GeneralRemek Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 Witam, mam do zrobienia takie małe zadanko, wiem że bardzo proste, ale jeżeli zrobię je w 100% dobrze to załapię się na dobrą ocenę.Mianowicie, muszę określić części zdania w podanym zdaniu(podmiot, dopełnienie, przydawka, zaimek itd.)Na długi okres wakacji zamknięto szkołę dla przychodzących do niej interesantów.Za pomoc wieeeeeeeeelkie dzięki ;)
Czlowieksniegu Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Generał- Ty serio? Czy dla młodszego brata?
GeneralRemek Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 Dla brata, zalogował sie na moim koncie, przepraszam bardzo!!!!
GeneralRemek Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 musze sobie z nim porozmawiać, bo ostatnio wpadł w nawyk logowania się do moich kont...
karpik Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Ja tam podmiotu nie widze:)http://www.sciaga.pl/tekst/49268-50-czesci_zdania
Zwierzu Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 WitajNie jestem polonistą-ale...Jest to zdanie bezpodmiotowe.zamknięto-orzeczenieszkole-dopełnieniena okres-dopełnieniedługi-przydawkawakacji-przydawkadla interesantów-dopełnienieprzychodzących- przydawka
Zwierzu Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Jeszcze zapomniałem dodacdo niej"Wydaje mi sie,ze jest to okolicznik miejsca.Pozdro.Zwierz
GeneralRemek Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Dziękuję i przpraszam jeszcze raz!!!
Czlowieksniegu Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Ty nie przepraszaj, Ty lepiej napisz, czy zaliczyłeś :-)PS Ale w bibliografii do zadania podałeś Forum Odkrywcy & Zwierzu Company?
GeneralRemek Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Wiem jak to wygląda, ale ja tego naprawdę nie napisałem!! ;)No to teraz masz babo placek...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.