Skocz do zawartości
  • 0

Klamra mosiądz

elku

Pytanie

Napisano

Witam. Co to za klamerka?
dł. 6,1 cm
szer. 4,7 cm
wys. 1,5 cm
otwory 0,5 cm
rozstaw otworów od siebie 2 cm
szer. zapięcia 1,5 cm
wymiary podane w przybliżeniu do 1mm. Pozdrawiam

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
co do pudełka to nie pisz że jest plugawe - jest w dobrym stanie -chętnie takie pudełko widziałbym u siebie -zobacz na odkryciach w klamrach -pozdro
Napisano
czołem. 8total4 jeszcze może wyjdzie jak zaorają pole (mam taką nadzieje), a co do plugawości to myślałem o jakości zdięcia bo robiłem na szybciora. Pozdrawiam
Napisano

Witam. Co to za klamerka?
dł. 6,1 cm
szer. 4,7 cm
wys. 1,5 cm
otwory 0,5 cm
rozstaw otworów od siebie 2 cm
szer. zapięcia 1,5 cm
wymiary podane w przybliżeniu do 1mm. Pozdrawiam

Napisano
generalnie klamerka 20 wieczna lata po 1920r. stawiam na SA,ale może byś np.innych formacji identyfikację utrudnia brak kółka,nie cesarska,można też podpasować kółko front heil stalhelmu.
Napisano
Huku to chyba taka sama klamerka.Trafiłeś w 10.Twoja jest z mosiądzu czy innego stopu?
Dzięki chłopaki za info.
MK- hmm, bez sensu :) do zo
Napisano
Nie da się jednoznacznie powiedzieć, co to była za klamra. Równie dobrze może być to klamra pruska nowszego wzoru jak też i bawarska (nowszego wzoru), jak też SA. Z racji detektywistycznego podejścia ja bym ją z 90% pewnością zaklasyfikował jako pruską, jednakże pudełko jest na tyle uniwersalne, że bez nakładki pewności nie będzie nigdy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie