Skocz do zawartości
  • 0

Czy to jest bateria

wodnik.szuwarek1

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam,a czy ktoś zna kompetentnego policyjnego biegłego z dziedziny militarki bo ja nie,u mnie we wrocławiu np.mają problem z ustaleniem że nabój szkolny to podlega pod ust.albo mylą broń z datą produkcji,mało tego naciągają swoją kompetencję,są wiarygodni dla sądu,ciężko ich podważyć ,chyba że 5 cywilnych biegłych ale to już musi być cud.znam przypadki że wysadzono puste skorupy np.pocisków ,repliki granatów,innych elementów starego uzbrojenia nie podlegającego ust. o broni i amunicji.największymi znawcami tematu militarno-historycznej są sami pasjonaci i miłośnicy pozwolę sobie na wpisane największego znawcę tematu w polsce 88 letniego mojego znajomego pana Adama Popiela uważam że jest to prawdziwy znawca uzbrojenia,syn przedwojennego oficera wojska polskiego,autorytet dla mnie.pozdrawiam,stg.
Napisano
kondensator,do bomb lotniczych,nie posiadający materiałów wybuchowych,prawem zakazanym,najwyżej może cię kopnąć kilka wolt.ale nasi policjanci z mąki potrafią amfetaminę zrobić więc jaki morał.
Napisano
Prawdopodobnie jest to zapalnik lotniczy, postaraj się przekazać go odpowiednim służbom (Patrol Saperski), zanim stanie się komuś krzywda.
pozdrawiam.
Napisano
ElAZ Elektische Aufschlagzunder lub ElZT Elektrische Zeitzunder - Odpowiednio uderzeniowy lub czasowy zapalnik używany w bomach lotniczych. To w zasadzie raczej nie groźna bateria. Sprawdź sygnatury dookoła miejsca gdzie znajduje się ten kapsel który zdjąłeś

Pozdrawiam
Napisano
Wodnik w takim razie masz bardzo słabe informacje. Zapalnik ma za zadanie zainicjować detonator.

Chociażby tu masz przekrój:

http://spaghetti-wars.de/html/gallerien/bilder/D.Bombenzuender%202WK/EL.%20AZ%20%20C%2050%20%20Rh.S.html

Detonator to jest to podpisane Zdlg - Zundladung.

Niestety Stg ma rację. Policję mamy jaką mamy i mogą zrobić problem. Po ekspertyzie, jeśli taką przeprowadzą prawidłowo powinni jednak oddać to cudo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie