szczurek_1979 Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 o co chodzi z tymi linkami??? to już tak będzie na stałe??? paskudztwo...
tyfus Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 film-reklama-film-reklama-film- ........powinniśmy być już przyzwyczajeni :)
vis1939 Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Który yntelygentny" wymyślił żeby wklejać ten badziew do każdego wątku...?
zdziss15 Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Aby zażegnać problem reklam polecam zainstalować program Adblock plus włączyć filtr i włala :)
Bocian Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Ja to wymyśliłem. Reklama nie jest na tyle nachalna żeby jakoś kłuła w oczy. Tym bardziej że jest tylko w jednym miejscu jako drugi post. W przypadku wątków ciut dłuższych niż parę postów wogóle nie będzie to zauważalne. Tak samo nie jest doklejane do nowych wątków bez postów żeby nie zakłócać komuś zbierania myśli :)Tak jest w naturze że za darmo to już nawet pod barem w oko się nie dostanie. Serwer kosztuje, łącze kosztuje, programista kosztuje, administracja kosztuje bo nie robię tego już sam społecznie tylko ludzie z zewnątrz. Reklama banerowa na samej górze to ogólnie zmarnowane miejsce dawane za darmo reklamodawcom papierowego wydania. Pocieszę Was bo nie przewiduje żadnych wyskakujących duchów, zasłaniaczy i podobnych reklam bo sam się wściekam jak je widzę. Reklamy google są powszechne i mało inwazyjne a co ciekawe czasami dobrze dopasowane przez mechanizm google. Jeszcze trafi jakiś boks na stronę główną i to wszystko.Oprócz tego wrócą też boksy księgarni tak jak już było ale nadal tak żeby nie przeszkadzać. Jest to również eksperyment jaki zysk przy tak dużym ruchu jest to w stanie wygenerować. Mam nadzieję też że dzięki temu po nowym roku będziemy mogli Wam dać nowe funkcje serwisu które jakoś zrównoważą uciążliwość tych reklam.
Bocian Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Jak widać już po 5-6 odpowiedzi reklama wyjeżdża poza ekran i w niczym nie przeszkadza. Tak przy okazji to mamy parę milionów odsłon w miesiącu a same tylko galerie przeciągają nam przez łącze 1Tb danych. 30% ruchu to hotlinki, o 18 po południu już wysyca się 2Mbit łącze. 500-600 postów dziennie i niedługo przekroczymy milion wszystkich.To nie są wartości przy których można wykupić sobie hosting za 150zł rocznie. Aktualnie Odkrywca ma 6 Mbit łącze i jest ograniczone tylko możliwościami serwera który też jest z górnej części średniej półki. I stad właśnie reklamy bo koszty rosną a jakiś rozwój serwisu w końcu też musi się zacząć.
Bocian Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 szczurek_1979 poprawiłeś mi humor, naprawdę :)Faktycznie gazety zakłada się z miłości do papieru :)Możemy w sumie nie robić tutaj komercji" ale palec do budki kto się składkuje na utrzymanie i rozwój serwisu?
szczurek_1979 Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 ja się mogę składkować... Bocian nic do Ciebie nie mam a konieczność reklam rozumiem... niestety... i to forum musiało coś takiego w końcu spotkać... ale niech tam... rzeczywiście aż tak BARDZO to nie przeszkadza a do wszystkiego da się przyzwyczaić ;-)pozdro...
Bocian Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Jeszcze jedno dodam, gdyby ten serwis był komercyjny to wyglądałby o niebo lepiej.Dlatego że było za mało kasy na jego rozwój to zdziadział i nigdy się nie rozwinął. Sam po to zarabiasz żeby się rozwijać.
sowa123 Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Wolałbym zachować wolność niż być bombardowany reklamami.
szczurek_1979 Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 spoko... temat uważam za wyczerpany... spadam do roboty... jak ja nie lubię nocnej zmiany ;-)
Filixxx Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Chyba lepiej mieć odkrywce z reklamami niż nie mieć go wcale...??Pozdrawiam...
hOOpOe Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 Mnie taka mała ilość reklam nie przeszkadza.
Nebelwerfer Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 Zdziss ma rację: Ad block plus i po sprawie i nerwach.Pozdr!
obert8 Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 a moze odkrywca spadnie z ceny wszak dostaja kase za reklame))))))))))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.