leonov Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Najlepszym wyjściem było by sprawdzić na innej cewce wtedy na 100 % wyeliminujesz jej awarię i pozostanie elektronika może była zalana ?
dzieci3 Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Zmienić,moja rada jest tak samo w stosuntku do siebie jak do kol.Jeśli tak markowy sprzęt,przestaje sprawiać przyjemność.Polecam???Nie chciałbym być sądzonym.Pzdr.
moowi Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 mienić,moja rada jest "Zmienić to powinni Tobie zamki w drzwiach :)
Blitzkrieg Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Ceweczka na moje oko, ale nie jestem znawcą. Moja Terra też tak miała ale już troche leciwa. Puściła izolacja kabla przy cewce i kabelki wyszły na wierzch. Dokładnie nie wiem co się działo czy wilgoci dostały czy co, ale zaizolowałem i jest ok. Skoro kabel nie uszkodzony z zewnątrz to może w środku i styka. Chodzi głównie o połaczenie bezpośrednio przy cewce bo tam kabel najwiecej pracuje". Proponuje oddac sprzęt do serwiu, w żadnym razie samemu sie do tego nie zabierać tymbardziej że nie ma widocznych oznak z zewnątrz. Pozdrawiam
regers Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Obejrzyj dokładnie cewke możliwe ze jest jakieś mikro pękniecie!
Spalice Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Witam.Miałem podobną przygodę z kanarkiem,po wysłaniu do serwisu wymieniono cewkę,na gwarancji oczywiście.Pozdrawiam.
Tradytor Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 No pasuje pasuje tylko troche porysowana i z odpryskami
regers Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Lepiej jej nie kupuj za bardzo zszastana może być z defektem!
Hebda Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 ja ci marek powiem drugi raz:zainwestuj w smętka:P
Hebda Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 Bo tamta miejscówka była do d...gdyby był to jakiś teren po bitewny czy coś,to dopiero bym nakopał fanciorów:Dnaprawiaj sprzęt,i ogarnij czas wolny..
adventure Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 WitamI co z tym wykrywaczem się działo bo podobne zachowanie zaobserwowałem w moim ACE
Brzęczyszczykiewicz Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Zauważyłem, może się mylę, ale chyba nie, że ACE świruje jeśli cewka jest lekko rozjechana, wcale nie musi być uszkodzona w sensie naderwana. Pękniecie żywicy nie jest jeszcze zniszczeniem sondy, ale pojawia się niezrównoważenie, którego ACE nie toleruje. Efekt jest właśnie taki.To jest bezpośredni skutek maksymalnie uproszczonego układu, który nie toleruje żadnych odchyłek od fabrycznej normy. Jednorazówka.Warto tez zwrócić uwagę na jakość styków cewki i czy gniazdo nie zostało wyłamane z druku. Ponieważ, o zgrozo, jest wlutwane bezpośrednio w płytkę i mogą powstać niewidoczne pęknięcia lutowia,
Anarchista Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Miałem wymieniany kabel w cewce do ACE - rozwiercona żywica, polutowane na nowo, dziura zalana jakimś klejem/żywicą zdaje się, że z domieszką opiłków metalowych. Dodatkowo cewka zgnieciona na poczcie, w kilku miejscach popękana żywica, którą posklejałem klejem typu kropelka". Może to jednostkowy przypadek i po prostu miałem szczęście, ale wykrywacz działa tak samo jak w momencie kupienia :)
soomebody20 Napisano 8 Luty 2010 Napisano 8 Luty 2010 WitamMam problem z ace 250 kupiłem nowke sztuke ze sklepu z gwar.Dostałem paczke kurierem sprawdziłem czy wszystko jest tak powierzchownie wszystko bylo ok., bo nie miałem czasu .2 dni temu złozylem kanarka i pogoladalem czy wszystko jest ok,aczkolwiek niedokonca poniewaz dodatkowa cewka ma 2 odpryski,a nie ma tych odrysnietych czastek w paczce.I teraz mam dylemat co mam zrobic??Prosze o pomocPozdrawiam
tyfus Napisano 8 Luty 2010 Napisano 8 Luty 2010 Jeżeli firma się szanuje i zależy jej na dobrej opinii - powinna w ramach gwarancji wymienić.Napisz do nich o całej sytuacji. zobaczysz jak się ustosunkują do tego.Miałem podobną sytuację, ale nie z wykrywką. Zakupiłem przedmiot, nie było mnie w domu, nie sprawdziłem przy kurierze, tylko po powrocie, wieczorem.Były uszkodzenia. Napisałem do firmy maila, dołączyłem zdjęcia, wjechałem im lekko na ambicję i ......przyjęli w ramach reklamacji - wymienili.-pozdro-
kadet Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 mojego kumpla 150 została przejechana po cewce i została połamana w kilku miejscach .odziwo sprzęt działa .jak moj kanarek zaczyna wariować to znak że nie dokręciłęm złączki albo za słabo zwinołem przewód .swojego kanarka rozbierałem wiele razy na części pierwsze celem dodania tego lub owego i uważam że jest to sprzęt niezawodny i nie do zajechania jeżeli obchodzisz sie z nim jak należy . też mam odprysk na cewce od nowości ale po czasie eksploatacji odprysk się wypolerował "
soomebody20 Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 tylko to jest głeboki odprysk i nie wiem czy to nie bedzie zly wplyw na szukanie ale zadnych drutow nie widac
Poganin Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 pokaż kolego tutaj zdjęcia tych odprysków- szpece na pewno coś doradzą...
kadet Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 na pewno nie powinno to wpływać na pracę wykrywacza .a skoro tak ci zależy na super cewce to oddaj na gwarant i zaleją ci to akrylem i będzie ok .
kadet Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 teraz przyjrzałem sie mojej cewce i jest cały spod pokękany i z odpryskami . ale to nie wpływa na działanie mojego sprzętu
Cpt.Nemo Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 Jesli chce sie uzyskac bardzo przychylne i pozytywne zalatwieenie sprawy np. u gwaranta, pisze sie mily list wzbudzajacy sympatie i chec pomocy. Po pismie o waleniu cewka po scianach - w momencie kiedy sytuacja jest niejasna, bo jesli Ty im nie wierzysz ze to nie oni to niby czemu oni mieli by wierzyc Tobie ze to nie Ty, nie nalezy oczekiwac zbyt milej odpowiedzi. Zrobia tylko minimum tego co musza jako i ja bym uczynil klientowi ktory probuje mnie atakowac bez powodu. Tak na marginesie to mechanicznych uszkodzen chyba zadna gwarancja nie obejmuje w wyrobach elektronicznych ?
soomebody20 Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 powiedzieli ze moge wylac cewke i zaleja mi te odpryski zywica
soomebody20 Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 a czy macie jakies domowe sposoby na oslonke na Cewki serii PROformance Imaging (9,5 i 12,5)bo nie wydam za kawałek plastiku 60zl+koszt wysyłki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.