wojtek2508 Napisano 29 Październik 2009 Autor Napisano 29 Październik 2009 Witam.Oto kilka fantów z ziemi z okolic granicy z litwą (Ogrodniki)Nie ma nic ciekawego ale te rzeczy bardzo mnie cieszą.Nie wiem jak Wy ale ja bym kopal i kopał tak mnie to wciąga.Tylko żona troche krzywo patrzy że żonaty dzieciaty a po polu lata z wykrywaczem i śmieci do domu przynosi.Tak apropo czy można łuski sprzedać na złomie bo nie wiem czy zbierać a tak faktycznie mnie militarka nie interesuje tylko monetki i rzeczy kolorowe.Pozdrawiam wszystkich co trenuja nietypowy sport:-)
tyfus Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 Nie wiem jak Wy ale ja bym kopal i kopał tak mnie to wciąga.Tylko żona trochę krzywo patrzy, że żonaty dzieciaty a po polu lata z wykrywaczem i śmieci do domu przynosi"he, he ....wielu z nas ma tak samo :))czekamy na dalsze Twoje odkrycia :)pozdro
mariuszdzialo Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 Tyfus mamy ten sam problem wykrywki to dróga Miłość i trzeba się nalatać.Nara
Skok Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 Nie zupełnie nic ciekawego. Widzę, że trafiła się ciekawa łódka od amunicji 7,9 patr. SmK(h) z ładnie zachowanym czerwonym lakierem. Pozdrawiam!
wojtek2508 Napisano 29 Październik 2009 Autor Napisano 29 Październik 2009 Na tych łódkach od amunicji narazie sie nieznam bo jestem nowy w tym temacie.Narazie bede zbierał wszystko bo mnie strasznie to podnieca wow.Jutro bedzie nowa partia fantów,tylko żeby żona pusciła mnie.pozdrawiam
skrzydlatysowiet Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 Witam serdecznie. Ziemia sejneńska jest dla mnie bliska- ja jestem z Suwałk. Czy to twoje pierwsze fanty? Jeśli tak to nie jest źle, jakaś kopiejeczka nawet wpadła i trochę łuseczek. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
wojtek2508 Napisano 29 Październik 2009 Autor Napisano 29 Październik 2009 Tak jestem świeży i pełen zapału,tylko nie mam gdzie szukac no i samemu troche nierazno.Pare fantów już znalazłem ale zdjecia są te dopiero pierwsze.Może jutro wyskoczę do lasku.Pozdrawiam
wojtek2508 Napisano 30 Październik 2009 Autor Napisano 30 Październik 2009 Witam.Dzisiaj sie nachodziłem a nachodzilem i nie jestem zadowolony,bo żadnej monetki nie znalazlem.5 godzin łażenia i tylko trochę militarki.Narazie zapał ustał ale myślę że nie nadługo. Znów gdzieś wskoczę i to będzie w nastepnym tygodniu.Apetyt rośnie w miarę jedzenia szczególnie jak sie popatrzy na forum że ktoś coś znajdzie ciekawego.Pozdrawiam wszystkich
sturmpanzer73 Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Wojtek nie martw się na początku też moja żona psioczyła ale teraz jak tylko wrócę do domu to w progu już krzyczy co dziś wykopałeś czasem też ze mną ruszy pokopać. pozdro
XaXers Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Idź do jubilera i kup jej zloty pierścionek najtańszy ale nie tombak i powiedz ze znalazłeś:) będzie Ciebie wysyłała codziennie po pracy:)
sebahol Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Kolego ciesz sie bo ladny guziczek i tasma od mg:)Nie codziennie sie trafiaja takie rzeczy.A monetki to raczej wybierz sie na jakies pole ugorek ew jakies sciezki w lesie.Zawsze sie jakas znajdzie.Kolega na niepozornej sciezce lesnej znalazl zlota monete wiec szukaj a znajdziesz:)Pozdrawiam
wojtek2508 Napisano 31 Październik 2009 Autor Napisano 31 Październik 2009 Dzięki za radę,myślę ze ta zrobię i w następnym tygodniu bedę wertowal ścieżki leśne.Może żona da sie namówić na spacer po lesie.Jak coś znajde to Wam pokaże.Pozdrawiam
Slav76 Napisano 31 Październik 2009 Napisano 31 Październik 2009 Witam, co do obiekcji drugiej połowy mam w domu to samo... ale jakoś trzeba sobie z tym radzić :) Powodzenia!!!
wojtek2508 Napisano 2 Listopad 2009 Autor Napisano 2 Listopad 2009 Witam.Oto co znalazłem dzisaj idąc brzegiem jeziora.To duże to prawdopodobnie jakaś stara pochawa od noża.Parę łuseczek monetek terażniejszych, PRL i jakaś kopiejka 1940roku.To wszystko.Nie mogłem dziś usiedzieć w domu tak więc wyskoczyłem.Pozdrawiam
wojtek2508 Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 A to z ostatniego wypadu przed śniegami.Bardzo słabe fanty
wojtek2508 Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 Taki mały guziczek mi wyskoczył.Miałem go niebrać ale szkoda mi było tego orzełka.W lasku została splaszczona puszka po masce pgas.Nie wiem czy ją zabrać i prostować.Muszę pomyśleć
wojtek2508 Napisano 9 Listopad 2009 Autor Napisano 9 Listopad 2009 Dzisiejsze znaleziska.Stany agonalne ale bardzo cieszą.
wojtek2508 Napisano 9 Listopad 2009 Autor Napisano 9 Listopad 2009 Druga strona,prawie niewidoczna.Pozdrawaim
adek_ Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 czy to 3 grosze nie jest z 1831 czyli tzw moneta powstańcza?http://www.antykwariat-wuel.pl/product_info.php/products_id/1676
8total4 Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 oczywiscie ze są to 3. grosze z Powstania Listopadowego.gratulacje rzadkiej monetki.szkoda że słaby stan.pozdro.
wojtek2508 Napisano 9 Listopad 2009 Autor Napisano 9 Listopad 2009 Tak,to są 3 grosze polskie z powstania styczniowego.To moja pierwsza najstarsza moneta.Szkoda tylko że już prawie nieżywa:-)
8total4 Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 wojtku, niektorzy przez 10 lat chodzenia takiej nie trafili..trafisz duzo starszych monet, o ktore łatwiej a z tymi trójkami jest na prawdę krucho.pozdrawiam.
Diago Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 oj ja marze żeby taka kopnąć szkoda ze stan slaby ale gratuluje POZDRO
wojtek2508 Napisano 10 Listopad 2009 Autor Napisano 10 Listopad 2009 3 grosze trafiłem na takej małej dróżce leśnej w pobliżu mojego miasteczka,3 metry dalej znalazłem starą splaszczoną puszke po masce Pgaz która tam dalej leży bo jej nie zabrałem no i mały guziczek z orzełkiem.Podnieśliście mnie na duchu,tak i więc ja cos znalazłem rzadkiego(3 grosze).Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.