irasiad Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Wyro! Fajne znajdki! Zmobilizowałeś mnie! W poniedziałek wyskoczę do lasu... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Ps a bączek fajny,mam identycznego(masz w linku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Dzisiaj carskie koszary ciąg dalszy... Poza polomerskimi i łuskowymi sprawami wyszedł ładny naparstek, guzik jak na to miejsce nietypowy, bo mniejszy, bez armat i chyba był pozłacany oraz flaga, chyba Turcji.... Na IDentyfikacji jest lepsza fotka. Może pozostałość jakiegoś wojaka po wojnie rosyjsko-tureckiej? Ktoś może pomóc? Ewentualnie na te tereny kontekstem nachodzi czasami II wojna - inne rzeczy prawie nigdy.Aha, i 1zł i 2zł... współczesne, pewnie zguba moja, Adka albo Arseona...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 Osłabiliście mnie... W takich okkolicznościach przyrody to chyba sprzęt do dłoni przymarza:)Tym bardziej gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 RObert umawialismy sie ze takie fanty dodajemy na forum ale nie wciskamy enter ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 hehe, Ty jak zwykle:) Stary, każda kopiejka jest sentymentalnie na wagę złota jak wychodzi przy - 15... A z wczorajszych to znając kontekst naszej miejscówki to ta flaga turecka wydaje mi się ciekawym fantem". Może początek I WŚ, przeciwnicy Rosji Austria i Prusy były wszak sprzymierzone z Turcją? A może jakaś pamiątka po wojnie rosyjsko-tureckiej z 1828 (jak dobrze pamiętam)? Na zdjęciu nie widać, ale jeszcze nawet czerwony kolor się zachował. Będzie mnie to męczyć jak ktoś ID nie zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 22 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2009 z ostatniego wypadu, po oczyszczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 22 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2009 ładnie przetrwała , mało o niej w necie wiem tylko że wprowadzona w 1942 ,ilości nadań i szczegółowej charakterystyki przyznawania nie znalazłempozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Mistrzu! Piękne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Chłopaki zostawcie coś dla mnie...Całe mazowieckie ogołocicie:) I jak rozumieć to: z ostatniego wypadu"? Teraz? W zmarzlinie?:) Pozdrawiam i oczywiście gratuluję. Ostatnio w ramach rozrywki przeglądnąłem sobie Wasze part 1 oraz part 2. Szacun... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Dzisiaj Nasza Ekipa ma dzień edukacyjny, niestety bez mojego udziału, bo świąteczne porządki... Chłopaki zwiedzają Muzeum Wojska Polskiego. Założę się, że wyniosą jakieś siodło Napoleona i wrzucą na wątek:) hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumsk Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Wyro ta moneta pod datą 2009-12-01 09:42:16 jest ciekawa. Mam identyczną nawet w takim samym stanie :P Próbowałem oczyszczać ale nie wiele z tego wyszło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 28 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2009 cały pogodny dzień w terenie z Wyrem, bączek , duża brosza ma wszystkie kamyki i pierwszy taki guzik z orłem ołowiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 28 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2009 polskimi literami rosyjskie u góry wojen magaz" ( wojenny sklep, magazyn ?) na dole rosyjskie MAPCb (producent ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 Najpierw wpadł Kadet z Pawłem888 i zostawił mi prezent (vide foto). Piękne stany szufladowe - bo i z szuflady:) Potem 2h w lesie na śniegu wspólnej zabawy w kopaninę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 Dwa sygnowane guziki artyleryjskie. Ten oficerski, ale złocenia zostały tylko na spodzie. No i śliczny pierścionek - sreberko z... koralem? IDuję to tu: http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=664268#978234 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 To znalezisko jest z początku poprzedniego roku, ale dopiero dzięki wizytacji", którą przeprowadził u mnie w domu SZZ i doIDentyfikowaniu przez Petrelusa dowiedziałem się, że jest to jedno z moich najpiękniejszych znalezisk. Jest to nabijka na munsztuk, najprawdopodobniej napoleoński (Napoleon I). Tego typu stylistyka występowała na guzikach szkół militarnych i na guzikach generalskich. Odnalazłem już kilka podobnych stylistycznie guzików i klamer napoleoński. Przepatrzyłem francuskie strony z nabijkami na munsztuki i takiej nabijki nie znalazłem więc się cieszę tym bardziej. Popularne były z cyframi pułkowymi, bez ozdób lub ze skrzyzowanymi armatami z granatem gorejącym. Także chyba ta nie należała do populares". W grę wchodzi być moze równiez hipoteza Totala o zrobieniu tego na zamówienie.Na dniach dam przedmiot na ID na frankofońskiej stronie www. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 To srebrny krzyżyk z koszarów carskim. Znaleziony z Ralfim na wypadzie w największy śniegu ze złamanym kanarkiem, czyli chodziłem jak hokeista... i trafił się sygnał. bardzo sie ciesze z tego prawosławnego krzyżyka, bo dotąd miałem tylko miedź. Poza tym dla mnie to lokalizm. Był błąd na ID. Ta punca to Nicholai Kemper - St. Petersburg 1898-1908. Próba srebra 84 AC (to AC - co to znaczy?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 wygląda jak AC, a pewnie jest niedokładnie dobite AG - Argentum, czyli srebro :)i faktycznie, masz rację Wyro - w ID pomyliły mi się linijki :)poprawiłem już w ID, żeby nie wprowadzać w błąd innych -pozdro-Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 16:02 09-01-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Dzięki za pomoc z AG - męczyłoby mnie:)A parę metrów dalej takie coś leżało, ale pewnie nie dojdziemy:( http://odkrywca.pl/blaszka,664777.html#664777 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 12 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2010 Wyro teraz widze po co był ten kurs grafiki komputerowej... :)robimy naszywki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 12 Styczeń 2010 Share Napisano 12 Styczeń 2010 Wyro, fajne logo, ale ta saperka wygląda jak szczotka do kibla, a poszukiwacz" niesie ją z widocznym obrzydzeniem:-) Przepraszam za wtrącenie, ale tak mi się skojarzyło, dorysuj mu porządnego fiskarsa, a nie to erło":-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 12 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2010 no właśnie cała Warszawa kopie fiskarsami , ten poszukiwacz jakiś smutnawy może mu padła nowa terka z Vikinga ?albo kupił baterie w Tesco?bez urazy Wyro pomysł z logo 1-sza klasa !naszywki na naszych kamo w lesie były by git ,jak byśmy spotkali Tonego nie musiałby chować się za drzewemsorki za off topa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 12 Styczeń 2010 Share Napisano 12 Styczeń 2010 Zrobię nowe logo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 12 Styczeń 2010 Share Napisano 12 Styczeń 2010 może nie w temacie ale jestem z okolic warszawy i kopię fiskarsem i bardzo jestem z nie go zadowolony i terka już druga z wikinga i działa bez zarzutów,kurde może ja coś źle robię że smutny nie jestem???? i wykrywka mi działa?? A JUŻ WIEM baterie w Tesco muszę kupić tak?Nic do was nie mam panowie macie super fanty i respekt dla was ale dajcie sobie już spokój z tym fiskarsem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.