Hermanos Napisano 16 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2009 Niby nie ale ja też bym się o Waffen SS pokusił, gdyby nie to, że musiałbym wtedy szukać nowego domu... Mama by mnie zabiła:) Ale WH też się ładnie prezentuje.Herman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Hahahahahaha, Wojtek, nie mogę przestać śmiać się z tego komentarza :DOczywiście nie chodzi mi o obrażenie Ciebie, tylko o to że jest prawdziwy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Po co hełm robić na SS? ;) Jeśli ktoś chce mieć hełm z dekalami SS to niech se kupi oryginał w farbie i z kalkami. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaco71 Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Se bym kupił gdyby mnie było stać. A na poważnie mam kilka hełmów i chciał bym mieć je z dekalami różnych formacji, a że na pierwszy ogień poszło ss? Jest jakaś poprawna politycznie lista kolejności? Ten będzie heer. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Ja na jeden hełm położyłem kalkomanie policyjne, to nikt nic nie mówił. Gdy na drugi wziąłem kalki SS zaczęła się burza... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2009 Mogłeś zrobić kompromis! Czytam sobie właśnie ksiażkę <SS gwardia Adolfa Hitlera> i dowiedziałem się z niej, że jedna dywizja ss była policyjna.Herman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaco71 Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Hermanoos , po 1940 wszystkie formacje mundurowe w raichu podlegały pod ss , policja , straż pożarna, luftschutz. SS gwardia hitlera to dobra pozycja ale trochę przeterminowana", nie wszystko ujmuje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaco71 Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Nota bene staram się złomy na miejscu znalezione odtwarzać zgodnie z historią...Jestem z Oświęcimia więc u nas głównie ss ew. policja, ew luftwaffe, pare bateri 88-tek, jednostek heer u nas nie było..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaco71 Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Z lewej będzie na pewno luft, po prawej czech ale wychodzą po czyszczeniu różne kolorki więc jeszcze nie ma decyzji.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaco71 Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Koledzy skolcio" i cyrograf" się nie wypowiedzą? A kurde zależy mi co napiszą...Wiem pierwszy stopień do piekła to ciekawość, ale raz się żyje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 Co zrobisz z hełmem to wyłącznie twoja decyzja. Czecha bym wsadził do szczawianowego, może coś więcej będzie widać po kąpieli.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaco71 Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 Dzieki za opinię. Wychodzi mi że po wojnie pracował w straży pożarnej(dużo czerwieni)ale chyba przywrócę mu bardziej wojskowe barwy . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 Ja też spróbowałbym pobawić się szczawiowym.Hermanos, kombinowałeś już coś z tym hełmem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 18 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2009 Dzisiaj byłem w Podrzeczu koło Gostynia na tym zlocie i chciałem kupić fasunek za 100zł. ale akurat mojego rozmiaru nie było :(.Kalkomanie już w drodze!!!Nie wiem jeszcze co z nitami. Czy zostawić, czy kupić za 20zł?Herman.Ps. Jeśli kalkomanie dojdą na poniedziałek to dam foty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 Fasunek kopię czy oryginał?Bez nitów nie ma fasunku przecież.Remek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2009 Oczywiście że kopię! Nity chciałem kupić ale mam oryginalne to po co przepłacać :)A kalkomanie już są, to jak się uda je dobrze nałożyć to dam fotę.Herman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 Eee, to ja na Alledrogo kupiłem ładny fasunek, kopię oczywiście za 15 zł ;)Remek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 Herman, masz fotki tych nitów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2009 Kalkomanie przed... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2009 ... i po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2009 i jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2009 ... i jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2009 ... i jeszcze!Teraz dałem mojego pupilka do majstra, żeby go polakierował bezbarwnym matowym lakierem. myślę, że nie zaszkodzi a pomóc może.Herman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2009 http://allegro.pl/item692063846_fasunek.htmlCo o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 Herman - kalki bardzo ładnie wyszły, szkoda tylko że od razu nie pomalowałeś go matem...Co do fasunku to mam taki, i na razie spisuje się bez zarzutu. Jedyna wada to taka, że nie ma otworów na nity w blasze, trzeba wywiercić samemu. Ogółem, na razie bardzo dobrze.PS. Hełmik super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.