GRABER Napisano 18 Listopad 2009 Autor Napisano 18 Listopad 2009 Jak w temacie, po koronie zakładam że jest to jakiś order lub odznaczenie związane z pruskimi wojskiem ew. jakiś element ozdobny. Czy jest to częsty fant bo na faorum nic podobnego nie znalazłem. Dzięki, pzdr.
aris12 Napisano 18 Listopad 2009 Napisano 18 Listopad 2009 Gwiazda z herbem Saksonii,a więc nie Prus.Pozdrawiam.
edelmano Napisano 18 Listopad 2009 Napisano 18 Listopad 2009 hej szczeze mówiac to takie cos widze pierwszy raz z jakich okolić to kopnałes . ja jestem z zamościa ale nic takiego niue udało mi sie nigdy znaleść pozdrawiam
HU13ERT Napisano 18 Listopad 2009 Napisano 18 Listopad 2009 Emblemat z pikelhauby.http://www.kaisersbunker.com/hp/hp4g.htmDołączam się do pytania z jakiego rejonu Polski? W przybliżeniu oczywiście ;)Pozdrawiam.Hubert
8total4 Napisano 18 Listopad 2009 Napisano 18 Listopad 2009 ok, niby standardowa saska.., ale czemu z EK ?:)wyróżniony pułk?pozdro.
HU13ERT Napisano 18 Listopad 2009 Napisano 18 Listopad 2009 Małe sprostowanie bo dopiero teraz zauważyłem krzyż pod spodem. Emblemat oddziałów rezerwowych. Oczywiście Saxonia.H.
GRABER Napisano 18 Listopad 2009 Autor Napisano 18 Listopad 2009 A więc element z pickelhauby, milutko:) Gwiazdka kopnięta na Mazowszu, mogło to mieć coś wspólnego z oblężeniem Modlina w czasie I wojny? Ewentualnie może ktoś ma informacje jakie odziały z Saxonii brały udział w walkach na tych mzowieckich terenach. Wielkie dzięki i zdrówko!.
foni1969 Napisano 18 Listopad 2009 Napisano 18 Listopad 2009 Gwiazda weteranów Saksonia.Oczywiście z Pickelhauby.
HU13ERT Napisano 18 Listopad 2009 Napisano 18 Listopad 2009 GRABER Czy wiąże się to z oblężeniem Modlina? Napisz do mnie na priv to powiem Ci gdzie atakowały jednostki Sasów podczas podchodzenia pod Modlin. Może coś dopasujesz. :)FONI1969 Ja bym jednak upierał się przy określeniu Rezerwiści" a nie Weterani"...no ale może się czepiam. ;) Poza tym podpis pod zdjęciem, które wkleiłeś odnosi się do Rezerwy...http://www.kaisersbunker.com/hp/hp4h.htmPozdrawiam.Hubert
Pytanie
GRABER
Jak w temacie, po koronie zakładam że jest to jakiś order lub odznaczenie związane z pruskimi wojskiem ew. jakiś element ozdobny. Czy jest to częsty fant bo na faorum nic podobnego nie znalazłem. Dzięki, pzdr.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.