stg1971 Napisano 16 Październik 2009 Autor Napisano 16 Październik 2009 piękna kolekcja warto obejrzeć.http://www.magazyntd.com/numery,29,232
Martian Napisano 16 Październik 2009 Napisano 16 Październik 2009 Możliwe, że ugotowałeś gościa wstawiając na tym Forum link... Po zdjęciu dojdą kto gdzie kiedy i za ile... wiadomo kto... i ktoś wysmaży artykuł o zbrodniczej działalności...;)))A na poważnie tylną część ciała ściska.
01dalton Napisano 16 Październik 2009 Napisano 16 Październik 2009 bez spiskowych teorii. Gośc już nie żyje i podobno kolekcja też zmieniła właściciela . Pozdr.
stg1971 Napisano 16 Październik 2009 Autor Napisano 16 Październik 2009 głowa do góry kolekcja znajduje się w sanie New Jersy na wschodnim wybrzeżu usa.jest to zdrowy kraj a policja pilnuje obywatela,dba o interesy całego społeczeństwa,nie prowokuje nie szuka złomu w domu bo po co? jak nie popełnisz przestępstwa to nawet nie zostaniesz zatrzymany nawet na 5 minut,tym różnimy się od wolnych amerkanów.z przykrością stwierdzam że nawet upóblikowanie takich fotek może skąńczyć się aresztem w naszym kraju,fotki pochodzą z neta.
kijow Napisano 16 Październik 2009 Napisano 16 Październik 2009 oj Panowie w tej kolekcji jest 70 procent chłamu,produkcji Ryśka J:}
stg1971 Napisano 16 Październik 2009 Autor Napisano 16 Październik 2009 czy na podstawie tych fotek jesteś w stanie stwierdzić co zrobił rysiek, a co jest dobre,bo ja nie!!!
Horhe Napisano 16 Październik 2009 Napisano 16 Październik 2009 Karacena z kilometra lśni odpustem. Są lepsze kolekcje w kraju, bardziej napchane, i to oryginałami. Ja to nazywam muzeami dla wybranych"
kuczman Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Piekna kolekcja. Ba, piekny dom z taka kolekcja.
01dalton Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 dla zainteresowanych - odsyłam na CAFFE ALLEGRO
stg1971 Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 widzę że odsyłasz na kaffe allegro ,no więc ,ciekaw jestem kto się wypowie,jasne jest że dobre sprawy to w 90 procentach lipki i repliki.dotyczy to dosłownie wszystkiego malarstwa,broni białej,odznaczeń,jak czasami przeglądam aukcje to mam wrażenie że cały rynek jest skopiowany,na kaffe allegro handlarze trzymają się razem każdego mogą zakopać ,aby było po ich myśli.ostatnio szukałem dobrej szabli dragonki lub szaszki i co 100 procent to szajs.na podstawie tego co jest w kolekcji i fotek nikt z nas nie jest w stanie się określić,kolekcja jest jakąś całością więc ze wstępnych ustaleń uważam że może być dobra,więcej po dokładnym stwierdzeniu faktów,
01dalton Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 odsyłam do caffe bo tam widać że coś wiedzą więcej . Czyli podobno nie wszystko było oryginalne , i podobno już cześc jest w Polsce - znając życie to te DOBRZE rzeczy zostały już kupione . Jeżeli szukasz coś dobrego u handarzy to musisz mieć gruby portfel i dobre znajomości ;).
stg1971 Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 kasa kasa i twoja dobra wiedza,handlarze cię zawsze wywalą w powietrze,nie ma kumpli ani znajomych ,coś o tym wiem ćwierć wieku śmigam po giełdach ,ostatnio wciskano mi monety że pochodzą z pola a to okazały się wierne repliki,mój drugi znajomy mu je sprzedał jako repliki,a ten goni jak orginał.co do białej broni to jestem laikiem,kilka tylko drobnych eksponatów.
01dalton Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 No to wszystko wyjaśnia :) , zobaczyli zielonego to mu kit wciskają . Ja jestem laikem w monetach ;))więc jak coś chciałbym kupić z bilonu to tylko przez znajomego który sie tym zajmuje .Moja rada zrób to samo ,czyli znajdz osobę która się zna na broni białej która Ci doradzi - inaczej wtopisz kasę.
stg1971 Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 daltonistą nie jestem,sprzedawałem na giełdzie we wrocławiu około 20 lat,pod halą potem na gnieżniejskiej,widziałem ciekawe numery np.zakup lewego sekretarzyka za 20 tyś zł wykonany współcześnie na podstawie starych dech po fornirowaniu i ślicznym położeniu politury nowobogacki wyłożył kasę włożył do nowej bmki.z obrazami jest lepiej,a z 1 szabli robisz 3 .
stg1971 Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 panie dalton proszę mnie publicznie nie wyśmiewać,mam propozycję spotkajmy się na jakiejś tam giełdzie i porozmawiamy,to że napisałem że na monetach się nie znam,ale nie znaczy to że nie mam pojęcia o walucie,zauważyłem że pajace i znawcy tematu na niby próbują na każdym z forum być kozakami i ekspertami a w rzeczywistości są to faceci z kompleksami tak zwane nie....najgorsze jest forum kaffeallegro mam szacunek tylko do kilku bywalców między inni bracia bodrylowie,ostfront,hotentaten i kilku innych.widziałem jak szturmowe lewe odznaki uznano tam za orginały,jeden z moich internetowych znajomych zakupił kilka lewych klamerek a z zapytaniem lewa czy dobra nikt się nie wypowiada,zobacz kilka aukcji z działu niemcy 1933-45.ja nawet ich nie oglądam bo po co co do wafu to myślę że tam piszą i siedzą same dzieci,świetnie operując w necie.proszę wstaw jakąś szabelkę i tu stwierdzą czy dobra.w polsce jest wielu dobrych znawców tematu no więc czekam na foty i myślę że ustalimy jej orginalność.
01dalton Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 Nie musiśz brać tak od razu wszystkiego do siebie - ja cię nie wyśmiewam . No widze że handowałeś więc chyba wiesz co i jak :), Jak klient niedouczony to się mu kit wciska -nieprawda ? Na caffe allegro nie ma rzetelnych informacj - dlaczego bo tam każdemu zależy aby falsy szły ,a jak trafi się oryginał to ten kto wie cicho siedzi i czeka aż aukcje obsmarują że to fals a póżniej sami kupują przedmiot pół ceny .Może wyjaśnie zajmuję się tylko bronią białą - w szczególniości bagnetami. Link do dragonki http://www.allegro.pl/item768587416_dragonka_1891.html . Pozdr.
01dalton Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 a i ta szaszka http://www.allegro.pl/item776288514_szaszka_wz_27.html widać że była kiedyś lekko ostzona - no ale za 2 tys nie ma co wybrzydzać .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.