dawwwo1 Napisano 28 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Wczoraj byłem w kinie na tym filmie. I powiem tak.. film jest całkiem inny od tych które poruszają tematykę II wojny. Mi się podobał, jest dobra muzyka wartka akcja i nie konwencjonalny scenariusz. To jest, nie złe rozrywkowe kino. A jestem tylko ciekaw co do fachowości w przygotowaniu szczegółów takich jak chodź by mundury. Ja się na tym nie znam i chętnie posłucham opinii innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 A mnie ciekawi czy występował w filmie Tarantino bo się nie przyjrzałem... ? Zwykł grywać 3-cio planowe rólki w swoich produkcjach a tu nie wypatrzyłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawwwo1 Napisano 6 Październik 2009 Autor Share Napisano 6 Październik 2009 Nikt nie oglądał tego filmu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darso Napisano 6 Październik 2009 Share Napisano 6 Październik 2009 Oglądał ale nie ma o czym pisać. O ile lubię filmy Tarantino to jego ostatnie dzieło nie spodobało mi się.Stare pomysły w nowym sztafażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Październik 2009 Share Napisano 6 Październik 2009 Wczoraj oglądałem, spodziewałem się czegoś lepszego, ale obejrzeć chyba warto. Przyznam się, że liczyłem na większą rzeźnię ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawwwo1 Napisano 7 Październik 2009 Autor Share Napisano 7 Październik 2009 Wiem, że film może się jednym podobać drugim nie jak to film, ale interesuje mnie, tak jak już pisałem wcześniej, fachowość przygotowania szczegółów takich, jak choćby mundury. A nie opinie na poziomie komentarzy z onet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 Jak dla mnie film jest genialny! Typowy klimat absurdu, tak dobrze znany z innych filmów Tarantina. Do tego wiecznie zblazowana mina porucznika Aldo Apacza" Raina , hehe!I mój ulubiony moment: Uuuu, wzdrygnąłeś się..." :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawwwo1 Napisano 7 Październik 2009 Autor Share Napisano 7 Październik 2009 Postać łowcy żydów jest na pewno jak dla mnie najlepsza. Pokazano w tym filmie żołnierza niemieckiego, jako inteligentnego i sprytnego, a nie jak dotychczas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 dla mnie ten film to mistrzostwo swiata. Nie chodzi o fabułe,scenariusz oraz to czy był smieszny, powazny itdChodzi o zabawe Tarantino widzem oraz historią. Ogłądając film mialem odczucie ze ciągle jestem manipulowany. Przy oglądaniu filmów jest cos takiego jak przewidywalność, są momenty że wiemy co moze wydarzyc sie w danej chwili. Tarantino nie pozwala nam na to by odgadywać :) Do tego swietna obsada aktorska, polecam ten film :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 Albo Tarantino sie zestarzał .......albo ja ;-))) jego wczesniejsze filmy uwazam za genialne ...chocby Pulp Fiction albo Cztery Pokoje ............ ale Bekarty Wojny mnie rozczarowały, mialem wrazenie pewnej sztucznosci niektórych gagow..... na sile chcialo zrobic, aby bylo zabawnie ... mnie to razi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 Adek - ja tam od początku przypuszczałem, że Bękarty" dorwą Adolfa i resztę nazistowskich bonzów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawwwo1 Napisano 7 Październik 2009 Autor Share Napisano 7 Październik 2009 bjar_1 proszę nie zdradzaj szczegółów tym co jeszcze nie oglądali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hOOpOe Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 ano... spojler... ;////// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 Ahm... proszę Moderatora o cenzurę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 Dzizys.......Bedzie proces o odszkodowanie od dystrybutora.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 Film naprawdę dobry. Spodziewałem się modnej ostatnio propagandy a tu nic z tego :) Niemcy nie są przedstawieni jako głupie mięso armatnie pchające się pod lufę (Film Duma Narodu" wygląda jak parodia amerykańskich filmów wojennych).Kupe dobrych nawiązań - niemiecki oficer pewny swej śmierci jak samuraj, fajka Laudy do Sherlocka Holmesa , kopciuszek i co najważniejsze 3 kieliszki ( Niemcy naprawdę tak robią:P)Aldo z południowym imbrowniczym" akcentem.Do tego dwa razy pokazuje sie Tarantino we własnej osobie ( dla spostrzegawczych). Nie jest to najlepszy film tego reżysera ale ale zawiera parę bardzo fajnych smaczków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawwwo1 Napisano 12 Październik 2009 Autor Share Napisano 12 Październik 2009 Kurcze musiałem przegapić reżysera, ale myślę, że jak miał się gdzieś pojawić to, tylko w kinie na tym balu. Tak kolego herrmateuss? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 A zobacz jak trupa oprawiają i kogo widać w Dumie narodu" :) Ale ciii.... niech ludzie obejrzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.