Skocz do zawartości
  • 0

jakiś chełm

janczar

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie, jak zapewne zauważyliście, staram się zawsze pisać poprawną polszczyzną. Nie zawsze mi to wychodzi, jednak próbuję.
Nie jest to jednakże forum ortograficzno-stylistyczno-interpunkcyjne. Namiary na takowe macie kilka postów wyżej.
Może chłopak nie mieszka w Polsce, może ma dyslekcję, może to nie nasz interes.
Proponuję Moderatorowi zamknięcie wątku, ponieważ hełm został zidentyfikowany, natomiast Panom, którzy śmieją się z innych, a zdanie zaczynają z małej litery i nie przejmują się interpunkcją gratuluję dobrego samopoczucia oraz wiary we własne umiejętności.
Piotrek
PS: jeszcze trochę, a właśnie dzięki takim użytkownikom i ich postom, zrobi się tutaj drugie CafeAllegro.
Napisano
i przyłączam się do prośby o zamknięcie postu, bo nam biedny Janczar osiwieje jak się z jego powodu taka dyskusja rozwinie :)
Napisano
Wolf- parę ale".
Chyba najważniejsze- szukajka kontra tytułowanie wątków. Właśnie dlatego namawiamy do możliwie dokładnego-logicznego-wyczerpującego tytułowania wątków. Zdecydowanie łatwiej jest coś znaleźć, gdy mamy słowa klucze miast A cio to?", Sam nie wiem." itp.

Dwa- na dzień dzisiejszy, z for branżowych, akurat na Odkrywcy panuje największy liberalizm językowy ( można go nawet libertyńskim nazwać ). Wiesz, że są fora, gdzie tego typu potknięcia są nie tylko podkreślane na czerwono, ale mogą przy recydywie oznaczać pożegnanie się z takowym forum.

Trzy- ja rozumiem dyslekcję-dysgrafię itp. Ale nie lenistwo ( vide propozycja stosowanie FireFoxa ).

Pozdfiam :-)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 10:15 18-10-2009
Napisano
Dokładnie - sumą sumarów - język polski nie boli i każdy polak ma obowiazek się go nauczyć, bo wstyd nie znać podstaw ortografii.

P.S. (to nie reklama) google.pl to dobry początek identyfikacji, ale tam też przydaje się znajomość ortografii
Napisano
http://maps.google.com/maps?hl=pl&source=hp&q=che%C5%82m&lr=&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Che%C5%82m,+Polska&ei=Xs_ZSsiFF9Od4QbCoPjSCA&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1&ved=0CAgQ8gEwAA
Napisano
kloki, odróżnij proszę dysleksję która jest chorobą, od zaniedbywania nauki ok?

mimo wszystko każdy, nawet dyslektyk powinien się choć troche przyłożyć do tego co pisze.
pozdrawiam.
Napisano
Ja tam w tę dysleksję nie do końca wierzę. Nasłuchałem się w życiu już kilku nauczycieli, którzy respektują zaświadczenia o dysleksji wystawione przez poradnie, ale swoje wiedzą i po cichu mówią. A mówią, krótko: kocie gówn... nie choroba - po prostu LENISTWO"(swoją drogą podejrzewam, że jakieś 30 % chorych" w Polsce na depresję jest po prostu leniwa, albo właśnie przez to lenistwo wpadła w depresję - a wiem co mówię, bo sam jestem bumelantem pierwszej klasy :) ). Z drugiej strony coś w tym musi być, bo tak anty-matematycznego człowieka jak ja to ze świecą szukać (dwa komisy" w liceum, a poza tym we wszystkich szkołach same dwóje na świadectwie <i to z trudem>), a jak trzeba było to potrafiłem się wykuć i zrozumieć. I nie załatwiałem sobie zaświadczenia o dyskalkulii.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie