Skocz do zawartości
  • 0

mundur

slawekt9

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
guziki są na 100% autentycznymi pruskimi wojskowymi, z drugiej połowy XIXw..

ps. piku nie wkręcaj, bo to były złośliwości..
pozdro!
Napisano
nie wiem co Was tak śmieszy w tej Atylli..
Jak najbardziej może to być wykonanie na potrzeby teatralne, chciałbym potrafić z takiej fotki, stwierdzić to w 100%, niestety nie mam takiej formy :)

Autora proszę o lepsze fotki, więcej szczegółów, łącznie z fotkami obszyć, guzików (rewers także), oraz o foto środka.
pozdrawiam!
Napisano
Wracając do tematu. Moim zdanie jest to mundur teatralny wzorowany na mundurze huzara pruskiego używanych do połowy XIX wieku. Za czasów Wilhelma II w użyciu był już inny wzór. To tak jak byś przyczepił kurice do czapki moro. Ale w teatrze nie robiło to większej różnicy.
http://zietenhusar.de/uniformierung.html
Napisano
Obszycia rękawów są nietypowe dla atylli huzarskich, myślę że wykonane dla potrzeb jakiegoś show" teatralnego..

czy guziki są jakoś sygnowane od spodu??

ps. Piku i cairo1 - jeżeli nie macie nic do powiedzenia na temat, darujcie sobie offtop'y bo nagrodzę karteczką.
pozdrawiam!
Napisano
jak nie na temat ,kojarzy mi sie ten kubraczek z cyrkiem i to powiedzialem ,zadnego OT nie popelnilem ,jacko tez podobnych gajerkach sie nosil jak zył...
Tak wiec zadnej skróchy z mej strony...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie