maniak007 Napisano 16 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2009 Witajcie. Proponuje rozpocząć nowy wątek dotyczący Ludowego Wojska Polskiego. Chwalcie się tutaj co macie w posiadaniu po naszej komunistycznej Armii. Wszystkie fanty związane z LWP mile widziane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Miło by było gdybyś to Ty na początek coś wkleił;-)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 A armia wcale nie była komunistyczna tylko ludowa. I to nawet nie tak na pewno, bo NIGDY nie nadano Wojsku Polskiemu PRL-u oficjalnie miana Ludowe". To jakoś tak samo przylgnęło.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Po takim wpisie otwierającym wątek na pewno nic tu nie wkleję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar02 Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Czy ktos zauwazyl ze wiekszosc watkow w ostatnim czasie zaczyna sie od klotni ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koras11 Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 jak to my Polacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak007 Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2009 Wpisałem to tylko tak o. A każdy wie o co chodzi wiec po co te mądrości?? A co moje to wkleję wieczorem i mam nadzieje że nie tylko ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Nie każdy.Łażę po chałupie i nie potrafię znaleźć nic z WP, co miałoby dopisek komunistyczne WP".Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Miałem kiedyś znaczek Socjalistyczny Związek Młodzieży Wojskowej, czy jakoś tak, może by pasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Daniel- Kolega się pyta o KOMUNISTYCZNE, nie socjalistyczne. Chcąc być pomocni, musimy wykazać się rewolucyjną czujnością, coby w błąd nie wprowadzać.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Poprawność polityczna nakazuje nazwać komunistycznym" wszystko, co było noszone i używane przez Wojsko Polskie przed 1989 rokiem, nawet pasek od chlebaka lub butonogawicę od OP-1. Komunistyczna butonogawica noszona przez komunistycznego polskiego żołnierza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Tu Houston, mamy problem.Bo co zrobić z mundurem mojego ś.p. Dziadka? Mundur wrześniowy, guziory i orzełek na czapce z koroną. No, ale pod Kościuszką" służył a potem parę lat w powojennym wojsku był? Myślisz, że zwykłe egzorcyzmy pomogą? Czy powinienem napalmem i wiooooo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsamotyha Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 jak obszyty to nie wyrzucaj chetnie przyjme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak007 Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2009 Czy wy myślicie co wy piszecie. Człowiek chce zacząć ciekawy wątek a wy siedzicie na tym forum tylko żeby pierdzielić durnoty. danieloff właśnie o to mi chodziło dobrze to ująłeś:P i czy tak ciężko się było domyśleć?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Hi !C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikadze Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Jak tylko pojawi się szwagier z aparatem to postaram się wrzucić parę fotek rzeczy głównie z lat osiemdziesiątych.A narazie ( choć zapewne nie o to Koledze chodziło )wklejam ciekawy link do pewnej japońskiej strony.http://www.geocities.jp/utr1980/polishmilitariaenglish.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak007 Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2009 Kamikadze bardzo fajna stronka na pewno nie jednemu się przyda. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Ostrożnie z tą strona, fotki fajne, ale opisy roją się od błędów i pomyłek, podobnie jak zestawienia czapek, naszywek itp. z mundurami. Ale jak na japońską stronę to i tak nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 A ja bym proponował aby zamieszczać fanty LWP z drugiej wojny światowej.Są troche rzadsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Fanty LWP z drugiej wojny światowej!!! Podnieście mnie z podłogi bo sam nie dam rady. Co to-kabaret?C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 zapewne chodziło mu o fanty WP na wschodzie 1943-45, ale źle się wyraził:PPZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 WP na wschodzie to też najwyżej do 1944, od 1944 do 1945 jednostki WP formowano już w Polsce (2 AWP). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Poszukiwaczu, napisz o co Ci dokładnie chodzi, to Ci ktoś napisze poprawną nazwę, bo LWP to w czasie 2 wojny nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikadze Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Narazie dodam coś takiego.Ja jako komunistyczny żołnierz.I cieszę się , że byłem w wojsku w tamtych czasach a nie w tych obecnych.Może nie sto procent na temat ale łatwo dało się zeskanować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikadze Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 I jeszcze takie w czarnym mundurze używanym przy sprzęcie.Nakryciem głowy był beret a w sprzęcie hełmofon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.