Wyro Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 30 Listopad 2009 Autor Share Napisano 30 Listopad 2009 Dzięki!ps:jeżeli mnie oczy nie mylą to te 5 groszy brata to przebitka z 1/24 talarka?to już chyba mały rarytasik:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 rochę biżuterii,niestety tandetnej..."po raz kolejny będę bronił tego typu biżuterii :)być może, dla niektórych określenie andetna" lub odpustowa" jest jak najbardziej OK i być może po części mają racjęjednak, jeżeli mówimy o biżuterii, która ma prawie 100 lat, trzeba sobie uświadomić, kogo było stać na biżuterię wykonaną z lepszych kruszców ?dla ludzi z warstwy niższej lub średniej, taka biżuteria była ajcenniejsza", na inna raczej nie było ich stać :)takie moje zdanie-pozdro- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 fajny guziczek, a piątka XW rzeczywiście przebitka z 1/24 talara Fryderyka, nie jakiś wielki rarytas, ale też nie super populares.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 30 Listopad 2009 Autor Share Napisano 30 Listopad 2009 Zgodzę się,że wartość emocjonalną ta biżuteria posiada na pewno pomimo niewielkich walorów artystycznych...pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 4 Grudzień 2009 Share Napisano 4 Grudzień 2009 Jeszcze remanent z ostatniej wyprawy. Szkoda, że destrukt. Medalik Pamiątka 1600-lecia jawnego wyznawania wiary Chrześcijańskiej" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 4 Grudzień 2009 Share Napisano 4 Grudzień 2009 Na rewersie bodajże:313-1913. Tym znakiem zwyciężysz" Pozdrawiam G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 4 Grudzień 2009 Share Napisano 4 Grudzień 2009 Oj, to mój temat. Taki medalik władnym stanie bym baaaaardzo chciał trafić:) Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 4 Grudzień 2009 Share Napisano 4 Grudzień 2009 Dziękuje za gratki. Uprzedzając pytanie, wyszedł tam gdzie pozostałe nasze fanty. Początkowo myślałem że tak zryty, że nawet nic nie odczytam. Szkoda tylko, że w tak fatalnym stanie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 4 Grudzień 2009 Share Napisano 4 Grudzień 2009 Sordylku, wiesz że od identyfikacji monetek mamy osobny dział prawda ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Zgodnie z sugestiami, fotografia zbiorowa urobku z ostatniej niedzieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Mój pierwszy carski guzik pułkowy. Ucieszył mnie niezmiernie:) Tym bardziej, że ładny stan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Sygnowany Kopijkin (lub Kopiejkin) St. Petersburg. Chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Niestety Matka Ziemia nie obchodzi się z aluminiowymi dewocjonaliami zbyt łaskawie. Niestety destrukt, a narobił mi wiele nadziei kiedy przywróciłem go Światu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 druga strona jeszcze gorsza. Pozdrawiam G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 Ostatni wypad słaby,sporo monetek ale nic wartego pokazania- same popularesy w marnych stanach,z troszke ciekawszych rzeczy to te pseudo złotka pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2009 Prawdopodobnie ostatni już w tym sezonie wypad na poletka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2009 ...dominowały popularesy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2009 w raczej marnych stanach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2009 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2009 okazało się że ziemia na kilka cm w głąb jest zamarznięta więc monetki trzeba było dosłownie wykuwać:)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2009 Sądząc po pogodzie za oknem to już w tym roku nie pokopiemy,jeszcze pewnie brat coś wrzuci i zamykamy sezon 2009-wszystkim odwiedzającym nasz wątek dziękujemy za uwagę i zapraszamy w 2010,mam nadzieję że będzie udany czego i Wam życze pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Niestety zmroziło już... Ciężko przebić zlodowaciałą skorupę. Patrząc na prognozy pogody, to już rzeczywiście był ostatni wypad w tym roku. Plomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Druga strona plombki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Ziemia oddała jeszcze taki oto medalik. Pamiątka pierwszej Komunii Świętej" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.