Skocz do zawartości

Mundurek luftwaffe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Ile by mnie kosztował mundurek Luftwaffe dla człowieka z większym rozmiarem pasa :) tak 108. Bez odznaczeń poza tym komplet. Mam motorek (powiedzmy do przemalowania) i tak sobie zawsze marzę w wolnych kwilach :) Te opowieści [żart] z dzieciństwa jak to moi koledzy straszyli starsze panie :)

Z poważaniem vonadamski

Jaki „mundurek Luftwaffe”: żołnierski / podoficerski, oficerski czy generalski? Służbowy czy polowy, a może paradny? Jakiej formacji Luftwaffe? Sam mundur czy wraz z butami, nakryciem głowy i np. płaszczem? Czy jakieś oporządzenie też bierzesz pod uwagę?

Licząc na kolanie po cenach „sklepowych”, tylko podstawowe umundurowanie i pas główny z klamrą:
- Fliegerbluse – 349 PLN,
- spodnie M43 – 279 PLN,
- szelki do spodni – 20 PLN,
- czapka polowa M43 – 65 PLN,
- koszula podmundurowa – 150 PLN,
- skarpety – 39 PLN,
- trzewiki – 385 PLN,
- insygnia ok. 50 PLN,
- pas główny z klamrą 160 PLN.

W sumie około 1500 PLN…

Pozdro
Hindus

Jak pisał Hindus
Fliegerbluse – 349 zł
spodnie M43 – 279 zł
razem = 628zł

a w innym polskim sklepie internetowym :D
Nadmienię tylko, że oferowany towar jest tego samego producenta.

Fliegerbluse – 250,00 zł rozmiary bluzy od 50 do 56
Spodnie M43 – 229,99 zł rozmiary spodni od 50 do 56
Razem = 479,99zł

I na plusie jesteśmy 148zł, które można od razu inwestować w dodatkowy sprzęt.
Pozdrawiam Kurt

No nie bądźmy może tacy skromni...

Może tak w końcu odtworzyć generała Luftwaffe w pełnym stroju galowym, czapką garnizonową produkcji Clemens Wagner z ręcznie haftowanymi bajorkiem insygniami, ze złotą szpadą honorową Luftwaffe Eickhorna :)))

Moglibyśmy dojść do 10 kafli, i mogłoby być mało...:)))

Pytania trzy:
- co ma pilot do wspomnianego 'motorka' ? to ma być jakiś lans względem 'fraulein' ? ;)
- dlaczego akurat leutnanta ? zwróć uwagę, że w Luftwaffe w przeciwieństwie do armii polskiej czy innych alianckich - pilotami mogli być także podoficerowie...
- to jest Ci potrzebne do rekonstrukcji ? na manekin do prezentacji? czy po prostu lubisz ciuchy ze sfastą"?

Motywy ludzkie niezmiennie mnie zadziwiają...

Mario, przesadzasz...
Ostatnio był tu taki co mówił że ma kurtkę M65 woodlanda i stwierdził że chce odtwarzać żołnierza US z tamtego okresu, z tym że nie wiedział jakiego:)

Tutaj mamy wspomniany motorek", na którym ma jeździć mundurek"...

;)

Witam!!! i uśmiecham się szczerze :)

- Co ma pilot do motorka. Ano jakoś wolę pilota. Nie palili wiosek i nie przesłuchiwali moich dziadków.
- Hm powiedzmy ze stopień leutnanta jest bliższy mojego aktualnego stopnia niż sierżant. (BTW w 39 w Polsce latali i sierżanci i kaprale)
- Rekonstrukcja sama w sobie nie do końca mi odpowiada. Latanie z karabinem po polu już mi się znudziło. Manekin w pasie 108??? :)
Jak się ma motorek sfastykowy to i ciuchy trza mieć sfastykowe :)

Z poważaniem vonadamski

(...)Nie palili wiosek(...)"

Bardzo karkołomny wniosek. Skoro ycerscy" i dżentelmeńscy" piloci LW spalili do cna bezbronne miasteczko Frampol w ramach treningu, to i pewnie niejedna bezbronna wieś znalazła się na ich koncie. Polecam lekturę:

http://www.tnn.pl/tekst.php?idt=2722

Bynajmniej nie oceniam Twojego wyboru, chciałem tylko do uzasadnienia wnieść takie ważne sprostowanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie