mark711 Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2009 http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/343359,za_sprzedaz_helmu_ze_swastyka_w_internecie_trafisz_do_wiezienia.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mark711 Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2009 Mam książke Kampf um Spain", trzeba będzie ją spalić. :)Tylko co z popiołem zrobić, też będzie nielegalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 ...lub innego ustroju totalitarnegoSowieckie, LWP, przedmioty polskie pochodzące z okresu po przewrocie majowym też ? Ciekawa czy czapka milicjanta i palka ZOMOwca też podlega pod tą ustawę" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Po pierwszej krajowej aferze z wydaniem dzieła życia" niejakiego Adolfa H. (początek lat 90-tych) widziałem na własne oczy jak P****** ściągała ze straganów księgarskich trylogię H. H. Kirsta 8/15", bo na ich okładkach były: Żelazny Krzyż, Mauserowska piątka" oraz flaga ze swastą... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Cudownie !!! Ale co tam hełm, klamra czy książka. Pod ustawę można będzie podciągnąć pewnie nawet modelik ze swastyką! I na przeszukanie do groźnego przestępcy i propagatora faszystowskiej ideologii wpadnie AT, a że będą świetnie" przeszkolenii do walki z faszystami to i zarekwirują czołg z niemieckim krzyżem bo podobne". Biegły będzie musiał zrobić ekspertyzę, która wykaże, że jakby domalować tu i tam to i fastyka" będzie więc zawiasy się należą, a jakże.... Tragedia.... To naprawde przestaje byc śmieszne. Niedługo wszystko będzie karalne, nawet znaczków nie będzie mozna zbierać bo się paragraf znajdzie. Najlepiej włączy MTV, w głowie mieć łajno, a jedyny cel w życiu to szamać, kimać, tyrać. Ja się wypisuje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Ciekawe czy ozbroją" pomniki ziomkowst" na Śląsku ?Tam też często występują Krzyże żelazne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Modelik ze swastyką? Rozszerzam listę o:1) magazynek,2) śledź" od namiotu.Tam są przecież WaffenAmty!!!HH! (co oznacza: Ha, ha!)PS. Zgłaszam też stołówkowe widelce alu... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Ostrzegam też zbieraczy gadżetów oddziałów górskich WP sprzed 1939 r.! Dość już tych PROWOKACJI! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Ludzie co za kraj aż się rzygać chce.To się musi skończyć jakimiś zamieszkami albo co przecież to się w głowie nie mieści żeby wymyślali takie bzdury i to za nasze pieniądze.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stedke-Haemorrhage Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Ktoś kiedyś powiedział...Ja nie o TAKE Polske wlaczyłem".:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Leonid Breżniew w takich sytuacjach mówił generału Jaruzelskiemu krótko: mołczat', nie rassużdat'! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albertus32 Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 i jak tu nie kochac demokracje, wole ludu , no tego lepszego.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek2a Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Nominacja do Kretyństwa Roku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 jest wyjście,przeprowadzka do czech,całkiem normalny kraj.zarobki większe,ceny mieszkań podobne ,domy też,prawo inne i normalne,wielu moich znajomych już o tym myśli.deko i cp to standart nie mówiąc o abolicji na broń palną,mam wrażenie że żyjemy w ciemnogrodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majos Napisano 9 Sierpień 2009 Share Napisano 9 Sierpień 2009 niestety trza czekać aż nasze pokolenie sie stołków dochrapie może coś sie zmieni a jak nie to na barykady ludu roboczy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 9 Sierpień 2009 Share Napisano 9 Sierpień 2009 Takie idiotyzmy tylko w Polsce, Era wymięka ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KsięstwoCieszyńskie Napisano 9 Sierpień 2009 Share Napisano 9 Sierpień 2009 O ile mi wiadomo, we wszystkich krajach Unii Europejskiej dąży się do tego aby wszędzie prawo było mniej więcej podobne. Tj. aby nie istniały jakieś kuriozalne odstępstwa od reszty. A w Polsce dzieje się wprost przeciwnie. Zaostrzyć prawo, obedrzeć ludzi z resztek wolności i swobód obywatelskich. Zastraszyć i poniżyć do samego dna. Gdzie jest komisja europejska? PS. To wygląda na jakąś postkononowiczowską kampanię - NIC NIE BĘDZIE, WSZYSTKO ZLIKWIDUJĘ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosel1945 Napisano 9 Sierpień 2009 Share Napisano 9 Sierpień 2009 A co z ustawą o ochronie zabytków- czyżby paradoks sprzecznych ze sobą przepisów. Jak ma się ochrona zabytków do tego co ma zmieniać nowy przepis? Nie zostanie nic innego jak zebrać 100 tyś podpisów i zanegować to co chcą wprowadzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
17jack17 Napisano 9 Sierpień 2009 Share Napisano 9 Sierpień 2009 Już dawno mówiłem że w Polsce powoli system prawny przemienia się w komunizm i dyktature po trosze ;/ Z tym trzeba coś zrobić, bo nas, kolekcjonerów udu*ią do reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stangret Napisano 9 Sierpień 2009 Share Napisano 9 Sierpień 2009 Przykro trochę że ten kraj schodzi na psy. Chcieliśmy demokracji a mamy U-becję. Normalny demokratyczny kraj powinien wspierać ludzi w rozwijaniu swoich pasji i hobby.Niestety coraz częściej słyszy się o kolejnych arsenałach" odkrytych przez dzielne ABW czy CBŚ. Zastanawiam się czasami kto tam pracuje i co kieruje tymi ludżmi i jaki to ma cel. Czy zamiast karać nie prościej byłoby określić jasne zasady. Z moich obserwacji wynika że z roku na rok jest coraz bardziej restrykcyjnie.Ostatnio usłyszałem że posiadanie łusek może być przyczyną problemów bo po wymianie spłonki można ją użyć ponownie. Paranoja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koras11 Napisano 9 Sierpień 2009 Share Napisano 9 Sierpień 2009 buddyści mają przechlapane co raz używają swastyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koras11 Napisano 9 Sierpień 2009 Share Napisano 9 Sierpień 2009 to też zabronione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koras11 Napisano 9 Sierpień 2009 Share Napisano 9 Sierpień 2009 i taki też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubciu93 Napisano 9 Sierpień 2009 Share Napisano 9 Sierpień 2009 To jakaś paranoja. Właśnie, a co się stanie z różnymi przedmiotami o wartości historycznej zawierające reści zakazane" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Sierpień 2009 Share Napisano 9 Sierpień 2009 Właśnie zeszlifowałem swastyki na moich za rany" ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.