waldi169 Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 proszę o wydatowanieznaleziony na ścianie starego domu(musiałem położyć" w pionie nie chciał się załadować)zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi169 Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 i druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 U podstawy krzyża był pojemnik na wodę święconą,zapewne się odłamał i krzyż wykorzystywano ˝solo˝,jest wykonany z cyny i pochodzi zapewne z 1 poł.XX w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi169 Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 nie ma śladu po jakimkolwiek odłamaniui zapomniałem 8x7cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 podobny klimat http://allegro.pl/item716088425_stara_przedwojenna_kropielnica.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi169 Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 klimat rzeczywiście podobny tyle, że mój jest płaski i po kiego diabła" są symbole Męki Pańskiej na odwrocie skoro by ich nie było widać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 To samo można powiedzieć po kija są te dziury, na dole i górze krzyża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi169 Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 dziury ta są zrobione dużo później niż całość, jakimś gwoździem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Waldi- a te zgniecenie" u podstawy nie przypomina czasem śladu po odłamaniu ( które zostało tylko wygładzone )?Otwory są na tyle ordynarne ( gwóźdź, przebijak ), że nie warto się nad nimi zastanawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi169 Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 wg mnie nie, ale kłócił się o to nie będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 :-)Czyli lepsza wersja brzmi, że krzyż był noszony na sznurku-łańcuszku przewleczonym przez górne kółko" a kogoś poniosła fantazja i przybił go gwoździem?Może być... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi169 Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 o tym właśnie myślałem tytułując posta, ale głównie chodziło mi o wydatowanie, ja stawiam na początek XX w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi169 Napisano 17 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2010 tym razem na pewno od kropielnicy - wiara, nadzieja i eucharystia, czy styczniowe? (nie dało się załadować w pionie)zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 18 Lipiec 2010 Share Napisano 18 Lipiec 2010 Wiara-Nadzieja-Miłość,Końcówka XIXw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi169 Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2010 napisałem eucharystia" za radą znajomego zakonnikadzięki totalzdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpx79 Napisano 6 Marzec 2014 Share Napisano 6 Marzec 2014 Witam.znalazłem taki sam. Oczywiście nie kompletny.Zastanawiające czemu wszystkie nie mają lewego ramienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.