sid30 Napisano 3 Październik 2009 Autor Napisano 3 Październik 2009 witambiegam juz od kilku lat ze smetkiem, szukam głównie militarki i przyszedł w końcu czas na zmiane wykrywki :))zastanawiałem sie nad proximą, x-70 i innymi ale jakos nie mogę sie zdecydowac :(( może jakieś małe porady ? sugestje ?? nie mam zadnych szczególnych preferencji oprócz takiej że wykrywka powinna łapać porównywalnie głęboko co smetek :)pozdro
Prezes14 Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 ja po smętku kupiłem Minelaba Sovereign Gt i nie żałuję :) Pozdro
plaster180 Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Witam polecam Proximę nie będziesz żałował podrawiam..
sid30 Napisano 6 Październik 2009 Autor Napisano 6 Październik 2009 myslę intensywnie nad minelabem x-terra 70 czytam tez o innych i juz sam nie wiem co wybrac :(( one wydaja sie dobre na kolor a ja stanowczo wole militarke :)) plaster , Prezes14 rozumiem ze jak biegaliscie ze smętkiem to kopaliscie militarke i z tymi mowymi sprzetanmi tez ją kopiecie czy juz bardzie drobnice kolorową ?? i jak z głebokosciami tez taki doły się kopie jak z HS ?
Thomson. Napisano 7 Październik 2009 Napisano 7 Październik 2009 Sid mam gt i hs 3. Na typową militarke raczej nie znajdziesz nic mocniejszego niz hs3, chyba ze zakupisz do gt nistandardowa cewke.
Skok Napisano 7 Październik 2009 Napisano 7 Październik 2009 Sid30 - ja biegałem ze smętkiem 3 lata. Teraz od niecałych dwóch posiadam xterra 70. Szukam na razie tylko w trybie dynamicznym (coin&treasure). Większe, stalowe rzeczy są sygnalizowane jako kolory. Jeśli chodzi o zasięg to jak narazie smętek wygląda lepiej (ze smętkiem trzeba umieć chodzić żeby łapać głębokie sygnały). Podobno 2 tryb w xterze jest lepszy (głębszy) na militaria, ale ja go na razie nie opanowałem w zadowalającym mnie stopniu.Pozdrawiam
dzieci3 Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Witam,jeśli po smętku Proxima.To ....?ja wypadam już chyba z obiegu.Czytamy dalej tytuł wątku.Tutaj już chyba georadary poradzą.Pzdr.
blaszak Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 Witam!A co kolega dzieci3 ma do Proximy??Bo chyba nie bardzo rozumiem??pozdrawiam!
adek_ Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 obawiam sie ze cięzko będzie Ci zasięgami przebic czymkolwiek smętka
Prezes14 Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 Powiem szczerze że koledzy mają rację - bo jeśli chodzi o kolor to gt bije na głowe smętka, a na militarkę smętek jest na dużej cewce lepszy od gt. Ja powoli myśle czy nie zmienić gt na whitesa xlt bo na pewno jest bardziej uniwersalniejszy od gt. Pozdro
Thomson. Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 Wykrywacz, którym chcemy szukać żelastwa w okopach musi mieć tryb statyczny czego jednak nie ma gt. Prezes White's byłby dobrym rozwiązaniem, jeżeli założymy do niego jakąś niestandardową cewke średnicy 40 cm.
dzieci3 Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 Kol.blaszak osobiście nie mam nic do zarzucenia Proximie poza zasięgiem w stosunku do smętka,oczywiście na statyku.Pzdr.
MostWanted Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Zanim zdecydujesz na co zamienić Smętka obejrzyj ten filmik:http://www.youtube.com/watch?v=GIEbLFgftdwOsobiście nie chciałoby mi się kopać tak głęboko :) a mówi się, że w gruncie zasięg jest większy !
topór Napisano 23 Listopad 2009 Napisano 23 Listopad 2009 GT super sprzęt jak się u mnie nim posługiwać.
andreee Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 MostWanted takie zasięgi miałem na Salamandrze z cewką 27 testując sobie w domu,lecz nie miało to przełożenia na pracę w terenie(niestabilność,częste rozstrajanie,ustawianie gruntu to naprawdę koszmar).A za cenę jaką życzy sobie polska firma za ten wykrywacz z linku to wybrałbym bez najmniejszego namysłu zagraniczny sprzęt.pozdrawiam
Rujewit Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 Póki co nie zamieniaj, poczekaj może niebawem (:D) wyjdzie HS4 i wtedy będziesz się zastanawiał... Ja bym do wyboru dorzucił jeszcze Armand Dominator 2 - sam nad tym się zastanawiam. Ale póki co cena jak na Polski sprzęt lekko" wysoka a dwa mało opinii użytkowników jest w necie...
Thomson. Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 Co do nowego Dominatora to zasięg przedstawiony przez producenta w porównaniu do zasięgów Hs 3 jest słaby.
Cowboys From Hell Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 A jaki jest maksymalny zasięg smętka na największej cewce?Ktoś sprawdzał?Potrzebuje czegoś naprawdę głębokiego na duże przedmioty ,a na razie na TM-808 mnie niestety nie stać :/
Hebda Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 ja już gdzieś pisałem,parę dni temu na cewce 37cm trafiłem F1 na ok 70cm,więc jak na taki obiekt to ciut głęboko, jednak sygnał był cichutki jak, szept,choć na słuchawkach bym usłyszał głośniej
Brzęczyszczykiewicz Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 Trafłem" to bardzo dobre słowo. Żeby rafić" coś takiego HS-em grunt musi być bardzo przyjazny. Trochę mieszaniny lub nierówne warstwy gleby, nie mówiąc o nierównej powierzchni, i efekt masz taki jak pisze andreee. Gdybyś wtedy kopał szepty" może i znalazłbyś tego F1, ale przy okazji przeorał być chłopu szpadlem pole za darmo :))) Bo ja wiem, czy to ma ekonomiczne uzasadnienie? ;)Ale tak właśnie tworzy się legenda! :) A nie lepiej czas i energię zmarnowana na skopanie komuś pola szpadlem przeznaczyć na zarobienie paru złotych, żeby sobie za nie kupić lepsze narzędzie. I bynajmniej nie mam na myśli kolejnej inkarnacji HS-a :]
wojt13 Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 argumenty kol. Brzęczyszczykiewicza w tym i innym poście jakoś nie przemawiają mi do rozsądku , za te pieniadze zostanę przy smętku jakiś inny sprzęt w przedziale 600-800 zł nie bedzie nawet w połowie taki dobry jak hs-3 (nie piszę o wykrywkach typowo na kolor ),może kol. sid30 nie zamieniaj smętka tylko pomyśl o drugiej wykrywce jako uzupełnienie pozdrawiam wojtek
Brzęczyszczykiewicz Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 Każdy ma swoje kryteria. I swój rozsądek.
krzesiwo Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 Z wykrywaczami jest jak z auto co marka to opinia ogólnie mb.bmw i audi top a reszta to kwestia gustu choc nie zawsze. Nie ma wykrywacza idealnego do wszystkiego kazdy ma swoje wady i zalety jak kogos stac to najlepiej miec 2-3 szt. i trzeba wiedziec co sie szuka i gdzie plus doswiadczenie. Jak jes urodzaj to i bez wykrywacz duzo sie znajdzie. Wiem to z doswiadczenia 20 cm kopania a tam........ ? I tule
hombre1 Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 Podobno nadchodzi Hs-4...więc może warto poczekać ?!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.