Ralfi75 Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Napisano 4 Wrzesień 2009 Koledzy czy jest możliwość id. co było przedmiotem daru Kazimierza Pruskiego (zastępcy burmistrza) i Ludwika MonicaDAR KAZIMIERZA PRUSKIEGO I DOWÓDCY II ODDZIAŁU LUDWIKA MONICA SIERADZ 30 WRZEŚNIA 1928R"
tyfus Napisano 18 Wrzesień 2009 Napisano 18 Wrzesień 2009 Pewnie, że ie boli", tylko trzeba trafić na ogarniętych muzealników, którzy tak jak tobie podziękują i nie wnikają w szczegóły - a nie jak to czasami bywa, naślą wszystkie dostępne służby żeby wyjaśnić : SKĄD TO MASZpozdro :)
Ralfi75 Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Napisano 18 Wrzesień 2009 Zadzwoniłem, zapytałem, a w liście napisałem zgodnie z prawdą że znalazłem na ornym polu za domem.
Ralfi75 Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Napisano 4 Wrzesień 2009 tabliczka pochodziła prawdopodobnie z podstawy karabinu maszynowego ufundowanego przez w/w Panów.W darach przekazali również maski p/gaz .Tabliczka powędrowała dzisiaj do muzeum w Sieradzu.
8total4 Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 Jakie ta tabliczka ma wymiary?pasowala by np. na podstawę od LKM wz. 08 Maxim" (z boku widywalem na fotkach podobne tabliczki z numerami).pozdro.
Ralfi75 Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Napisano 4 Wrzesień 2009 Koledzy czy jest możliwość id. co było przedmiotem daru Kazimierza Pruskiego (zastępcy burmistrza) i Ludwika MonicaDAR KAZIMIERZA PRUSKIEGO I DOWÓDCY II ODDZIAŁU LUDWIKA MONICA SIERADZ 30 WRZEŚNIA 1928R"
Ralfi75 Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Napisano 4 Wrzesień 2009 Tabliczka znaleziona w okolicach Mińska Maz
Pytanie
Ralfi75
Koledzy czy jest możliwość id. co było przedmiotem daru Kazimierza Pruskiego (zastępcy burmistrza) i Ludwika Monica
DAR KAZIMIERZA PRUSKIEGO I DOWÓDCY II ODDZIAŁU LUDWIKA MONICA
SIERADZ 30 WRZEŚNIA 1928R"
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.