Skocz do zawartości

co to za linki sponsorowane???

szczurek_1979

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja to wymyśliłem. Reklama nie jest na tyle nachalna żeby jakoś kłuła w oczy. Tym bardziej że jest tylko w jednym miejscu jako drugi post. W przypadku wątków ciut dłuższych niż parę postów wogóle nie będzie to zauważalne.

Tak samo nie jest doklejane do nowych wątków bez postów żeby nie zakłócać komuś zbierania myśli :)

Tak jest w naturze że za darmo to już nawet pod barem w oko się nie dostanie. Serwer kosztuje, łącze kosztuje, programista kosztuje, administracja kosztuje bo nie robię tego już sam społecznie tylko ludzie z zewnątrz.
Reklama banerowa na samej górze to ogólnie zmarnowane miejsce dawane za darmo reklamodawcom papierowego wydania.

Pocieszę Was bo nie przewiduje żadnych wyskakujących duchów, zasłaniaczy i podobnych reklam bo sam się wściekam jak je widzę. Reklamy google są powszechne i mało inwazyjne a co ciekawe czasami dobrze dopasowane przez mechanizm google.

Jeszcze trafi jakiś boks na stronę główną i to wszystko.
Oprócz tego wrócą też boksy księgarni tak jak już było ale nadal tak żeby nie przeszkadzać.

Jest to również eksperyment jaki zysk przy tak dużym ruchu jest to w stanie wygenerować. Mam nadzieję też że dzięki temu po nowym roku będziemy mogli Wam dać nowe funkcje serwisu które jakoś zrównoważą uciążliwość tych reklam.
Napisano
Jak widać już po 5-6 odpowiedzi reklama wyjeżdża poza ekran i w niczym nie przeszkadza.

Tak przy okazji to mamy parę milionów odsłon w miesiącu a same tylko galerie przeciągają nam przez łącze 1Tb danych. 30% ruchu to hotlinki, o 18 po południu już wysyca się 2Mbit łącze.
500-600 postów dziennie i niedługo przekroczymy milion wszystkich.

To nie są wartości przy których można wykupić sobie hosting za 150zł rocznie. Aktualnie Odkrywca ma 6 Mbit łącze i jest ograniczone tylko możliwościami serwera który też jest z górnej części średniej półki.

I stad właśnie reklamy bo koszty rosną a jakiś rozwój serwisu w końcu też musi się zacząć.
Napisano
szczurek_1979 poprawiłeś mi humor, naprawdę :)

Faktycznie gazety zakłada się z miłości do papieru :)

Możemy w sumie nie robić tutaj komercji" ale palec do budki kto się składkuje na utrzymanie i rozwój serwisu?
Napisano
ja się mogę składkować... Bocian nic do Ciebie nie mam a konieczność reklam rozumiem... niestety... i to forum musiało coś takiego w końcu spotkać... ale niech tam... rzeczywiście aż tak BARDZO to nie przeszkadza a do wszystkiego da się przyzwyczaić ;-)

pozdro...
Napisano
Jeszcze jedno dodam, gdyby ten serwis był komercyjny to wyglądałby o niebo lepiej.

Dlatego że było za mało kasy na jego rozwój to zdziadział i nigdy się nie rozwinął. Sam po to zarabiasz żeby się rozwijać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie