportu w bagażniku :)
egon10 Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Oj brzeczysz kolego.Oslona elektroniki to bardzo praktyczna rzecz,ktora chroni wykrywacz nie tylko w transporcie.Oczywiscie watek tyczy sie diminatora,z tego co wyczytalem poprostu rewelacja!Przypuszczam ze nie potrzebuje nawet bateri zeby dzialac.Pzdr egon
kempa Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Skoro dwie osoby sie wypowiadają pozytywnie to chyba coś w tym jest.jak się czyta forum to na temat np. Rutusa jest kilkanaście wątków. Na temat armanda same pojazdy. A tu chłopaki piszą co i jak ze strony użytkowej. Chyba o to chodzi prawda? Pozdrawiam
draven85 Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Skoro wypowiadają się dwie osoby, które na starcie założyły że kupują armanda, dokładnie go opisują, wklejają zdjęcia i nie widzą wad to ewidentnie wątek reklamowy, który jak widać wielkiego zainteresowania innych osób nie wzbudza ;)
Eastlegion Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Cały rok wybierałeś detektor? No nieźle. Mi szkoda by było czasu...Wracając do osłon na sondę i elektronikę, to większość ich zwolenników czyni to po to, aby móc za jakiś czas sprzedać detektor jako mało używany".Pozdro.
szczurek_1979 Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 ciekawe ile zniżki dostaliście od armanda albo ewentualnie jaką promocją Was skusił?
szczurek_1979 Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 szanowny panie sylwekkrawczyk, Polska to wolny kraj i można swobodnie wyrażać swoje zdanie. Napisałem co o tym myślę i o tym wątku. Trzeba umieć przyjąć krytykę a nie zaraz się obruszać i wieszać psy na niewiele młodszym użytkowniku forum, bo wychodzi na to że coś ma się na rzeczy... Na chwilę obecną mam 32 lata.pozdrawiamszczurekps. a jak masz coś do mnie to pisz na priv
Thomson. Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Przecież od razu widać ze kolega sylwek to jakiś klon Armanda. Nawet styl wypowiedzi jest bardzo podobny.Szczurek uważaj bo jeszcze zostaniesz postraszony urzędem skarbowym :)
szczurek_1979 Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 nie ma co kasztanić... sylwkowi się podoba dominator i paru innym, mnie i z tego co widzę tobie Thomson nie podoba... watek ma cel informacyjny dla ew.przyszłych posiadaczy w/w sprzętu... także lepiej żeby były i słowa krytyki a nie same pochwały bo nie jest to perpetum mobile wśród wykrywaczy i nikt nigdy nie stworzył i nie stworzy sprzętu idealnego dla każdego... pozdrawiam Szczurek
Brzęczyszczykiewicz Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Trzeba się chyba cieszyć, że na Odkrywcy zaczyna się mówić pozytywnie o innym krajowym producencie niż Smętkowski i Rutus. Bo jak ktoś kiedyś słusznie zauważył, już mdli od postów o Proximie i HS3. Szczególnie że opinie są dalekie od obiektywizmu.
Eastlegion Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Właśnie o ten obiektywizm idzie. O ile od użytkowników Rutusów i Smętków niemalże kipi na forum, to używających Armandów jak na lekarstwo.Koncepcja ww wątku jak najbardziej słuszną jest. Szkopuł jedynie w tym, że autorzy wątku dopiero zapoznają się z Dominatorem i jeszcze jest to dla nich erra incognita"...
Eastlegion Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Ujawnić... Brzmi to zupełnie jakby używanie Armandów było w jakiś sposób reglamentowane przez nieznane służby lub ośrodek decyzyjny...
jacho Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Panowie. Poczekajmy aż błyszczący armand się kilka razy pobrudzi i usłyszymy kolejne opinie. To że obecne są na podstawie zakupu i niewielkiego doświadczenia to widać. I fajnie. Będzie widać czy Dominator 2 jest łatwy w nauce, czy daje szybkie efekty od samego początku itd. W czym problemo?Jak kupiłem F2 to świata poza nim nie widziałem więc potrafię narzucić na opinię użytkownika fascynację nowym tematem itp. Poczekamy, zobaczymy. I wreszcie mowa o czymś innym niż ACE czy Proxima.Ja czekam na rozwój tego wątka bardziej niż wielu z milionem odpowiedzi. Szczególnie liczę na jakieś filmiki z przemiatania w terenie + testy w glebie.Ogólnie mam sporą listę wykrywek ,które są mniej popularne a chętnie bym zobaczył w akcji. Jednak jeśli ich użytkownicy będą tak przyjmowani to nie wiem czy kiedykolwiek do tego dojdzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.