woytas Napisano 11 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2009 Wpadl mi w reke podrecznik partzantow sowieckich - nawet fajna kniga, troszke zle sie cyrylice czyta ale... w srodku mamy instrukcje jak zestrzelic samolot przy pomocy mosina i jak suszyc walonki nad ogniskiem :)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 11:31 11-07-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 Mozesz strescic jak zestrzelic samolot z mosina? Mi raczej ta ksiazka w lapki nie wpadnie.Dzieki.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2009 ot taki rysunektresc do tlumaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 Ja mam podobny podręcznik tyle, że radzieckiej azwiedki". A o Twoim, jest artykuł w najnowszym Komandosie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2009 Wiem tam właśnie znalazłem informacje o nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 http://uploadbox.com/files/Bc3shKlfxA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Tu macie instrukcję Уничтожай танки врага!" - Zniszczyć czołgi wroga!http://9may.ru/partisan/m5553/gallery/page0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Tutaj całośćhttp://9may.ru/partisan/page1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Как бороться с воздушным врагом - Jak walczyć z powietrznym wrogiem.http://9may.ru/partisan/m5004Stale obserwuj niebo - czujność i uwaga pozwolą wykryć ci wrogi samolot na długo przed jego zbliżeniem się.Szum silnika słyszalny jest w odległości 9-12 kilometrów. Przy dobrej widoczności samolot można zauważyć w odległości 7-9 kilometrów.itd, itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 za iemca" chyba grozila czapa za posiadanie takiego poradnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Skoro mój krewny został skazany przez niemiecki sąd doraźny na karę śmierci za przechowywanie gazetek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 W biblioteczce pałęta mi się reprint podręcznika szkolenia dywersji Organizacji Bojowej PPS z początku XXw.tam to dopiero są teksty,można się dowiedzieć o metodach niszczenia karabinów maszynowych typu Maxim za pomocą tu cytuję˝popsucia gutaperkowej rurki ,służącej do prowadzenia wody z zapasowego rezerwoaru do powłoki lufy˝,w dziale o niszczeniu armat jest prosta i rzeczowa rada ˝zabrać zamek˝. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 O ˝materyałach wybuchowych˝ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Instalowanie pułapek w razie problemów z jazdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Fortyfikacja domu mieszkalnego w razie problemów z carską ˝Ochraną˝ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Niszczenie rur wodociągowych za pomocą ˝machiny piekielnej˝ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 ˝Psucie toru kolejowego˝ (tytuł całego rozdziału) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2009 szukalem ksiegi terrorystow" czy jak sie to cos nazywa i niestety nic nie znalazlem - ale ten podrecznik od abcd tez jest ciekawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 Woytas, coś się szykuje? :) Jakby co, to mam jeszcze Regulamin walk partyzanckich"-całkiem ciekawy podręcznik, dla osób lubiących przyrodę i adrenalinę, heh! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 18 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2009 skanuj i slij :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 o stary, ze starosci bym umarł nim bym to zeskanował :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elpicador Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 Panowie mogę prosić o instrukcję suszenia walonków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 18 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2009 Zibol dla Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 W latach 80-tych często wędrowałem po Podlasiu i w Białej Podlaskiej na targu widziałem prawdziwe walanki" miejscowej produkcji. Niestety tradycja już umarła, ale dla zainteresowanych film dokumentalny przedstawiający proces powstawania walonek. http://www.filc.art.pl/filc-tradycje-walonki.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.