kwinto_1992 Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Napisano 18 Sierpień 2009 WitamProszę o id tego medalika. Pozdrawiam
zoltek111 Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 Jak dla mnie to ZORRO z odpustu. Lata 80-90 .
kwinto_1992 Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Napisano 18 Sierpień 2009 bardzo możliwezapomniałem podać średnicy 3,5cm
Arbi1000 Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 Nie dziw się takim odpowiedziom.Na każdym forum tak postępują ludzie, którzy nic nie mają do powiedzenia.A tak sobie ciachnę orro" lub coś innego.Ja też nie wiem co Ty tam zapodałeś na fotce, ale mam do Ciebie szacunek (choć Cię nie znam) bo masz prawo nie wiedzieć co wykopałeś i szukasz pomocy wśród fahofców.Nie wiem co to jest i milczę.Koniec,.
traper6 Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 zoltek 111Don Alejandro de la Vega, albo jak wolisz Zorro, nie pochodził z Odpustu, lecz z Kaliforni :-)
8total4 Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 Panowie proszę trzymać się wątku.. oki?Arbi1000: czasem fotki są tak wykadrowane, że nie da się napisać nic innego jak głupie komentarze, ktorych oczywiscie popierać nie będę..Warto jednak zwrócic uwagę na obie strony medalu".pozdro.
Arbi1000 Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 O.K.Trochę mnię poniosło, bo żal mi ludzi, którzy oczekując poważnego potraktowania tematu, otrzymują głupie odpowiedzi.Nie chcę nikogo obrazić a jedynie zwracam uwage, że wykorzystując forum jako formę komunikacji, powinniśmy przestrzegać regół, które obowiązują w relacjach między ludźmi.No dobra, może nie jest to najlepsze miejsce na te uwagi, ale tutaj przeczyta je znacznie wiecej osób niż w dziale towarzyskim czy ogólnym.To tyle.Piszmy, odpowiadajmy, pomagajmy ale najpierw pomyślmy czemu ma nasza wypowiedź służyć.To w ramach wyjaśnienia dla kol. 8total4 .(bo brak związku z tematem watku).
zoltek111 Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 No nie wiem Koledzy ,nikt z Was po odpustach za dziecka nie śmigał ja pamiętam takie medaliki odpustowe z różnymi postaciami sam posiadałem podobny medalik tylko że z czołgiem RUDY 102" a z drugiej strony był wizerunek całej załogi wraz z szarikiem. Arbi1000: Nie ciachnąłem"sobie Zorro tak od niechcenia widziałem takie i podobne medaliki na straganach ,więc nie bardzo wiem co miał bym dodać w mojej poprzedniej wypowiedzi.Sądziłem że widziałem coś podobnego więc się odezwałem ,jeśli bym nie widział to bym siedział cicho tak jak Ty.Pozdrawiam.
Arbi1000 Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 Nic więcej nie napiszę, bo w końcu dostanę żółta kartkę.Jak coś, to możemy podyskutować w innym dziale.Pewnie sporo osób się przyłączy.Pozdrawiam, i raz jeszcze przepraszam osoby, które poczuły się obrażone moimi wypowiedziami (w tym wątku). Arbi
wojtek1234321 Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 Arbi1000, nie obrażaj się za identyfikację ale zolt1ek11 ma rację, jego identyfikacja jest trafna, moim zdaniem postać na medalu to na 99% Zorro, pamętam takie breloczki z odpustów i innych straganów i sklepików z różnymi pamiątkami.
bandolero Napisano 20 Sierpień 2009 Napisano 20 Sierpień 2009 Wymądrzacie się tu, ale wiedzy Wam brak. Zorro nie pochodził z Kalifornii" ino z Hiszpanii, a mieszkał również w Hiszpanii, a konkretnie w kolonialnej prowincji Alta California w Meksyku, bodajże w Los Angeles. A ten typek na medaliku to nie może być Zorro, bo trzyma w dłoni zakrzywioną szablę typu tureckiego, a prawdziwy Zorro zażywał szpady wyprodukowanej w Toledo. Vaya con Dios!
zyg-zag Napisano 20 Sierpień 2009 Napisano 20 Sierpień 2009 Ewidentnie jest to Zorro , a szpada wygięta bo w ruchu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.