tr Napisano 23 Sierpień 2009 Autor Napisano 23 Sierpień 2009 Panowie od czego to jest i co to oznacza? Druga strona jest identyczna, coś jak by z roweru lub samochodu. Nie mam pojęcia, ktoś ma pomysł?
HD1940 Napisano 24 Sierpień 2009 Napisano 24 Sierpień 2009 Niestety kolega 8total4 coś wie, ale nie o producencie tego emblematu. Ten pochodzi z niemieckiego roweru produkowanego przez firmę Berliner-Suhler Waffen utworzoną w wyniku upaństwowienia majatku żydowskiego" w 1934 roku z zakładów Fahrzugwerke Simson & Co. http://cyclemaster.files.wordpress.com/2008/01/1938bsw98.jpgPo wojnie w tych zakładach przez krótki okres kontynuowano produkcję małych motocykli tzw. setek" z silnikiem SACHS'a a nastepnie motocykle AWO 425 i Simson Sport. Ostatni produkt z tej fabryki to mopedy Simson.
HD1940 Napisano 24 Sierpień 2009 Napisano 24 Sierpień 2009 Dodam też, że oprócz rowerów i setek" firma BSW zajmowała się głównie produkcją broni m. in. pistolety Parabellum, bagnety, karabiny , celowniki optyczne i wiele innych.
tr Napisano 23 Sierpień 2009 Autor Napisano 23 Sierpień 2009 Panowie od czego to jest i co to oznacza? Druga strona jest identyczna, coś jak by z roweru lub samochodu. Nie mam pojęcia, ktoś ma pomysł?
Catadero Napisano 23 Sierpień 2009 Napisano 23 Sierpień 2009 Firmy rowerowe taki znaczki umieszczały na przednim błotniku. Brak mu odłamanej podstawki.C.
8total4 Napisano 23 Sierpień 2009 Napisano 23 Sierpień 2009 Bruder Schneidder Wien ?jedyny znak producencki jaki znam ze skrotem BSW..nie robili czasem cięższego sprzętu" oprócz wyrobów mosiężnych?pozdro.
Pytanie
tr
Panowie od czego to jest i co to oznacza? Druga strona jest identyczna, coś jak by z roweru lub samochodu. Nie mam pojęcia, ktoś ma pomysł?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.