Skocz do zawartości

emes

emes

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 164
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dzięki!
ps:jeżeli mnie oczy nie mylą to te 5 groszy brata to przebitka z 1/24 talarka?to już chyba mały rarytasik:)
Napisano
rochę biżuterii,niestety tandetnej..."

po raz kolejny będę bronił tego typu biżuterii :)
być może, dla niektórych określenie andetna" lub odpustowa" jest jak najbardziej OK i być może po części mają rację

jednak, jeżeli mówimy o biżuterii, która ma prawie 100 lat, trzeba sobie uświadomić, kogo było stać na biżuterię wykonaną z lepszych kruszców ?
dla ludzi z warstwy niższej lub średniej, taka biżuteria była ajcenniejsza", na inna raczej nie było ich stać :)

takie moje zdanie

-pozdro-
Napisano
fajny guziczek, a piątka XW rzeczywiście przebitka z 1/24 talara Fryderyka, nie jakiś wielki rarytas, ale też nie super populares.
pozdrawiam.
Napisano
Zgodzę się,że wartość emocjonalną ta biżuteria posiada na pewno pomimo niewielkich walorów artystycznych...pozdr
Napisano
Dziękuje za gratki. Uprzedzając pytanie, wyszedł tam gdzie pozostałe nasze fanty. Początkowo myślałem że tak zryty, że nawet nic nie odczytam. Szkoda tylko, że w tak fatalnym stanie. Pozdrawiam
Napisano

Niestety Matka Ziemia nie obchodzi się z aluminiowymi dewocjonaliami zbyt łaskawie. Niestety destrukt, a narobił mi wiele nadziei kiedy przywróciłem go Światu...

Napisano

Ostatni wypad słaby,sporo monetek ale nic wartego pokazania- same popularesy w marnych stanach,z troszke ciekawszych rzeczy to te pseudo złotka pozdro

Napisano

okazało się że ziemia na kilka cm w głąb jest zamarznięta więc monetki trzeba było dosłownie wykuwać:)...

Napisano

Sądząc po pogodzie za oknem to już w tym roku nie pokopiemy,jeszcze pewnie brat coś wrzuci i zamykamy sezon 2009-wszystkim odwiedzającym nasz wątek dziękujemy za uwagę i zapraszamy w 2010,mam nadzieję że będzie udany czego i Wam życze pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie