mark711 Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Napisano 8 Sierpień 2009 http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/343359,za_sprzedaz_helmu_ze_swastyka_w_internecie_trafisz_do_wiezienia.html
mark711 Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Napisano 8 Sierpień 2009 Mam książke Kampf um Spain", trzeba będzie ją spalić. :)Tylko co z popiołem zrobić, też będzie nielegalny.
kindzal Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 ...lub innego ustroju totalitarnegoSowieckie, LWP, przedmioty polskie pochodzące z okresu po przewrocie majowym też ? Ciekawa czy czapka milicjanta i palka ZOMOwca też podlega pod tą ustawę" ?
mowglyn Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 Po pierwszej krajowej aferze z wydaniem dzieła życia" niejakiego Adolfa H. (początek lat 90-tych) widziałem na własne oczy jak P****** ściągała ze straganów księgarskich trylogię H. H. Kirsta 8/15", bo na ich okładkach były: Żelazny Krzyż, Mauserowska piątka" oraz flaga ze swastą... ;)
Shluka Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 Cudownie !!! Ale co tam hełm, klamra czy książka. Pod ustawę można będzie podciągnąć pewnie nawet modelik ze swastyką! I na przeszukanie do groźnego przestępcy i propagatora faszystowskiej ideologii wpadnie AT, a że będą świetnie" przeszkolenii do walki z faszystami to i zarekwirują czołg z niemieckim krzyżem bo podobne". Biegły będzie musiał zrobić ekspertyzę, która wykaże, że jakby domalować tu i tam to i fastyka" będzie więc zawiasy się należą, a jakże.... Tragedia.... To naprawde przestaje byc śmieszne. Niedługo wszystko będzie karalne, nawet znaczków nie będzie mozna zbierać bo się paragraf znajdzie. Najlepiej włączy MTV, w głowie mieć łajno, a jedyny cel w życiu to szamać, kimać, tyrać. Ja się wypisuje ...
kindzal Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 Ciekawe czy ozbroją" pomniki ziomkowst" na Śląsku ?Tam też często występują Krzyże żelazne...
mowglyn Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 Modelik ze swastyką? Rozszerzam listę o:1) magazynek,2) śledź" od namiotu.Tam są przecież WaffenAmty!!!HH! (co oznacza: Ha, ha!)PS. Zgłaszam też stołówkowe widelce alu... ;)
mowglyn Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 Ostrzegam też zbieraczy gadżetów oddziałów górskich WP sprzed 1939 r.! Dość już tych PROWOKACJI!
arci Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 Ludzie co za kraj aż się rzygać chce.To się musi skończyć jakimiś zamieszkami albo co przecież to się w głowie nie mieści żeby wymyślali takie bzdury i to za nasze pieniądze.Zdrów
Stedke-Haemorrhage Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 Ktoś kiedyś powiedział...Ja nie o TAKE Polske wlaczyłem".:(
kindzal Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 Leonid Breżniew w takich sytuacjach mówił generału Jaruzelskiemu krótko: mołczat', nie rassużdat'!
albertus32 Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 i jak tu nie kochac demokracje, wole ludu , no tego lepszego....
stg1971 Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 jest wyjście,przeprowadzka do czech,całkiem normalny kraj.zarobki większe,ceny mieszkań podobne ,domy też,prawo inne i normalne,wielu moich znajomych już o tym myśli.deko i cp to standart nie mówiąc o abolicji na broń palną,mam wrażenie że żyjemy w ciemnogrodzie.
majos Napisano 9 Sierpień 2009 Napisano 9 Sierpień 2009 niestety trza czekać aż nasze pokolenie sie stołków dochrapie może coś sie zmieni a jak nie to na barykady ludu roboczy!!!
spid3r Napisano 9 Sierpień 2009 Napisano 9 Sierpień 2009 Takie idiotyzmy tylko w Polsce, Era wymięka ;/
KsięstwoCieszyńskie Napisano 9 Sierpień 2009 Napisano 9 Sierpień 2009 O ile mi wiadomo, we wszystkich krajach Unii Europejskiej dąży się do tego aby wszędzie prawo było mniej więcej podobne. Tj. aby nie istniały jakieś kuriozalne odstępstwa od reszty. A w Polsce dzieje się wprost przeciwnie. Zaostrzyć prawo, obedrzeć ludzi z resztek wolności i swobód obywatelskich. Zastraszyć i poniżyć do samego dna. Gdzie jest komisja europejska? PS. To wygląda na jakąś postkononowiczowską kampanię - NIC NIE BĘDZIE, WSZYSTKO ZLIKWIDUJĘ!
cosel1945 Napisano 9 Sierpień 2009 Napisano 9 Sierpień 2009 A co z ustawą o ochronie zabytków- czyżby paradoks sprzecznych ze sobą przepisów. Jak ma się ochrona zabytków do tego co ma zmieniać nowy przepis? Nie zostanie nic innego jak zebrać 100 tyś podpisów i zanegować to co chcą wprowadzić.
17jack17 Napisano 9 Sierpień 2009 Napisano 9 Sierpień 2009 Już dawno mówiłem że w Polsce powoli system prawny przemienia się w komunizm i dyktature po trosze ;/ Z tym trzeba coś zrobić, bo nas, kolekcjonerów udu*ią do reszty.
stangret Napisano 9 Sierpień 2009 Napisano 9 Sierpień 2009 Przykro trochę że ten kraj schodzi na psy. Chcieliśmy demokracji a mamy U-becję. Normalny demokratyczny kraj powinien wspierać ludzi w rozwijaniu swoich pasji i hobby.Niestety coraz częściej słyszy się o kolejnych arsenałach" odkrytych przez dzielne ABW czy CBŚ. Zastanawiam się czasami kto tam pracuje i co kieruje tymi ludżmi i jaki to ma cel. Czy zamiast karać nie prościej byłoby określić jasne zasady. Z moich obserwacji wynika że z roku na rok jest coraz bardziej restrykcyjnie.Ostatnio usłyszałem że posiadanie łusek może być przyczyną problemów bo po wymianie spłonki można ją użyć ponownie. Paranoja.
koras11 Napisano 9 Sierpień 2009 Napisano 9 Sierpień 2009 buddyści mają przechlapane co raz używają swastyki
hubciu93 Napisano 9 Sierpień 2009 Napisano 9 Sierpień 2009 To jakaś paranoja. Właśnie, a co się stanie z różnymi przedmiotami o wartości historycznej zawierające reści zakazane" ?
bjar_1 Napisano 9 Sierpień 2009 Napisano 9 Sierpień 2009 Właśnie zeszlifowałem swastyki na moich za rany" ;]
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.