Skocz do zawartości
  • 0

Pisolet maszynowy

krycholec93

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
niemozliwe,kawałek lufy ze szczerbinką jest razem z komorą od kb98 jak się dobrze przypatrzeć,skutecznie położony hełm zasłania końcówkę.
więc składak z resztek jak napisał jeden kolega wcześniej.
ale ogólnie pomysł ciekawy:)
Napisano
A ja myślę,że działał.Szczerbinę wykorzystano do podtrzymania gniazda magazynka.
pzdr.
ps. Pewnie wykonany w domowych warunkach z tego co było akurat pod ręką.
Napisano
mogło śmiało działać mp-40 i k98,ale tylko na nabój pistoletowy do tt wz33 ponieważ czułko zamka mp podejmie nabój do tt spód zamka w niczym nie przeszkadza,gorzej z celnością i mocą broni,tt końcówka 62,a mauser 92,te 3 setki to strata energi,(nabój tt silny około 30 proent mocniejszy od 9 para)ciekaw jestem czy zamek mógłby swobodnie repetować (raczej tak,zawsze w pompce do mp-uciąć sprężynę,mniejsza szybkoszczelnosci )widać że komora nabojowa ucięta pod krótki nabój,stawiam na to że mogło dobrze pruć,proszę porównajcie naboje i wyciągnijcie wnioski.,
Napisano
Nikt nie trudziłby się z obcinaniem lufy, gdyby to jedyne prawdopodobnie na świecie dzieło, rusznikarskiego podziemia miał powieśić na ścianie.
pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie