Arseon Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Napisano 22 Sierpień 2009 dosyć płaski nawet bardzo ,carskie chyba były bardziej wypukłepozdro>
8total4 Napisano 22 Sierpień 2009 Napisano 22 Sierpień 2009 w.g. mnie KK i Powstanie Listopadowe, granat na styl" francuski, na 100% nie Rosja..jest sytuacja sprzeczna w opisach gdyz.Oficerowie mieli guziki mosiezne z granatem ale w labrach (obwódkach), natomiast szeregowi cynowe bez obwódek (biały metal, w odroznieniu od mosiadzu ktory byl żółtym metalem)ten jest mosiężny, lecz bez obwódek..posiada jakieś ślady srebrzenia??jedynie wtedy pasował by do szeregowych jako ich bylby pobielony" i nie posiadał labrów..pozdrowy.
Arseon Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Napisano 22 Sierpień 2009 mosiężny myślałem że miedziany bo patyna odchodzi i odsłaniają się jasno rudo-brązowe prześwity jak na miedzianych monetach i guzikachnie ma żadnych śladów srebrzeń ,znaleziony na miejscu bitwy N" w centrum francuskich pozycji ale pewnie kontekst późniejszyczyli nie pasuje do koncepcji ciekawedzięki za wstępny id pozdro>
pomsee Napisano 22 Sierpień 2009 Napisano 22 Sierpień 2009 Tu masz przykład polskiego guzika z granatem z okresu Królestwa Polskiego.
Wyro Napisano 22 Sierpień 2009 Napisano 22 Sierpień 2009 I jakie jest ostateczne ID? Ja stawiałem na Powstanie Listopadowe, ale może KP po prostu. W każdym razie polski, nie carski. Jo?:)
Wyro Napisano 23 Sierpień 2009 Napisano 23 Sierpień 2009 A ja już tak poza nawiasem, KP, czyli równie dobrze mógł być używany jako powstańczy, nie? łi łi u ną ną? - mesje Pomsee e Totale :)
pomsee Napisano 23 Sierpień 2009 Napisano 23 Sierpień 2009 natiuralmą, mą ami ;)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 13:16 23-08-2009
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.