szczurek_1979 Napisano 5 Listopad 2009 Autor Share Napisano 5 Listopad 2009 o co chodzi z tymi linkami??? to już tak będzie na stałe??? paskudztwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 Takie tam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 film-reklama-film-reklama-film- ........powinniśmy być już przyzwyczajeni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 Który yntelygentny" wymyślił żeby wklejać ten badziew do każdego wątku...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdziss15 Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 Aby zażegnać problem reklam polecam zainstalować program Adblock plus włączyć filtr i włala :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 Te śmieci psują klimat Forum.Szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 Ja to wymyśliłem. Reklama nie jest na tyle nachalna żeby jakoś kłuła w oczy. Tym bardziej że jest tylko w jednym miejscu jako drugi post. W przypadku wątków ciut dłuższych niż parę postów wogóle nie będzie to zauważalne. Tak samo nie jest doklejane do nowych wątków bez postów żeby nie zakłócać komuś zbierania myśli :)Tak jest w naturze że za darmo to już nawet pod barem w oko się nie dostanie. Serwer kosztuje, łącze kosztuje, programista kosztuje, administracja kosztuje bo nie robię tego już sam społecznie tylko ludzie z zewnątrz. Reklama banerowa na samej górze to ogólnie zmarnowane miejsce dawane za darmo reklamodawcom papierowego wydania. Pocieszę Was bo nie przewiduje żadnych wyskakujących duchów, zasłaniaczy i podobnych reklam bo sam się wściekam jak je widzę. Reklamy google są powszechne i mało inwazyjne a co ciekawe czasami dobrze dopasowane przez mechanizm google. Jeszcze trafi jakiś boks na stronę główną i to wszystko.Oprócz tego wrócą też boksy księgarni tak jak już było ale nadal tak żeby nie przeszkadzać. Jest to również eksperyment jaki zysk przy tak dużym ruchu jest to w stanie wygenerować. Mam nadzieję też że dzięki temu po nowym roku będziemy mogli Wam dać nowe funkcje serwisu które jakoś zrównoważą uciążliwość tych reklam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 Jak widać już po 5-6 odpowiedzi reklama wyjeżdża poza ekran i w niczym nie przeszkadza. Tak przy okazji to mamy parę milionów odsłon w miesiącu a same tylko galerie przeciągają nam przez łącze 1Tb danych. 30% ruchu to hotlinki, o 18 po południu już wysyca się 2Mbit łącze. 500-600 postów dziennie i niedługo przekroczymy milion wszystkich.To nie są wartości przy których można wykupić sobie hosting za 150zł rocznie. Aktualnie Odkrywca ma 6 Mbit łącze i jest ograniczone tylko możliwościami serwera który też jest z górnej części średniej półki. I stad właśnie reklamy bo koszty rosną a jakiś rozwój serwisu w końcu też musi się zacząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 5 Listopad 2009 Autor Share Napisano 5 Listopad 2009 komercja... :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 szczurek_1979 poprawiłeś mi humor, naprawdę :)Faktycznie gazety zakłada się z miłości do papieru :)Możemy w sumie nie robić tutaj komercji" ale palec do budki kto się składkuje na utrzymanie i rozwój serwisu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 5 Listopad 2009 Autor Share Napisano 5 Listopad 2009 ja się mogę składkować... Bocian nic do Ciebie nie mam a konieczność reklam rozumiem... niestety... i to forum musiało coś takiego w końcu spotkać... ale niech tam... rzeczywiście aż tak BARDZO to nie przeszkadza a do wszystkiego da się przyzwyczaić ;-)pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 Jeszcze jedno dodam, gdyby ten serwis był komercyjny to wyglądałby o niebo lepiej.Dlatego że było za mało kasy na jego rozwój to zdziadział i nigdy się nie rozwinął. Sam po to zarabiasz żeby się rozwijać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowa123 Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 Wolałbym zachować wolność niż być bombardowany reklamami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 5 Listopad 2009 Autor Share Napisano 5 Listopad 2009 spoko... temat uważam za wyczerpany... spadam do roboty... jak ja nie lubię nocnej zmiany ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowa123 Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 Nie każdy rozwój musi być zdrowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filixxx Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 Chyba lepiej mieć odkrywce z reklamami niż nie mieć go wcale...??Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hOOpOe Napisano 6 Listopad 2009 Share Napisano 6 Listopad 2009 Mnie taka mała ilość reklam nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 6 Listopad 2009 Share Napisano 6 Listopad 2009 Bocian Popieram w 100% Pozdro!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nebelwerfer Napisano 6 Listopad 2009 Share Napisano 6 Listopad 2009 Zdziss ma rację: Ad block plus i po sprawie i nerwach.Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 6 Listopad 2009 Share Napisano 6 Listopad 2009 a moze odkrywca spadnie z ceny wszak dostaja kase za reklame)))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.