niechludow Napisano 16 Listopad 2009 Autor Napisano 16 Listopad 2009 Mam okazję kupić taki przedmiot ale sprzedający sam dokładnie nie wie co to jest i skąd pochodzi.Dlatego prosze o wsparcie w identyufikacji i ewentualnej wycenie. Przedmiot wykonany ze srebra, wysokość około 25 cm, szerokość 20 cm.
niechludow Napisano 16 Listopad 2009 Autor Napisano 16 Listopad 2009 Mam okazję kupić taki przedmiot ale sprzedający sam dokładnie nie wie co to jest i skąd pochodzi.Dlatego prosze o wsparcie w identyufikacji i ewentualnej wycenie. Przedmiot wykonany ze srebra, wysokość około 25 cm, szerokość 20 cm.
Autsajder68 Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 Wiem,że to niemożliwe,ale ta rzecz powinna wrócić do prawowitych włascicieli.Jak kupisz i będziesz kiedyś bogaty i będziesz leżał na kasie,to oddaj to do muzeum albo naczelnemu Rabinowi :-)Pozdrawiam.
niechludow Napisano 16 Listopad 2009 Autor Napisano 16 Listopad 2009 w prawym dolnym rogu jakiś czerwony kamień
traper6 Napisano 17 Listopad 2009 Napisano 17 Listopad 2009 Jeżeli to jest faktycznie tarcza napierśna tory, to już rabin się postara o to żeby leżał na tej kasie :-)
HU13ERT Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 Jest to TAS...tarcza napierśna Tory... Specjaliści od judaiki przetłumaczą tekst jak dasz zbliżenie. Wartość? Widziałem na aukcjach i katalogach po 12000 ojro ale wiadomo-ceny dyktuje rynek.Pozdrawiam.H.
coriolan Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 http://www.muzeum.bialystok.pl/tykocin/?site=muzeum&subsite=zbiory
Pytanie
niechludow
Mam okazję kupić taki przedmiot ale sprzedający sam dokładnie nie wie co to jest i skąd pochodzi.Dlatego prosze o wsparcie w identyufikacji i ewentualnej wycenie. Przedmiot wykonany ze srebra, wysokość około 25 cm, szerokość 20 cm.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.