matchias Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2009 bez śrub wyglądał trochę łyso, poza tym na dołączonym zdjęciu widać dość wyraźnie, że jest ich mniej więcej tle co u mnie.Bądź tu chłopie mądry :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 bez - to było by przegięcie. Nie da się zmniejszyć wypukłości tych itów" na wieży? Spłaszczone robiły by moim zdaniem nalezyte wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 6 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2009 zbliżenie na wieżę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 7 Sierpień 2009 Share Napisano 7 Sierpień 2009 no i lepiej :)teraz dopracuj górną płytę wieży i będzie superpodziwiamPozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hando_83 Napisano 7 Sierpień 2009 Share Napisano 7 Sierpień 2009 witam, w czym robisz tego 7TP? 3DS Max? AutoCAD?swoja drogą świetnie wygląda, gratuluję i wytrwałości życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hando_83 Napisano 7 Sierpień 2009 Share Napisano 7 Sierpień 2009 kurde oczywiście chodziło mi o Vickers'a...czytałem wcześniej temat o 7TP i się rozmarzyłem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 7 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2009 radett - dzięki, jeśli chodzi o góre wieży to znalazłem tylko 2 fotki (na tym forum) i na obu niewiele szczegółow widać, raczej była goła"hando_83 - dzięki, nie stać mnie na maxa ani na autocada, korzystam z Blendera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 7 Sierpień 2009 Share Napisano 7 Sierpień 2009 no bo i była dość uboga. Pomocna tu będzie fotka wieży z kasiny (ktoś zamieścił kilka sztuk tu na forum onegdaj) oraz fotka wieży którą panzergrześ reanimował (jest w wątku o rekonstrukcji 7TP-chyba, w części 2 jeśli mnie pamięć nie myli). Wynika z nich że otworów pod tarcze sygnalizacyjne vicek miał troszkę więcej niż na twoim obrazowaniu.Zastanawia mnie rozwiązanie jakie zastosowałeś przy włazie kierowcy. (takie rozwiązanie jest skuteczne i logiczne ale na fotkach nie znalazłem potwierdzenia takiego zastosowania kątowników na pokrywie tego włazu. W mojej ocenie kątowników było 2 i oba były na dolnej pokrywie a nie 3 jak u ciebie). Co o tym sądzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meserek Napisano 7 Sierpień 2009 Share Napisano 7 Sierpień 2009 Odnośnie wieży - poszukaj na Youtubie czy gdzieś indziej odcinka Było nie minęło" z kwietnia albo maja tego roku. Był w nim reportaż o odbudowie Vickersa i między innymi na jednym z ujęć( załadunek wieży do samochodu) było widać, że na górnej pokrywie był 4 otwory od chorągiewiek sygnalizacyjnych. Widać też wyraźnie kształt włazu dachowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 7 Sierpień 2009 Share Napisano 7 Sierpień 2009 Matchias czy nie odnosisz wrażenia że dwie pokrywy nad przedziałem silnika nie posiadają uchwytów do podnoszenia (jak to widać w modelu mirage lub rzutach)tylko jakieś zaciski w stylu zamknięć stosowanych w drzwiach okrętowych lub w schronach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2009 radett, meserek dzięki za namiary na wieżę:)co do tych kątowników to rzeczywiście, na fotkach są dwa, ja zasugerowałem się tym zdjęciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2009 Co do tych uchwytów to ja takie klamki zrobiłem, tak przynajmniej zinterpretowałem zdjęcia.Na obrazku widać też poprawki, które sugerował krzyhal, niestety szerokości obręczy tak łatwo zmienić się nie da, a nie mam już czasu żeby robić nowe koło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 9 Sierpień 2009 Share Napisano 9 Sierpień 2009 bo na inych vickach były włąśnie takie rozwiążania. U nas w vicku były 2. Dotychczasowe fotki jakie widziałem nie dawały jednoznacznej odpowiedzi na ten problem, jednak jest 1 fotka, która to potwierdza. Napewno na górnej pokrywie nie ma kątownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 radett wywaliłem jeden kątownikPrace modelarskie nad vickersem uważam za zakończone, wiem że kilka rzeczy mógłbym jeszcze dopieścić, ale nie ma na to już czasu, teraz urlopik a po urlopie wezmę się za teksturki.Dzięki wszystkim, którzy pomogli mi w ocenie właściwego kształtu i proporcji czołgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 następne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 następne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 i ostatnie.Jeszcze raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 WitamJako że Wasze wskazówki podczas modelowania Vickersa okazały się bardzo przydatne, postanowiłem dzielić się z Wami również postępem w teksturowaniu.Wszelkie uwagi mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 i z drugiej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Witam.Raczej piaskowy a mniej żółty ;)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 brąz kapkę ciemniejszy (coś a'la jak gorzka czekolada)piaskowy bardziej taki szarawy (mniej żółci). Wybierz się do lasu i zobacz kolor tych wysokich traw (nie znam nazwy tego gatunku -taki zeschnięty). Myślę że to był taki kolor bo w końcu pojazd miał się maskować na takim mniej więcej podłożu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Dzięki chłopaki, wiedziałem, że można na Was liczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Bzdury gadacie takie, że się czytać nie chce. Matchias - do żółtego dodaj czerni- jakieś 5%, i zobaczymy. Zielony masz totalnie do.... to ma nie być zieleń z hełmu, tylko coś a'la zielone jabłuszko" z dodatkiem czarnego. Brąz dużo ciemniejszy, ale nie żadna czekolada, tylko po prosu głęboki brąz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 akagi , jak do żółci dodasz czerni to ci wyjdzie zielonooliwkowy. co do brązu to wiem że na tym waszym" wzorniku jest tak ciemny że wygląda że aż niemalże w fiolet wpada, ale czy nie wziąłeś pod uwagę że z upływem czasu (światło + powietrze) mogły spowodować przebarwienie tego brązu i nie wygląda on obecnie tak jak pierwotnie po wydruku? Poza tym na jakim podłożu tak ciemny brąz miał maskować? Zielony faktycznie do zmiany tyle że ja proponowałbym dodać odrobiny bieli do czystej zieleni aby wyszło takie jasnozielone zielone jabłuszko wydaje się być deczko za jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.