vonadamski Napisano 15 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Witam!!!Ile by mnie kosztował mundurek Luftwaffe dla człowieka z większym rozmiarem pasa :) tak 108. Bez odznaczeń poza tym komplet. Mam motorek (powiedzmy do przemalowania) i tak sobie zawsze marzę w wolnych kwilach :) Te opowieści [żart] z dzieciństwa jak to moi koledzy straszyli starsze panie :) Z poważaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Zapraszam na forum SH.Prusy koledzy odtwarzaja tą formacją a konkretnie Dywizję Polową Luftwaffe są równiez zmotoryzowani i pewnie chetnie pomogą. mozna ich znależćwww.prusy.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Jaki „mundurek Luftwaffe”: żołnierski / podoficerski, oficerski czy generalski? Służbowy czy polowy, a może paradny? Jakiej formacji Luftwaffe? Sam mundur czy wraz z butami, nakryciem głowy i np. płaszczem? Czy jakieś oporządzenie też bierzesz pod uwagę?Licząc na kolanie po cenach „sklepowych”, tylko podstawowe umundurowanie i pas główny z klamrą:- Fliegerbluse – 349 PLN,- spodnie M43 – 279 PLN,- szelki do spodni – 20 PLN,- czapka polowa M43 – 65 PLN,- koszula podmundurowa – 150 PLN,- skarpety – 39 PLN,- trzewiki – 385 PLN,- insygnia ok. 50 PLN,- pas główny z klamrą 160 PLN.W sumie około 1500 PLN…PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 To jest podstawa podstaw :) Proponuję rzucić okiem tu:http://www.kgadler.org/index.php?id=106 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Jak pisał HindusFliegerbluse – 349 złspodnie M43 – 279 zł razem = 628zł a w innym polskim sklepie internetowym :DNadmienię tylko, że oferowany towar jest tego samego producenta.Fliegerbluse – 250,00 zł rozmiary bluzy od 50 do 56Spodnie M43 – 229,99 zł rozmiary spodni od 50 do 56Razem = 479,99złI na plusie jesteśmy 148zł, które można od razu inwestować w dodatkowy sprzęt.Pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 No nie bądźmy może tacy skromni...Może tak w końcu odtworzyć generała Luftwaffe w pełnym stroju galowym, czapką garnizonową produkcji Clemens Wagner z ręcznie haftowanymi bajorkiem insygniami, ze złotą szpadą honorową Luftwaffe Eickhorna :)))Moglibyśmy dojść do 10 kafli, i mogłoby być mało...:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 17 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Witam!!!Na wstępie dzięki za odpowiedzi.Myślałem o mundurze leutnanta pilota.Z poważaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Pytania trzy:- co ma pilot do wspomnianego 'motorka' ? to ma być jakiś lans względem 'fraulein' ? ;)- dlaczego akurat leutnanta ? zwróć uwagę, że w Luftwaffe w przeciwieństwie do armii polskiej czy innych alianckich - pilotami mogli być także podoficerowie...- to jest Ci potrzebne do rekonstrukcji ? na manekin do prezentacji? czy po prostu lubisz ciuchy ze sfastą"? Motywy ludzkie niezmiennie mnie zadziwiają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Mario, przesadzasz...Ostatnio był tu taki co mówił że ma kurtkę M65 woodlanda i stwierdził że chce odtwarzać żołnierza US z tamtego okresu, z tym że nie wiedział jakiego:)Tutaj mamy wspomniany motorek", na którym ma jeździć mundurek"...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 17 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Witam!!! i uśmiecham się szczerze :)- Co ma pilot do motorka. Ano jakoś wolę pilota. Nie palili wiosek i nie przesłuchiwali moich dziadków.- Hm powiedzmy ze stopień leutnanta jest bliższy mojego aktualnego stopnia niż sierżant. (BTW w 39 w Polsce latali i sierżanci i kaprale)- Rekonstrukcja sama w sobie nie do końca mi odpowiada. Latanie z karabinem po polu już mi się znudziło. Manekin w pasie 108??? :)Jak się ma motorek sfastykowy to i ciuchy trza mieć sfastykowe :)Z poważaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 (...)Nie palili wiosek(...)"Bardzo karkołomny wniosek. Skoro ycerscy" i dżentelmeńscy" piloci LW spalili do cna bezbronne miasteczko Frampol w ramach treningu, to i pewnie niejedna bezbronna wieś znalazła się na ich koncie. Polecam lekturę:http://www.tnn.pl/tekst.php?idt=2722Bynajmniej nie oceniam Twojego wyboru, chciałem tylko do uzasadnienia wnieść takie ważne sprostowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.